Παρουσίαση Πολιτιστικών , Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Βιωματικών Δράσεων

Την Τετάρτη , 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα τελετών του Αγίου Γεωργίου , που τόσο φιλόξενα μας παραχωρείται , η γιορτή της παρουσίασης των Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Βιωματικών Δράσεων που έγιναν την φετινή σχολική χρονιά στο Γυμνάσιό μας.
Η Γιορτή ξεκίνησε με την απονομή Βεβαιώσεων σε μαθητές μας για τη συμμετοχή τους σε Διαγωνισμό Αναγνωστικών Δεξιοτήτων. Η απονομή έγινε από την φιλόλογό μας κα Ν. Τσενόγλου.

Ακολούθησε η προβολή ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στην ιστορία του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις , μεταξύ άλλων ,από διακεκριμένους αποφοίτους του Σχολείου μας που μίλησαν για τις αναμνήσεις τους. Υπεύθυνοι καθηγητές: Ε. Χατζή και Ε. Κωστόπουλος

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την παρουσίαση των ακόλουθων Βιωματικών Δράσεων :
• Σχολικός Εκφοβισμός , από τους μαθητές της Α’ Τάξης (Υπεύθυνη καθηγήτρια , κα Ε. Χατζή)
• Η Αναγέννηση στην Τέχνη και τα Γράμματα, από μαθητές της Β’ Τάξης, (Υπεύθυνη καθηγήτρια , κα Χ. Παπαϊωάννου). Πολύ όμορφη στιγμή της παρουσίασης ήταν το μικρό απόσπασμα από το Ρωμαίο και την Ιουλιέττα του Shakespeare , στο οποίο έπαιξαν με ιδιαίτερη επιτυχία ,οι μαθητές της Β΄Τάξης, Φ. Αλεξιάδου και Ε. Ζιώγας.
• ‘Ασκηση και Διατροφή (Β’ Τάξη), (Υπεύθυνη καθηγήτρια , κα Ε. Χατζή)

Ακολούθησε παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 , με θέμα : Εκφοβισμός των Εφήβων : Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης στο Σχολικό Περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού 2 μαθήτριες μας εκπαιδεύτηκαν για να αναλάβουν το ρόλο των μαθητών –μεντόρων /πολλαπλασιαστών του μηνύματος Παιδεία Όχι Βία . Τονίστηκε δε η σημασία της εκπαίδευσης του συνομήλικου από το συνομήλικο (peer to peer education) με στόχο την καλύτερη, αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού . (Υπεύθυνες καθηγήτριες και σύνδεσμοι με την Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας για θέματα σχολικού εκφοβισμού κκ. Παν. Μαρτάκη και Χ. Παπαϊωάννου).

Η κα Ν. Τσενόγλου μαζί με μαθητές της Γ’ Τάξης παρουσίασαν το ηλεκτρονικό μας περιοδικό:Teen News , τη θεματολογία του, ενδεικτικές δημοσιεύσεις και εργασίες μαθητών μας.
Το περιοδικό αποτελεί ένα χώρο ηλεκτρονικό, στον οποίο οι μαθητές προβάλλουν τις όμορφες και δημιουργικές τους εργασίες , τις δράσεις και εκδηλώσεις του Σχολείου μας , σκέψεις και ιδέες , φωτογραφικό υλικό κλπ. (Υπεύθυνοι καθηγητές : N.Τσενόγλου, Μ. Ζάχου, Γ. Περράκης)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εκτενής παρουσίαση του προγράμματος ‘ H Επιρροή της Γαλλικής Επανάστασης στην Ελληνική, Γάλλοι Φιλέλληνες και Περιηγητές’, έγινε από τις καθηγήτριες Χ. Παπαϊωάννου και Ι. Παπαθεοδώρου , με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και video από την εκδρομή των μαθητών μας στο Παρίσι . Έμφαση δόθηκε στις αρχές του Διαφωτισμού , τις μεγάλες προσωπικότητες που αγωνίστηκαν για τη δημιουργία θετικού κλίματος υπέρ του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και τη συγκέντρωση χρημάτων , τα φιλελληνικά αντικείμενα , τα μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας έργα ζωγραφικής τέχνης κλπ.
Οι μαθητές παρουσίασαν το video από την εκδρομή τους στη Γαλλική πρωτεύουσα και μας μετέφεραν νοερά στο Μουσείο του Λούβρου, την Μονμάρτη, το Σηκουάνα με τα Bateaux Mousse και πολλά άλλα.

Η Γιορτή ολοκληρώθηκε με το video της εκδρομής της Γ’ Τάξης στα Γιάννενα.
Οι μαθητές μας έδειξαν στιγμιότυπα από το ταξίδι τους και μας μετέδωσαν τη χαρά και το κέφι τους!

Την Τρίτη , 12 Μαΐου , έγινε επίσης η παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος με τίτλο : ‘Ο Τόπος κάνει τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος τον Τόπο;’
Οι μαθητές μας έκαναν σύντομες παρουσιάσεις των ιδιαιτέρων πατρίδων τους , μας παρουσίασαν εργόχειρα, βιβλία, φωτογραφικό υλικό, μουσικές και γλυκίσματα από διάφορα μέρα της χώρας μας και του εξωτερικού και μας συγκίνησαν με τον τρυφερό και ευαίσθητο τρόπο που προσέγγισαν το θέμα του τόπου καταγωγής .
Γονείς και παππούδες των παιδιών παρευρέθηκαν στην παρουσίαση και μοιράστηκαν τις σκέψεις και αναμνήσεις τους μαζί μας.
Παράλληλα λειτούργησε και μικρή έκθεση με αντικείμενα , περιοδικά και βιβλία , καθώς και λιχουδιές από τους διάφορους τόπους που παρουσιάστηκαν από τα παιδιά.
Μπράβο σε όλους!!
Υπεύθυνοι καθηγητές: οι κκ Στ. Φρυγανά και Σωτ. Παπαγεωργίου

προγραμματα και etwinning 15 037

προγραμματα και etwinning 15 035

προγραμματα και etwinning 15 034

προγραμματα και etwinning 15 030

προγραμματα και etwinning 15 031

προγραμματα και etwinning 15 032

προγραμματα και etwinning 15 033

προγραμματα και etwinning 15 020

προγραμματα και etwinning 15 021

προγραμματα και etwinning 15 022

προγραμματα και etwinning 15 029

προγραμματα και etwinning 15 004

προγραμματα και etwinning 15 006

προγραμματα και etwinning 15 017

προγραμματα και etwinning 15 019

προγραμματα και etwinning 15 003

προγραμματα και etwinning 15 001

προγραμματα και etwinning 15 040

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/1gymchal/2015/05/18/paroysiasi-politistikon-ekpaideyti/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση