Αρχική » 2024 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2024

Σαν σήμερα

26/6/: Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών υπέρ των θυμάτων των βασανιστηρίων

26/6: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

84ος Μαθητικός διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» 2023 2024 «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Το σχολείο μας συμμετείχε και αυτή τη σχολική χρονιά, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αφενός ως εξεταστικό κέντρο και με τη συμμετοχή 36 μαθητών της περιοχής μας αφετέρου. Ο εν λόγω Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023,  διάρκειας τριών (3) ωρών, από 9:00πμ έως 12:00μμ, σε συνεργασία με το τοπικό Παράρτημα της της ΕΜΕ και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.

Το επόμενο στάδιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού στα Μαθηματικά, δηλαδή ο 2ος διαγωνισμός, με την ονομασία «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 9:00πμ-12:00μμ., με συμμετοχή 5 μαθητών, προαχθέντων από το διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ».

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 11:00πμ-14:00μμ, πραγματοποιήθηκε ο τοπικός διαγωνισμός «ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΕΙΑ».

Την ευθύνη για τη διοργάνωση και πραγματοποίηση των παραπάνω διαγωνισμών ανέλαβε το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, τον κ. Ευάγγελο Ζώτο, κλάδου ΠΕ03, ως πρόεδρο και την κ. Ελένη Τσίκου, κλάδου ΠΕ03,  ως μέλος  του παραρτήματος.

Ευχαριστούμε τους κ. Ευάγγελο Ζώτο και κ. Ελένη Τσίκου, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή των διαγωνισμών στα Μαθηματικά, καθώς επίσης και τον κ. Αθανάσιο Τζαβαλιά, που προσέφερε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» διάφορα εδέσματα.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια του σχολείου μας, Χαρμπή Ειρήνη– Χρυσοβαλάντω,  του τμήματος Β3, που διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» 2023 – 2024 (http://www.hms.gr/?q=node/1999)

Διδακτική επίσκεψη της Γ’ τάξης στα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας

Το σχολείο μας στο πλαισίου της Δράσης : «Μοναστήρια κι Ιερά προσκυνήματα-οι μαθητές γνωρίζουν βυζαντινά, εκκλησιαστικά μνημεία του τόπου μας» πραγματοποίησε  διδακτικές επισκέψεις στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας βασιλίσσης της Άρτας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στον Ιερό Ναό Παρηγορίτισσας Άρτας και στο Κάστρο της Άρτας, αφού προηγήθηκε συλλογή πληροφοριών από το διαδίκτυο και από άλλες πηγές για την ιστορία τους, την αρχιτεκτονική τους, την αγιογράφησή τους κ.α., ως εξής:

α) την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, την 4η, 5η και 6η διδακτική ώρα, με τους μαθητές/τριες της Γ τάξης

β) την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, την 4η, 5η και 6η διδακτική ώρα, με τους μαθητές/τριες της Α’ και Β’ τάξης

Συντονίστρια επίσκεψης: κ. Ασπασία Γκορμπάκη

Διδακτική επίσκεψη της Γ’ τάξης στην Ι. Μονή Ροβέλιστας Άρτας

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024,  πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Γ’ τάξης του σχολείου στην Ι. Μονή Ροβέλιστας Άρτας, αφού προηγήθηκε συλλογή πληροφοριών από το διαδίκτυο και από άλλες πηγές για την ιστορία, την αγιογράφηση, ειδικά για την εικόνα της Παναγίας Ροβέλιστας. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ξεναγήθηκαν  στο μοναστήρι, προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας της Ροβέλιστας, γνώρισαν τον πατροπαράδοτο τρόπο φιλοξενίας των Ορθοδόξων Μοναστηριών, αλλά και την  ιστορία του μοναστηριού από μαθήτρια, η οποία ανέλαβε να ενημερώσει την ολομέλεια, ενώ η χορωδία έψαλε βυζαντινά τροπάρια και ύμνους με την επιμέλεια του εκπαιδευτικού της Μουσικής.

Συντονίστρια επίσκεψης: κ. Κυριακή Λάππα

Δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Φιλοζωίας

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, Την Πέμπτη 4  Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε την 3η διδακτική ώρα, ομιλία – ενημέρωση από εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων στο σχολείο μας και συγκεκριμένα από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με αρμοδιότητα την διαχείριση Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, κ. Πάνου Ιωάννη και αμέσως μετά προγραμματίστηκε προβολή ταινίας με σχετικό περιεχόμενο.

Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Πάνου για τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές που μας προσέφερε, αναφορικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. ώστε να καλλιεργηθεί η ανάλογη ευαισθησία στους μαθητές και μαθήτριές μας.

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ-ΔΙΩΝΗ», για το σχολικό έτος 2023-2024»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής υγείας παιδιών και εφήβων-ΔΙΩΝΗ πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

α)  Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2024, την 3η διδακτική ώρα, πραγματοποιήθηκε ομιλία-ενημέρωση από κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας, στους μαθητές/τριες της Α τάξης, με θέμα: «Διατροφική αγωγή»

β)Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2024, την 4η διδακτική ώρα, πραγματοποιήθηκε ομιλία-ενημέρωση από κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας, στους μαθητές/τριες της Β τάξης, με θέμα «Ενδυνάμωση της υγείας των εφήβων»

γ)Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2024, την  4η διδακτική ώρα, πραγματοποιήθηκε ομιλία-ενημέρωση από κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας, στους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης,  με θέμα: «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία στο Γενικό μαθητικό πληθυσμό

γ)Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, την 3η και 4η διδακτική ώρα, πραγματοποιήθηκε ομιλία-ενημέρωση από κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας, στους μαθητές/τριες της Α’ τάξης,  με θέμα: «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία στο Γενικό μαθητικό πληθυσμό»

με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων των ανήλικων μαθητών/τριών και με την παρουσία εκπαιδευτικών

Συντονίστρια: κ. Αναστασία Τζουβάρα

Διδακτική επίσκεψη της Β’ τάξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Άρτας

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2024,  πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη και παράδοση ρουχισμού και τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και φαρμακείο της πόλης μας από τους μαθητές/τριες του Β3 τμήματος , τη 2η διδακτική ώρα στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Συντονίστρια Δράσης: κ. Θεοδώρα Τασούλα

Δράσεις κινητοποίησης των μαθητών/τριων στο πνεύμα του Ολυμπισμού

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2023-2024 υλοποιήθηκε την εβδομάδα από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2024. Στο πλαίσιο της υλοποίησης αυτού του προγράμματος, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε τη 2η διδακτική ώρα, η προβολή ενημερωτικού υλικού από μαθητές/τριες της β τάξης του σχολείου μας, μετά και από την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στην αρχαία Ολυμπία με στόχο τη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού. Ειδικότερα δημιουργήθηκε εποπτικό υλικό (power point) με τρεις ενότητες, μια για κάθε τμήμα, όπου πλέον οι μαθητές δουλέψανε ομαδικά, με τους παρακάτω τίτλους ενοτήτων:

α) Ολυμπιακοί αγώνες: ιστορία και αναβίωση

β) Αξίες των Ολυμπιακών αγώνων

γ) Επίσκεψη στην αρχαία Ολυμπία.

Συντονίστρια: κ. Τασούλα Αλεξάνδρα

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ τάξης στην Ολυμπία

Την  Τετάρτη 03 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριων της Β’ τάξης στο πλαίσιο των διδακτικών στόχων του Αναλυτικού Προγράμματος του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και πιο συγκεκριμένα με το ποίημα του Λορέντζου Μαβίλη ” Καλλιπάτειρα”. Προηγήθηκε ατομική εργασία που ανέλαβε κάθε μαθητής/τρια, να συγκεντρώσει στοιχεία και πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς αγώνες (της αρχαιότητας, αλλά και τους σύγχρονους), Τα παιδιά περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και το Μουσείο, έγιναν τα ίδια ξεναγοί στους συμμαθητές/τριες τους και έτρεξαν στο αρχαίο στάδιο για να τιμήσουν τους προγόνους τους. Απέκτησαν δε, μέσω βιωματικών  δράσεων την εμπειρία των ηθικών αρχών του Ολυμπισμού, που σε συνδυασμό με τη γνώση, επιτρέπει στους μαθητές/τιες να βιώσουν και να διδαχθούν την ηθική συμπεριφορά του αθλητισμού και να υιοθετήσουν αυτές τις αξίες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής  τους.

Συντονίστρια επίσκεψης: κ. Τασούλα Αλεξάνδρα

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στην Πάτρα – Ναύπακτο

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριων της Γ τάξης  στην Πάτρα-Ναύπακτο, στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών, με στόχο:

α) τη γνωριμία και ξενάγηση στους χώρους της ΚΥΚΑΩ – Πρότυπης Συνεργατικής Νανοζυθοποιίας Ο.Ε. στο Πλατάνι Αχαΐας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την γραμμή παραγωγής, τις μεθόδους καινοτομίας και πρωτοτυπίας, που αυτή εφαρμόζει, ώστε αν και μικρή σε κύκλο εργασιών να έχει μια ξεχωριστή θέση στην αγορά και να κυριαρχεί η ποιότητα, µε το πιο εντυπωσιακό αν όχι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα ότι διαθέτει σχεδόν 70 ετικέτες παρόλη τη μικρή παραγωγή.

β) τη γνωριμία με την ιστορία της πόλης της Ναύπακτου και την ξενάγηση στο ενετικό  λιμάνι, στο μικρό μεν, αλλά ιδιαίτερα καλά οχυρωμένο όρμο, που αποτέλεσε εξαιρετικό λιμάνι στη διάρκεια της ιστορίας, αλλά και την περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα παραδοσιακά σπίτια και τα πλακόστρωτα καλντερίμια της.

Αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης: κ. Κωνσταντινιά Ζώρη

Δράσεις στις 22-12-2023 στο πλαίσιο των Χριστουγέννων

Την Παρασκευή 22-12-2023, μετά τον προγραμματισμένο εκκλησιασμό του σχολείου στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Άρτας, κατά την 1η διδακτική ώρα, μια αίθουσα διδασκαλίας μετατράπηκε σε χώρο παρουσίασης εδεσμάτων, παρασκευασμένων από τα παιδιά, καθώς και κατασκευών με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν στο ταμείο του 15μελούς Συμβουλίου. Παράλληλα, η σχολική χορωδία παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια συναφή των εορτών, ενώ τα τμήματα του σχολείου, επισκέφθηκαν εκ περιτροπής τον χώρο αυτό με συγκεκριμένο πρόγραμμα, πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας, συνδυάζοντας την παράδοση με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: κ. Ολιέτα Πόλιου, κ. Χρήστος Βλαχοπάνος, κ. Κωνσταντινιά Ζώρη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκουφά 154
ΤΚ 47132 - Άρτα
Τηλέφωνο: 2681026649
Email: mail@1gym-artas.art.sch.gr

Η ώρα είναι:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση