1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Η πραγματική παιδεία είναι αγωγή ωφέλιμη για την ψυχή, που την καθαρίζει από ελαττώματα, πολλές φορές με κόπο και πόνο.

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20 Μαρτίου 2013 από 1ο Γυμνάσιο Καματερού
· Δεν υπάρχουν σχόλια · ΕΚΔΡΟΜΕΣ

1η Ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση το πρωί 7.15  στο σχολείο, 07.30 επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς για ξεκούραση και φαγητό. Στη διαδρομή επίσης θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε τις στάσεις μας θαυμάζοντας την τουριστική περιοχή έξω από τη λαμία 10.00  και την πανέμορφη κοιλάδα των Τεμπών13.00. Άφιξη στο ξενοδοχείο 15.00 και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ φαγητό στο ξενοδοχείο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:  ΔΕΥΤΕΡΑ 22/4 ΞΑΝΘΗ
Το πρωί, μετά το πρόγευμα γύρω στις 10.00, αναχωρούμε για την Γλαύκη της Ξάνθη, περίπου 3 ώρες διαδρομή . Επόμενος σταθμός μας η Ξάνθη όπου θα κάτσουμε και για γεύμα. Το απόγευμα γύρω στις 17.30 επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ φαγητό στο ξενοδοχείο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα: ΤΡΙΤΗ 23/4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρόγευμα 09.30 ξεκινάμε την ξενάγησή μας  (10.00-12.00 )στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα (Αψίδα του Γαλέριου), τα βυζαντινά τείχη, ο πολιούχος της πόλης Άγιος Δημήτριος με την κρύπτη του και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας. Θα επισκεφθούμε τα κάστρα στην Άνω πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917, για να θαυμάσουμε πανοραμικά τον Θερμαϊκό κόλπο. Εν συνεχεία 12.30 παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Στη διαδρομή θα υπάρξουν ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στον χώρο του σχολείου 21.00.

Ετικέτες: ··········

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Τα σχόλια δεν επιτρέποντια.