Ημερολόγιο δραστηριοτήτων της Χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών

Η μαθητική χορωδία του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, στα πλαίσια της εορταστικής περιόδου που διανύουμε, έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με άξονες την εξωστρέφεια του μουσικού μας συνόλου και του σχολείου μας, την συνάντηση και συνδιαλλαγή με την κοινότητα, την ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα της τέχνης αλλά και τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Έχοντας ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα, έχει προγραμματίσει μια σειρά εμφανίσεων που εξυπηρετούν τις παραπάνω στοχεύσεις.
Την Παρασκευή 16/12/2022, τα παιδιά της χορωδίας συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Δήμου Πέλλας για τον στολισμό των δέντρων της πόλης μας και μεταβήκανε στον αύλειο χώρο του «Πολύκεντρου», όπου στολίσανε το «Δέντρο της Μουσικής», τραγουδώντας στον χώρο, αλλά και καθ’ οδόν, από και προς το Σχολείο. Στη συνέχεια τραγουδήσανε για τους περαστικούς στην σκηνή που έχει στηθεί στον πεζόδρομο για τις εκδηλώσεις της «Παραμυθούπολης» και τέλος επισκεφτήκανε και είπανε τα κάλαντα στα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών, όπου ανταλλάξαμε ευχές αλλά και απόψεις και πληροφορίες για την λειτουργία των δυο σχολείων.
Την Δευτέρα 19/12/2022 έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη επίσκεψη στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 1ου ΚΑΠΗ Γιαννιτσών και «μουσική βόλτα» στον πεζόδρομο.
Την Παρασκευή 23/12/2022 μετά την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Σχολείου μας, τα παιδιά της χορωδίας θα πουν τα κάλαντα στον πεζόδρομο και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας, ενώ στις 13:00 θα τραγουδήσουν εκ νέου στην κεντρική σκηνή του πεζοδρόμου. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των δράσεων τα παιδιά φέρουν μαζί τους ένα «κουτί» όπου συγκεντρώνονται χρήματα για το Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών Παναγία η Οδηγήτρια. Με τα χρήματα αυτά θα αγοραστούν δώρα για τα παιδιά του ιδρύματος, θα οποία και θα τους προσφέρουν τα μέλη της χορωδίας μας το Σάββατο 24/12/2022.
Βίντεο από τα Κάλαντα στο Πολύκεντρο https://youtube.com/shorts/gqwRLWMyaK0?feature=share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *