ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

DSCN0370

Οι μαθητές των  πολιτιστικών προγραμμάτων “Βενετία και Βυζάντιο – Η Βενετία των Ελλήνων” και “Η Ελληνική παροικία της Τεργέστης” πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό ταξίδι από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου στην Ιταλία με τις υπευθύνους των πολιτιστικών προγραμμάτων κ .Παπαϊωάννου  Χάιδω , κ. Χατζή Ευαγγελία και τις συνοδούς καθηγήτριες τη Διευθύντρια κ Πάσχαρη  Αργεντούλα και κ. Γεωργίου Ζωή.

Τη πρώτη ημέρα επισκέφτηκαν τη ποιητική πόλη της Βερόνας όπου είχαν την ευκαιρία στη μεσαιωνική συνοικία του ιστορικού κέντρου να θαυμάσουν τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Έρμπε,Ντε Σινιόρι και Μπρα. Τέλος επισκέφτηκαν το περίφημο αρχοντικό των Καπουλέτων. Τη δεύτερη ημέρα επισκέφτηκαν τη πόλη των Δόγηδων τη Βενετία.

Στην αρχή πραγματοποίησαν επίσκεψη στην ελληνική κοινότητα της Βενετίας όπου η υπεύθυνη τους μίλησε για την ιστορία της κοινότητας στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μουσείο του Ινστιτούτου Βυζαντινών και μεταβυζαντινών σπουδών όπου βρίσκονται σπάνιες εικόνες του 15ου και 16ου αιώνα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο παλάτι του Δόγη και στις παλιές φυλακές. Μετά μέσα από γραφικά καλντερίμια και εκτυφλωτικά κανάλια κατέληξαν στη πιάτσα Σαν Μάρκο όπου και επισκέφτηκαν τη βασιλική του Αγίου Μάρκου και το περίφημο βυζαντινό θησαυρό. Τέλος περιηγήθηκαν στην αγορά του Ριάλτο, στο Μεγάλο κανάλι και στη συνοικία Καναρέτζιο

Τη Τρίτη ημέρα επισκέφτηκαν τη πόλη της Τεργέστης << τη πρωτεύουσα του πουθενά >>όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί η συγγραφέας Τζαν Μόρις .Στην αρχή επισκέφτηκαν το δισυπόστατο ελληνικό ναό της Αγίας Τριάδος και Αγίου Νικολάου όπου εκεί τους περίμενε ο αρχιμανδρίτης πατέρας Γρηγόριος όπου και τους μίλησε σχετικά με την ίδρυση του Ναού. Στη συνέχεια τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κ Στέλιος Ρίτσος όπου και τους μίλησε για την ιστορία της και τις δραστηριότητές της ,από την ίδρυση της μέχρι τις μέρες μας, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ιδρύματος πολιτισμού κ.Giacomo Klein και η δασκάλα των παιδιών της ελληνικής κοινότητας η οποία τους ενημέρωσε για το εκπαιδευτικό της έργο .Έπειτα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της κοινότητας, στο μουσείο όπου και θαύμασαν τη περίφημη ελαιογραφία του ζωγράφου Διονυσίου Τσώκου<< Η δολοφονία του Καποδίστρια>>και τέλος τη βιβλιοθήκη της κοινότητας με σπάνια βιβλία .Τέλος οι μαθητές επισκέφτηκαν το λιμάνι της πόλης και τις όμορφες πλατείες της πόλης πιάτσα Ντε λα Μπόρσα, πιάτσα Ουνιτά όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα υπέροχα παλάτσα των επιφανών Ελλήνων της Τεργέστης Καρτσιώτη, Κατράρου, Οικονόμου και Ράλλη. Τέλος οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Καστέλο Μιραμάρε που βρίσκεται έξω από τη πόλη της Τεργέστης ,Χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα κατόπιν παραγγελία του αρχιδούκα των Αψβούργων Μαξιμιλιανού.

Τη τέταρτη και τελευταία ημέρα οι μαθητές επισκέφτηκαν τη πόλη του Μιλάνο όπου και    περπάτησαν στη καρδιά της πόλης, στη πλατεία Ντουόμο, όπου βρίσκεται ο υπέροχος καθεδρικός ναός της πόλης πιο κάτω συνάντησαν το θέατρο της σκάλας και τέλος επισκέφτηκαν το κάστρο των Σφόρτσα.

Εδώ το υπέροχο ταξίδι τελείωσε . Οι μαθητές γύρισαν κατενθουσιασμένοι γεμάτοι από καινούριες γνώσεις και όμορφες εικόνες.

DSCN0301 DSCN0361DSCN0307 DSCN0363 DSCN0375DSCN0381DSCN0405DSCN0425IMG_20170328_131616

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/1gymchal/2017/04/05/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση