ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “CROCUS”

big_crocus

Το πρόγραμμα Crocus απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11 έως 18 ετών. Το πρόγραμμα αποτελεί δραστηριότητα σε πολλά σχολεία από όλον τον κόσμο, τα οποία συμμετέχουν σε αυτό εδώ και αρκετά χρόνια. Το πρόγραμμα Crocus είναι ένας απτός τρόπος να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχυθεί η γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας.

Η ανάμειξη των παιδιών στη φύτευση των βολβών και παρακολούθηση των λουλουδιών να αναπτύσσονται, ενθαρρύνει τη συνεχή επιμόρφωση σχετικά με τη σημασία της ανεκτικότητας και του σεβασμού.

Θλίψη και ελπίδα  

Φυτεύουμε κίτρινους κρόκους στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και στις χιλιάδες άλλων παιδιών που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Το κίτρινο χρώμα των λουλουδιών μάς θυμίζει το κίτρινο άστρο που έπρεπε να φοράνε οι Εβραίοι σύμφωνα με την διαταγή των Ναζί. Τα λουλούδια μας θυμίζουν όλα τα παιδιά που χάθηκαν. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εκτελέστηκαν από τους Ναζί, αλλά πολλά επιβίωσαν. Τα περισσότερα από αυτά είναι πλέον παππούδες. Έχουν κληροδοτήσει τις ιστορίες τους στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Οι ιστορίες αυτές δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ. Πρέπει και εμείς να τις πούμε στα δικά μας παιδιά. Όταν ανθίζουν οι κρόκοι στις αρχές της Άνοιξης, θυμόμαστε τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους. Τα όμορφα λουλούδια, όμως, μας θυμίζουν ότι ακόμη και μετά από τα πιο τρομερά γεγονότα, αρχίζει ξανά μια νέα ζωή και μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πριν.

Τα λουλούδια μάς θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμη ομορφιά στον κόσμο και ελπίδα για το μέλλον μας. Το φύτεμα των λουλουδιών είναι θλιβερό αλλά και ελπιδοφόρο ταυτόχρονα.

file:///C:/Users/ΜΑΡΘΑ/Documents/Microsoft%20office%202010%20Ελληνική%20έκδοση/Word.el-gr/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ%20ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ%20CROCUS%20ΟΔΗΓΟΣ.pdf

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/1gymchal/2016/12/11/%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83-crocus/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση