ΠΡΑΞΗ 13η
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, 13:43
Από: ΚΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

ΠΡΑΞΗ 13η

Σήμερα 14.9.2021 ημέρα Τρίτη στη 13:00 συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Καπανδριτίου με θέμα την ενημέρωση για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών για το σχολικό έτος 2021-2022, καθώς και την αποτίμηση της πρώτης ημέρας λειτουργίας.

Κατά τη συζήτηση μεταξύ των μελών του Συλλόγου διαπιστώσαμε βασικές ελλείψεις που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου, τις οποίες σας γνωστοποιούμε.

Θεωρώντας ότι η πολιτεία, μέσω της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού, πρέπει να καλύπτει βασικές ανάγκες για τη λειτουργία του Γυμνασίου μας σας αναφέρουμε ότι:

  1. Στον προαύλιο χώρο υπάρχουν 11 σπασμένα παράθυρα, τα τζάμια των οποίων είναι άκρως επικίνδυνα να τραυματίσουν τους μαθητές μας. Συγκεκριμένα:

  • 1 τζάμι στην πόρτα του Α1

  • 1 βορεινό τζάμι στην αίθουσα του Α3, το οποίο έχουμε καλύψει με πλαστικό

  • 7 τζάμια στον χώρο των σκηνικών της αίθουσας εκδηλώσεων

  • 1 τζάμι αριστερά της εισόδου του κεντρικού κτιρίου

  • 1 τζάμι στη αίθουσα του Γ4 στο 1ο όροφο.

  1. Τα πλακάκια στο δάπεδο των αιθουσών που βρίσκονται στο γήπεδο του βόλεϊ έχουν αποκολληθεί, με ενδεχόμενο κίνδυνο τον τραυματισμό των μαθητών από πιθανή πτώση.

Για όλα όσα αναφέρονται παραπάνω έχουμε υποβάλει αίτημα προς τη Σχολική Επιτροπή με αρ. πρ.320/29.6.2021, ελπίζοντας ότι κατά την περίοδο των θερινών διακοπών οι εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν πιο εύκολα, αφού απουσίαζαν οι μαθητές μας. Το ίδιο αίτημα υποβάλαμε εκ νέου με αρ. πρ. 328/1.9.2021 με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Από μέρους της Σχολικής Επιτροπής δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση σχετικά με τα παραπάνω αιτήματα, οπότε θεωρούμε ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για πιθανό τραυματισμό των μαθητών μας.

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του σχολείου είναι και η κάλυψη των αναγκών μας σε γραφική ύλη.

Στα αιτήματα μας με αρ. πρ. 320/29.6.2021 και με αρ. πρ. 328/1.9.2021 για γραφική ύλη δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Συγκεκριμένα:

ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ

  1. 50 απουσιολόγια αυτογραφικά
  2. 16 βιβλία ύλης
  3. 30 πλαστικούς φακέλους με κούμπωμα
  4. 5 πακέτα με διαφάνειες μεγέθους Α4
  5. 10 κουτιά κιμωλίες λευκές
  6. 4 κουτιά κιμωλίες χρωματιστές
  7. 5 μαρκαδόρους για λευκό πίνακα (whiteboard) μαύρους, 5 μπλε και 5 κόκκινους και μελάνια έξτρα.
  8. 20 κουτιά χαρτί φωτοτυπικό Α4
  9. 10 σελοτέιπ
  10. 10 αυτοκόλλητα μπλοκάκια postit
  11. 20 χάρτινα ντοσιέ με λάστιχο
  12. 10 γομολάστιχες
  13. 20 στυλό μπλε, 20 μαύρα, 20 κόκκινα και 20 πράσινα
  14. 2 συρραπτικά και τα ανταλλακτικά τους

Στην επικοινωνία με το συνεργαζόμενο βιβλιοπωλείο μας ενημέρωσαν ότι περιμένουν προφορική εντολή από τη Σχολική Επιτροπή και ότι δεν μπορούμε να παραλάβουμε ό,τι χρειαζόμαστε εγκαίρως, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για να παραγγείλουν την απαιτούμενη γραφική ύλη.

Η εντολή ακόμη δεν έχει δοθεί.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω δεν έχουμε απουσιολόγια, βιβλία ύλης, μαρκαδόρους, κιμωλίες και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα σχολείο για να λειτουργήσει.

Αυτοσχεδιάζοντας βγάλαμε φωτοτυπίες από τα απαραίτητα έγγραφα για να αισθάνονται οι μαθητές μας ότι το σχολείο λειτουργεί.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες έχουν αναφερθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν διευθετηθεί έως σήμερα.

Συγκεκριμένα:

  1. Εξωτερικός φωτισμός

  2. Δυσλειτουργία του υπάρχοντος συναγερμού και επέκταση στις εξωτερικές αίθουσες

  3. Επισκευή κεραμιδιών

  4. Αναγόμωση πυροσβεστήρων

Θεωρούμε ότι για όλα όσα αναφέρουμε θα έπρεπε η Σχολική Επιτροπή να έχει ήδη ανταποκριθεί στον ρόλο και στις ευθύνες που της έχει αναθέσει η πολιτεία.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Καπανδριτίου



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση