ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2019-2020

Τίτλος Προγράμματος : ΚΑΒΑΦΗΣ

Υπεύθυνες καθηγήτριες : κ. Δ. Χατζέλη , κ. Τράντου Γ.

Οργανώθηκε  στο σχολείο μας από 19-25 /02 τις ώρες 13.30-16.30 ,σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και το Αρχείο Καβάφη.

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από ποιήματα του ποιητή μας κι έφτιαξαν τη δική τους έκδοση με ποιήματα ,πεζά , κόμικς , παιχνίδια .

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

Τίτλος Προγράμματος  :       Επικοινωνώ: Θεατρική Παιδαγωγία

Υπεύθυνη καθηγήτρια :  κ. Σεπυργιώτη Μαρία

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17

Τίτλος Προγράμματος  :       Επικοινωνώ 

Υπεύθυνες καθηγήτριες :  κ. Σεπυργιώτη Μαρία , κ. Φέλλιου Γεωργία 

 

 

 

ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ 

Tο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινά η ψηφοφορία για το Βραβείο Ακροατών ESR “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017” ! Συνδεθείτε στην ειδική σελίδα του Διαγωνισμού(http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestants/) στην οποία θα μπορείτε, από το Σάββατο 25/2/2017 μετά τις 18:00, να ακούσετε όλες τις συμμετοχές και να ψηφίζετε κάθε αγαπημένο σας τραγούδι & ραδιοφωνικό μήνυμα. Η διαδικασία θα κρατήσει έως την ημέρα της Βράβευσης 17 Μαρτίου 2017 στις 15:00 !

Η μία και μοναδική συμμετοχή που θα προσελκύσει τους περισσότερους φίλους θα πάρει το Βραβείο Ακροατών του ESR!Τα σχολεία μπορούν από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και μετά να δημοσιοποιούν και να προωθούν τη συμμετοχή τους έτσι ώστε να συγκεντρώσουν τις περισσότερες προτιμήσεις στην ψηφοφορία. Επίσης, όλα τα τραγούδια και τα ραδιοφωνικά μηνύματα θα ακούγονται στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του European School Radio.

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό , στο πλαίσιο του Πολιτιστικού προγράμματος «Επικοινωνώ» με ραδιοφωνικό μήνυμα , και προγραμματίζει την ενεργό συμμετοχή του  , με πολυήμερη εκδρομή στο Ρέθυμνο , τις ημέρες του Διαγωνισμού . 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ !!!!!!!!!!

 

 

 

 

Το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στην ΕΡΤ

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επικοινωνώ» μαθητές και καθηγήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν  το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην  Αγία Παρασκευή,  την Πέμπτη 9/2/2017 για την ηχογράφηση σε στούντιο δύο ραδιοφωνικών μηνυμάτων.  Με τα μηνύματα αυτά το σχολείο μας θα πάρει μέρος στο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017” με θέμα “Η τέχνη της επικοινωνίας“, καθώς και στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο Κρήτης, από τη Πέμπτη 16 μέχρι το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

Με την επίσκεψη αυτή στην ΕΡΤ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. Περιηγήθηκαν στο ιστορικό αυτό μέγαρο της ΕΡΤ, μίλησαν με επαγγελματίες του ραδιοφώνου,  μπήκαν οι ίδιοι στο στούντιο  και πήραν μέρος στην ηχογράφηση και παρακολούθησαν μετά πως γίνεται η επεξεργασία του ήχου και η τελική μείξη για ένα άρτιο ηχητικό αποτέλεσμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την ΕΡΤ που μας διέθεσε το στούντιο για την ηχογράφηση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ που μας διέθεσε λεωφορείο για τη μεταφορά μας.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος  «Επικοινωνώ»

Μαρία Σεπυργιώτη

Γεωργία Φέλλιου

thumbnail_IMG_20170209_170956_HDR[1] (2) 3 P1140226 3

P1140234 (3) 3P1140248 (2) 3

 

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

 

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου πήρε μέρος στο εργαστήριο με τίτλο «Μαθαίνω τον εαυτό μου καλύτερα με ταινίες μικρού μήκους»  με συμμετοχή  10 μαθητών και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σεπυργιώτη Μαρία , στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επικοινωνώ «. Το εργαστήριο διοργανώθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη  Πεύκης το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» στην Πεύκη. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ταινία μικρού μήκους και να πάρουν μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για να αναδείξουν τα μηνύματα της ταινίας και να βοηθήσουν στην επικοινωνία και έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων. Στο διάλειμμα του εργαστηρίου προσφέρθηκαν  στους μαθητές πίτσα και αναψυκτικά. Η συμμετοχή στο εργαστήριο αυτό ήταν μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία για όλους!

P1140259P1140278