Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Καπανδριτίου προς το Δήμαρχο Ωρωπίων
Παρασκευή, 2 Ιούλιος 2021, 18:06
Από: ΚΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

ΘΕΜΑ: Αιτήματα του Συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Καπανδριτίου

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες

Στο τέλος μιας πολύ δύσκολης σχολικής χρονιάς για μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς και στην προσπάθειά μας να κάνουμε τον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς, που προβλέπεται εξίσου δύσκολη, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στη σχολική μας μονάδα που οφείλονται σε ελλείψεις που άπτονται της αρμοδιότητάς σας και αφορούν τόσο στη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και του εξοπλισμού που είναι απαρχαιωμένος και προβληματικός.

Η διεύθυνση του σχολείου μας, επανειλημμένως, σας έχει εγγράφως ενημερώσει για τις ελλείψεις αυτές και παρά το γεγονός ότι λόγω καραντίνας η δια ζώσης εκπαίδευση δεν υφίστατο, επομένως υπήρχε εύλογο χρονικό διάστημα για την βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών, δεν προβήκατε σε καμία από τις ενέργειες που οφείλατε να κάνετε προκειμένου η σχολική μονάδα να λειτουργήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται καθιστώντας τη λειτουργία του σχολείου επισφαλή και αναποτελεσματική για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

  1. Επισκευή ή αντικατάσταση των φωτοτυπικών μηχανημάτων. Οι εκτυπώσεις εγκυκλίων από την Δ/νση, οι έλεγχοι, τα απολυτήρια, τα διαγωνίσματα και άλλα σοβαρά έγγραφα,

           ΔΕΝ είναι δυνατόν να εκτυπωθούν, πράγμα που κάνει αδύνατη τη λειτουργία του σχολείου.

  1. Τοποθέτηση συναγερμού στις εξωτερικές αίθουσες, καθώς διαφορετικά είναι αδύνατη η χρήση των βιντεοπροβολέων που ο Σύλλογος γονέων εξασφάλισε με κόπο από χορηγό για το σχολείο μας. Επισκευή της σειρήνας του συναγερμού στο κεντρικό κτίριο.

  2. Τοποθέτηση προσωπικού φύλαξης του σχολικού χώρου, ο οποίος είναι παντελώς αφύλακτος, μακριά από τον οικιστικό ιστό και συχνά υπόκειται σε βανδαλισμούς.

  3. Αντικατάσταση σπασμένων υαλοπινάκων στις εξωτερικές αίθουσες, στο κεντρικό κτίριο καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων (έχει συμβεί ήδη μια φορά κλοπή βιντεοπροβολέα.)

  4. Έλεγχος από υδραυλικό για πιθανή διαρροή στη στέγη του κεντρικού κτιρίου.

  5. Επισκευή του εξωτερικού νυκτερινού φωτισμού του σχολείου (δεν λειτουργεί).

  6. Έλλειψη αθλητικού εξοπλισμού (μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ)

  7. Άμεση επισκευή του δαπέδου εξωτερικών αιθουσών, στις οποίες έχουν αποκολληθεί τα πλακάκια του δαπέδου με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρή πιθανότητα τραυματισμού.

  8. Απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία των κτιρίων του σχολείου, καθώς παρουσιάζονται πολύ συχνά σχετικά προβλήματα.

  9. Προμήθεια ενός σύγχρονου και πλήρους φαρμακείου, ιδιαιτέρως στην εποχή πανδημίας που βρισκόμαστε.

Το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2021 – 2022 έχει 15 τμήματα και εγγεγραμμένους, προς το παρόν, 356 μαθητές, οπότε η έγκαιρη κάλυψη των παραπάνω αναγκών στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι ο μόνος τρόπος να καταστεί δυνατή η λειτουργία της σχολικής μονάδας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ενός σχολικού έτους που ενδέχεται να έχει και πάλι δυσκολίες κατά τη διάρκειά του, λόγω COVID 19, οπότε με βάση τα πρωτόκολλα υγείας των αρμόδιων αρχών, θα πρέπει να διασφαλίζεται η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού ( πχ τακτικές απολυμάνσεις, επαρκές προσωπικό καθαριότητας κατά την διάρκεια των μαθημάτων, υλικά καθαρισμού, μάσκες, γάντια, προσωπίδες κλπ.)

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε έγκαιρα τις δικές σας ενέργειες και οπωσδήποτε πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία του σχολείου σε συνθήκες ασφάλειας.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Καπανδριτίου

     
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώραΑφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων