Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών

Μία ομάδα μαθητών του Γυμνασίου μας πήρε μέρος στο Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (1MSKMUN 2019) που διοργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 21 – 24 Φεβρουαρίου 2019.
Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι : Γ. Γκόλφης , Ε. Κουτσούγερα , Π. Μωραίτη, Τ. Ρίσκια, Κ. Σερέτης ,Κ.Τσάτσαρη , Β.Τσιπλάκη .
Όλοι οι μαθητές φοιτούν στην Γ’ Τάξη του Γυμνασίου μας.
Η προετοιμασία των μαθητών έγινε από την καθηγήτρια κα Παναγιώτα Μαρτάκη ( ΠΕ6,Αγγλικής) ,στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος μετά το πέρας των μαθημάτων .
Η εμπειρία ήταν μοναδική για τους μαθητές, οι οποίοι έπαιξαν το ρόλο διπλωματών, γράφοντας λόγους , συμμετέχοντας σε διαπραγματεύσεις , καταθέτοντας ψηφίσματα και κάνοντας έρευνα πάνω σε θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Επίσης γνώρισαν συνομήλικους μαθητές από σχολεία της Αττικής , πήραν μέρος στην τελετή έναρξης και λήξης και πέρασαν ένα αξέχαστο τετραήμερο !!
Ευχαριστούμε πολύ το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και τη Διευθύντρια κα Σ. Δωροπούλου για την πολύ καλή διοργάνωση και τη φιλοξενία καθώς επίσης και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που φρόντισαν με πολύ αγάπη για τα κεράσματα .
Ευχαριστούμε επίσης για τη βοήθεια τους : τη Διευθύντρια του Γυμνασίου μας, κα Α. Πάσχαρη και τους κ.κ. καθηγητές Κ. Αγριόδημο, Ε.Ψυρρή, Γ.Περράκη και Μ. Αναστασάκη.


Λίγα λόγια για το Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών
Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο-προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Ο.Η.Ε.
Είναι μια διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα που διδάσκει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα μέσα από τη δράση του Ο.Η.Ε.
Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 1920 στην Αμερική ως Model League of Nations για να πάρει τη σημερινή του μορφή πολύ αργότερα. Σήμερα πάνω από 400.000 μαθητές από πολλές χώρες παίρνουν μέρος σε 500 διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές:
• αναλαμβάνουν το ρόλο εκπροσώπων διαφόρων κρατών-μελών του Ο.Η.Ε.
• εξετάζουν συγκεκριμένα ζητήματα-προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο
• ακολουθούν μια διαδικασία μελέτης, σύναψης συμμαχιών και διεξαγωγής διαπραγματεύσεων
• και προτείνουν λύσεις καταθέτοντας τα ψηφίσματά τους
Οφέλη των μαθητών που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα
• Αποκτούν την εμπειρία της επικοινωνίας με συνομήλικους τους από άλλες χώρες-περιοχές και της ανταλλαγής ιδεών και απόψεων για θέματα που απασχολούν την Ευρώπη αλλά και τον πλανήτη.
• Μαθαίνουν να είναι πολίτες του κόσμου, καλλιεργούν κρίση και συνείδηση για όσα συμβαίνουν γύρω τους, προωθούν λύσεις και μάχονται για ιδεώδη.
• Αποκτούν πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.
• Ασκούνται στη διπλωματία, την επιχειρηματολογία και το δημόσιο λόγο.
• Εξασκούν τα Αγγλικά τους και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους με σύγχρονη θεματολογία.
• Γνωρίζονται με μαθητές από όλο τον κόσμο και δημιουργούν δεσμούς.
• Τέλος, εμπλουτίζουν το μελλοντικό βιογραφικό τους με μία αξιοσημείωτη και ξεχωριστή δραστηριότητα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/1gymchal/2019/03/01/mathitiko-synedrio-monteloy-inomenon/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση