ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20

 

__________________________________________________________________________________________

Κοπή βασιλόπιτας 2020!

Καλή χρονιά από το σύλλογο καθηγητών και από το σύλλογο γονέων που μας πρόσφερε τις νόστιμότατες βασιλόπιτες!

Τυχερός της χρονιάς ο κύριος Ψαριανός!

    

 

___________________________________________________________________________________________

ACT PROJECT  Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ενεργούς Πολίτες!

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Τόνια Παπατριανταφύλλου που συντονίζει το πρόγραμμα εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.

1o Γ Αμαρουσίου 21 1 2020 ACT – ACTive citizenship projects

 

_____________________________________________________________________________________

 

Αρθρο στην εφημερίδα Αμαρυσία σχετικά με επιμόρφωση καθηγήτριας του σχολείου μας σε σχολείο της Σαρδηνίας

1o Γυμνάσιο Αμαρουσίου: Πολυδιάστατο Ευρωπαϊκό Σχολείο

https://amarysia.gr/marousi/neagenia/1o-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%85

_____________________________________________________________________________________

Μαθαίνω να ζω με τα ηλεκτροκίνητα τρένα ( Παρασκευή 1/11/2019)

Πρόγραμμα ενημέρωσης – πρόληψης ατυχημάτων για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

 

 

Εκπαιδευτικός περίπατος για όλες τις τάξεις Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Α΄Γυμνασίου στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς

Β΄Γυμνασίου στον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού

Γ΄Γυμνασίου σε ημερίδα αφιερωμένη στο αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο Special Olympics Hellas

________________________________________________________________________________________

Αρθρο στην εφημερίδα Αμαρυσία για επιμόρφωση καθηγητών μαςΛήψη αρχείου

 

________________________________________________________________________________________

Αγιασμός 2019 στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Ευχαριστούμε το Δήμαρχο κύριο Αμπατζόγλου και τη Δημοτική Επιτροπή,
ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Σαραντοπούλου, προϊσταμένη διοικητικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Β’ Αθήνας  που μας τιμησαν με την παρουσία τους!
Ευχόμαστε καλή χρονια και καλή πρόοδο σε ολους τους μαθητές!

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19

Συνταξιοδότηση 2019

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε τους δύο συναδέλφους Κρητικού Σταυρούλα και Μονοκρούσο Παναγιώτη που συνταξιοδοτούνται και τους ευχόμαστε υγεία, χαρά και δημιουργικότητα για το νέο κύκλο της ζωής τους που ανοίγει! Σας ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε!

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 2019

Έγινε χθες, Παρασκευή  14/6/2019, η γιορτή αποφοίτησης της Γ’ Τάξης του σχολείου μας, σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και με την αίθουσα τελετών του σχολείου μας κατάμεστη από τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η γιορτή διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Στην εκδήλωση αυτή είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας τη Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου κα Δήμητρα Μακρή.

Η Διευθύντρια κα Αρέστη Ελπινίκη απηύθυνε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους μαθητές και μαθήτριες που σε λίγους μήνες θα φοιτούν πλέον στο Λύκειο και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τον κύκλο των σπουδών τους με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και να πραγματοποιήσουν όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους στη ζωή, έχοντας σαν εφόδια όλα όσα τους πρόσφερε το σχολείο αυτά τα χρόνια.

Η γιορτή άρχισε με τη θεατρική παράσταση «Βαρκελώνη» στην οποία συμμετείχαν οι  μαθητές της Γ’ τάξης: Θέμιδα Βασιλείου, Σίλια Γεννάρη, Γιώργος Βλαχόπουλος, Άγγελος Καρασάββας, Κριστιάν Πρελάι, Ισμήνη Παπαδημητρίου, Ευτυχία Παυλοπούλου, Χάρης Λουράκης, Εύα Φεργαδιώτη, Βασιλική Καλογήρου, Μάριος Σπάχο και  Αναστάσης  Αποστόλου. Το θεατρικό κείμενο και η σκηνοθεσία ήταν της καθηγήτριας Μαρίας Σεπυργιώτη. Οι μαθητές ήταν συγκλονιστικοί στους ρόλους τους και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το βίντεο που είχε ετοιμάσει η μαθήτρια της Γ’ τάξης Ειρήνη Τζεβελέκου με στιγμιότυπα από τη ζωή των μαθητών στα τρία αυτά χρόνια του Γυμνασίου, που πρόσφερε χαρά, γέλιο, αλλά και συγκίνηση με τις αναμνήσεις που ξύπνησε σε όλους μας.   Την επιμέλεια του ήχου της γιορτής είχε η μαθήτρια της Γ’ τάξης Λυδία Σιάμου.

Στο τέλος έγινε η Απονομή των Απολυτηρίων στους μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε στον κάθε μαθητή ένα πολύ όμορφο μπλουζάκι με το λογότυπο του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση με πλούσια εδέσματα που ετοίμασε με φροντίδα και αγάπη ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Έτσι τελείωσε μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες, που ήταν ταυτόχρονα το τέλος μιας εποχής αλλά και η αρχή μιας άλλης για τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας,  που αποχαιρετούν πλέον το Γυμνάσιο και συνεχίζουν την πορεία της ζωής τους στο Λύκειο. Ας είναι καλοτάξιδοι!

  

_____________________________________________________________________________________________

 

 

______________________________________________________________________________________

Σάββατο 18 Μάη 2019

Φεστιβάλ φαγητού από το σύλλογο γονέων του σχολείου μας

Γονείς και μαθητές μαγείρεψαν και μας πρόσφεραν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά από πολλές χώρες του κόσμου σε μια φιλική ατμόσφαιρα στην αυλή του σχολείου!

Γεια στα χέρια σας!!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

_______________________________________________________________________________________

Παρασκευή 17 Μάη 2019

Ημερήσια εκδρομή όλου του σχολείου στα Καλάβρυτα

Συγκλονιστική η επίσκεψη στο μουσείο που στεγάζεται στον ιδιο χώρο που διαδραματίστηκαν τα μαρτυρικά γεγονότα της 13 Δεκεμβρίου του 1943.

 

_______________________________________________________________________________________

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, 2019, το σχολείο μας πήρε μέρος στην Επιστημονική Ημερίδα «Όλοι μαθητές μας! Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί!» στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με την παρουσίαση του προγράμματος «Ψηλαφώντας την πόλη μας με QRcodes», βασισμένο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + KA1 και με εισηγήτριες την κα Σεπυργιώτη Μαρία και την κα Φέλλιου Γεωργία. Στο τέλος αυτής της παρουσίασης, οι μαθητές του Θεατρικού Ομίλου του σχολείου μας παρουσίασαν μέρος της παράστασης ‘Όνειρα», καθώς και ένα δρώμενο βασισμένο στο μάθημα της Λογοτεχνίας της καθηγήτριας κας Χατζέλη Δήμητρας, σκηνοθετημένο από την φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών Κάτια Νεκταρίου, η οποία έκανε φέτος την πρακτική της στο σχολείο μας. Η παρουσίαση του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια, τόσο από τη διοργανώτρια της ημερίδας Σύμβουλο κα Μακρή Δήμητρα, όσο και από τους παρευρισκόμενους καθηγητές.

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________

Θεματική εβδομάδα 2019

 1. Ενημέρωση των μαθητών της Γ’ τάξης για τα επαγγελματικά λύκεια
 2. Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τους Εθελοντές Διασώστες νομού Αττικής για κάθε μία πό τις τρεις τάξεις του σχολείου ξεχωριστά. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές διασώστες για το βιωματικό και διαδραστικό τρόπο παρουσίασης που πέτυχε το μέγιστο ευαισθητοποίησης .

 

3. Βιωματικό εργαστήρι από το 1ο  ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας για τους μαθητές της Γ’ τάξης με θέμα «Λήψη απόφασης, οι επιλογές μετά το Γυμνάσιο» από την κυρία Ζούζουλα Ολγα και την κυρία Τσιατά Ευαγγελία.

4. Οι μαθητές όλων των τμημάτων της Α τάξης, συνεργάστηκαν,ερευνησαν, προβληματιστηκαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μία παρουσίαση πάνω στο θέμα της παιδικής εργασίας αναδεικνυοντας ωστόσο το δικαίωμα στην εργασία, με αφορμή κείμενα που διδάχθηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, από την φιλόλογο του σχολείου κ. Χατζέλη Δήμητρα. Η λογοτεχνία διεύρυνε τους ορίζοντες των μαθητών και απέδειξε ότι μάς αφορά όλους. Η παρουσίαση ήταν ενταγμένη στον άξονα της θεματικής εβδομάδας : ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατική συνύπαρξη.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κυρία  Δ.  Μακρή, υπεύθυνη παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας, που μας τίμησε με την παρουσία της.

  

5. Θέατρο του καταπιεσμένου υπό την καθοδήγηση της κυρίας Κάτιας Νεκταρίου

 

6. Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της θεατρικής παιδαγωγίας του Δήμου Αμαρουσίου υπό την καθοδήγηση της κυρίας Σεπυργιώτη, με τίτλο «Ονειρα»

 

7. Η θεατρική ομάδα «Χρόνος» πλαισίωσε με το εκπαιδευτικό, βιωματικό της πρόγραμμα «Θέλεις να παίξουμε;» που είναι βασισμένο στο βιβλίο του κυρίου Νίκου Μιχαλόπουλου με θέμα : Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατική Συνύπαρξη

_______________________________________________________________________________

Πέμπτη 9 Μάη 2019

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου του Δήμου Αμαρουσίου, η θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε στις 9/5/2019 την παράσταση «Όνειρα» βασισμένη στις τεχνικές του Θέατρου Επινόησης. Τα κείμενα και οι σκηνές δημιουργήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά και προέκυψαν μέσα από  θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό σε όλες τις φάσεις της δημιουργίας. Έτσι γεννήθηκε το υλικό της παράστασης, βασισμένο στις  ιδέες και στα βιώματα των παιδιών για τα όνειρα.

Τα παιδιά δούλεψαν συλλογικά, σαν ομάδα , με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κώστα Παπακωνσταντίνου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Μαρία Σεπυργιώτη. Ενεργό επίσης μέρος στο θεατρικό παιχνίδι και στον αυτοσχεδιασμό πήρε και η φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών που κάνει την πρακτική της στο σχολείο μας, η Κάτια Νεκταρίου .Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για τη δυναμική συμμετοχή τους στο ανέβασμα αυτής της παράστασης.

 • Μαρίνα Βαλκανά Α1
 • Ναταλία Βαλσάμη Α2
 • Χριστίνα Κακαρά Β1
 • Άγγελος Καρασάββας Γ2
 • Στέλλα Κέντρο Γ2
 • Έλλη Κουτσογιανοπούλου Β1
 • Σωτήρης Παζόπουλος Γ2
 • Νικόλ Παπαδοπούλου Α3
 • Μαρία-Φραντσέσκα Παπανικολάου Α3
 • Μαρία Σαράτση Α3
 • Μαριάννα Σκοτίδα Β3
 • Μυρτώ Σπαή Α3
 • Βασιλική Τριάντου Α3
 • Κατερίνα Τσουμάνη Γ3
 • Σοφία Φιλιππίδη Α3
 • Βάια Φουντεδάκη Α3
 • Στέλλα Φουντεδάκη Γ3
 • Άννα Χρυσανθοπούλου Γ3

 

 

____________________________________________________________________

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην έκθεση φωτογραφίας των μαθητών μας!

____________________________________________________________________

Εκπαιδευτική μετακίνηση 46 μαθητών της Γ’ τάξης στη Σύρο

Σάββατο 13 έως Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Δημαρχειακό Μέγαρο, Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Μιαούλη, μουσείο Βαμβακάρη, Ναυπηγεία, αρμονική συνύπαρξη ορθοδόξων και καθολικών….τι να πρωτοπεί κανείς για την αρχόντισσα των Κυκλάδων!

Είναι πάντα συγκινητική αυτή η εκδρομή με τα τριτάκια που σύντομα θα ανοίξουν τα φτερά τους για την επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης…

Είθε αυτά τα χαμόγελα να σας συνοδεύοθν  στη ζωή σας…

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

H Κα Αγαθή Δημητρούκα, ποιήτρια, συγγραφέας, στιχουργός, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης, στο σχολείο μας την Παρασκευή 05/04/2019.

Με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνουμε στο σχολείο μας την Παρασκευή 5 Απριλίου, ώρα 10:00 π.μ εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης με καλεσμένη την ποιήτρια, συγγραφέα, επιμελήτρια, μεταφράστρια, στιχουργό Κα Αγαθή Δημητρούκα, σύντροφο εν ζωή του Ν. Γκάτσου με την πνευματική επιμέλεια όλων των έργων του ποιητικών, στιχουργικών, εκδοτικών τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα. Η Κα. Δημητρούκα, που είναι ιδιαίτερη τιμή που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας, θα μιλήσει με τους μαθητές-τριες μας για:

Το νέο της βιβλίο “Κήπος με γιασεμάκια ο ουρανός», για την ποίηση και τη στιχουργική, το μέτρο και το ρυθμό, την συγγραφή και επιμέλεια κειμένου, το έργο της μεταφράστριας επιμελήτριας κειμένων ιδιαίτερης πολιτισμικής σημασίας, την αξία και τις επιρροές στο έργο του Νίκου Γκάτσου και του Μάνου Χατζιδάκι, τη μεταφορά του αρχείου του Ν. Γκάτσου στη βιβλιοθήκη του Harvard, την ευθύνη να είσαι ο «θεματοφύλακας» ενός αρχείου τόσο σημαντικής αξίας για την Ελληνικό πολιτισμό του 20ου αιώνα, τί είναι στιχουργική μια εισαγωγή-σεμιναρίο για μαθητές – μαθήτριες.

 

Μαζί μας σε ζωντανή σύνδεση παρακολούθησαν την εκδήλωση σχολεία από Αμοργό, Σύρο και Σύμη.

 

_____________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Διδακτική επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας των τμημάτων Γ2 και Γ3

 

______________________________________________________________________________________________

 

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2019

Για να θυμόμαστε και για να τιμούμε!

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στην κυρία Αλεξίου για την προετοιμασία της γιορτής, στον κύριο Λάμπρου για τη χορωδία και στον κύριο Τσίκο για τους παραδοσιακούς χορούς!

Και του χρόνου!

_________________________________________________________________________

Τρίτη 12 Μαρτίου – Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Εκπαιδευτική μετακίνηση στο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας  ΙΤΕΡ

και στο Γαλλικό Ερευνητικό Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας CEA, στη Μασσαλία

    

Ωκεανογραφικό μουσείο, Μονακό.

Το Μονακό αποτελεί ένα τεχνικό θαύμα! Αυτό το εξαιρετικά μικρό κράτος είναι γεμάτο δρόμους/τούνελ, χτίζουν μέσα στη θάλασσα αφού δεν υπάρχει γη να επεκταθούν και το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι κατασκευασμένο στην ταράτσα κτηρίων!!!

  

Επισκεφτήκαμε το ερευνητικό κέντρο CEA στο Cadarache, ένα από τα 10 ερευνητικά κέντρα της  Γαλλικής Επιτροπής  Ατομικής ενέργειας και Εναλλακτικών μορφών ενέργειας.  Μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και ενημερωθήκαμε από ειδικούς επιστήμονες για τα πειράματα και τους στόχους του κέντρου. Είδαμε το Tokamak, μια συσκευή που χρησιμοποιεί ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να πάρει υψηλά ποσά ενέργειας από τη πυρηνική σύντηξη χρησιμοποιώντας πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Επικεφθήκαμε επίσης τις εγκαταστάσεις του ITER . Σκοπός του ITER είναι  να παραχθεί δεκαπλάσια ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται για τη λειτουργία του Tokamak κατά τη διαδικασία της πυρηνικής σύντηξης δύο ισοτόπων του Υδρογόνου, του δευτέριου και του τρίτιου.
9.000 συνολικά και στα δύο ερευνητικά κέντρα δουλεύουν καθημερινά, τα οποία βρίσκονται μέσα στο δάσος του Cadarache. Μια μικρή πολιτεία μοναδική σε πολλά στοιχεία της οπως για παράδειγμα πως ολοκληρος σχεδόν ο κόσμος συνεργάζεται για την παραγωγή αυτής της ενέργειας. Το πείραμα είναι προγραμματισμένο για το 2025 κι αν πετύχει θα έχει λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα παγκοσμίως .
Ευχαριστούμε την κυρία Κωνσταντίνα Αναγνωστοπούλου, πολιτικό μηχανικό, που εργάζεται στο κατασκευαστικό τμήμα, για την  ξενάγηση!
Συγχαρητήρια και στην ομάδα «Νετρόνια» που κέρδισε στο ερωτηματολόγιο που μας έδωσαν στο CEA
To δώρο τους από ένα usb αναμνηστικό!
«Μοναδική εμπειρία με πολλές δραστηριότητες και ατελείωτη δράση! Αυτό όμως που είδαμε στο ΙΤΕΡ ήταν πραγματικά κάτι το μοναδικό που δύσκολα θα ξανασυμβεί. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα μέρος και εντυπωσιασμένος με το στόχο του πειράματος και το αποτέλεσμα που προσπαθούν να πετύχουν οι επιστήμονες. Τέλος είμαι ικανοποιημένος που είδαμε πολλές χώρες να συνεργάζονται για κάτι που συμφέρει και θα βοηθήσει όλους τους ανθρώπους της γης.»      Δημήτρης Τριάντος
What is ITER?
• Designed to demonstrate the scientific and technological feasibility of fusion power;
• Will be the world’s largest experimental fusion facility;
• Fusion :
o Is the process which powers the sun and the stars : when light atomic nuclei fuse together to form heavier ones, a large amount of energy is released;
o Fusion research is aimed at developing a safe, abundant and environmentally responsible energy source;
• First-of-a-kind global collaboration: 7 members are working together with a common goal. Europe will contribute almost half of the costs of its construction, while the other 6 members will contribute equally to the rest.
• The scientific goal of the ITER machine is to deliver a fusion gain factor of 10. From 50 MW of input heating power, ITER is designed to produce 500 MW of fusion power—the first of all fusion experiments to produce net energy.
ITER won’t produce electricity, however. During its operational lifetime, ITER will test the science and the key technologies necessary for the next step
Τhe worksite: the total surface of the site is 180ha, in which 90ha were kept at their natural state. Before it was a forest (the forest of Cadarache) so that many preparations and levelling works were done by France. In total 2.5 million m3 of soil were removed. It is approximately the amount of material used for the Kheops Pyramid. The 2/3 of this material were used for levelling works and the third remaining is stocked behind the hill to be later reused.
2000 people are actually coming to work on the Iter Worksite on construction matters and 1200 people for the IO (staff and contractors) which brings us to approximately 3000 people on site.1. The water for the different ITER cooling water systems will be taken from the Canal de Provence (less than 1% of canal’s capacity).
The water discharged from the system will pass through the four control basins where it will be tested for various parameters such as temperature (maximum 30°C), pH, and the presence of hydrocarbons, chlorides, sulphates and tritium.As you can see, on the construction site we kept trees as much as we can. For example on your right, you can see a very specific environmental measure to preserve protected insects. Some trees were strapped to others: those trees contains larva of endemic insects that are protected at the national and European level. They were initially located on the platform of construction where it was impossible to keep trees. Under the advice of specialists of the environment, those trees were strapped to others healthy trees in order that the larva could keep on colonizing the forest. This is one example of the environmental measures.
Moreover the Agency ITER France had to acquire 480ha of land within the region. This area will necessarily have the same biodiversity characteristics as the ITER site in order to be protected, in compensation for the clearing on the local environment. These measures are called compensatory measures.
The clearing was done just before spring (in 2008) to preserve some particular birds.
2. Storages and subcontractors companies offices
On your right hand side, you can see a yellow building which corresponds to a storage. To build the Tokamak, 1 million components will be used among width the majority will be delivered from the different members’ country and stocked on site before being assembled.
We are now arriving at the former headquarters of ITER. These offices now belong to the subcontractors companies, which staff works on the platform during the day.
By the way, ITER is an international organization based on international laws. Only the safety and security laws are according to the current French laws. The ITER Project has 7 Partners: China, EU, India, Japan, Russia, South Korea and USA. If we consider the partners inhabitants, it is more than half of the world’s population who is involved in the project.
ITER Power supply area
Τhe electrical supply area. It is a 400 000v double-circuit line which replaced the single circuit line supplying the CEA and Tore Supra/West (another Tokamak today used as experimental tokamak as for the ITER research program).
Approximately 5km of the existing line have been adapted inside the CEA. The substation covers a surface area of 3ha on the ITER site.
The high voltage electrical substation is managed by the French electricity carrier RTE.
Four small electrical transformers can be seen lined up for the steady state electrical network (SSEN).
Farther down the row, three mega transformers have been delivered by China for the pulsed power electrical network.
Here you can see the construction platform of 42hectares that welcomes the 39 future technical buildings. This platform measures about 60 soccer places.
PF Coils Building
Τhe Poloidal Field Coils Building, which is one of the only manufacturing building of the ITER site. The major characteristic of the ITER Project is its in-kind contribution (90%) which means that ITER partners will contribute to the project by manufacturing the components. These components will then be shipped to Fos harbour. However some of them are to voluminous to be brought by see, so the partners decided to manufacture them here.
The poloidal field (PF) magnets surround the vacuum vessel like rings. The PF magnets, with diameters ranging from 8 to 24 meters, are huge components. The largest four (PF2 to PF5) are too heavy and bulky for international transport.
The temperature inside the building is about 25⁰C at all times. The components are fragile and can’t suffer any temperature difference.
Cryoplant
Cryogenic liquids are needed at ITER to cool superconducting magnets, the cryosorption panels in the cryopumps that ensure high-quality vacuum in the cryostat and vacuum vessel, and the thermal shields.
The ITER cryogenic system will be the largest concentrated cryogenic system in the world
30% of equipment has been installed (September data). On the far side of the structure, contractors have installed many large tanks for the storage of helium and nitrogen in gaseous and liquid forms.
Cryostat Workshop
The cryostat is the vacuum-tight container that will surround the ITER vacuum vessel and superconducting magnets. It is under the procurement responsibility of the Indian Domestic Agency.
Tokamak
Tokamak complex area. Tokamak is the name given to the fusion machine. Our Tokamak will be 29m high and 28m wide in a circular shape.
The excavation is 17m deep in order to reach a dense limestone that will be able to maintain the weight of the machine and its buildings (approximately 400.000t). The machine itself will have a weight of 23000t.
This Tokamak complex is nestled into a seismic isolation pit; nearly 500 anti-seismic pads will support the floor of the Tokamak complex. Those pads are made out of elastomeric material. This material will permit the pads to absorb the frequency of the seismic waves if it happens.
The Tokamak building will be 55m high, 80m wide and 120m long in total.
The tokamak building is divided in 2 parts:
– Tokamak Hall: location of the machine (10m deep)
The building is composed of the Tritium, Tokamak and Diagnostic buildings. The ITER bioshield is a thick concrete wall designed to protect workers and the environment from the radiation generated by the fusion reactor. The central bioshield is now complete and walls are rising all around.
– Assembly Hall: where all the components of the machine manufactured in the partners countries will be assembled thanks to huge cranes. Many specialized tools procured by Korea will handle the pre-assembly tasks in the Assembly Hall. At the entrance of the Assembly Hall, the components will first enter a smaller building to be cleaned.44% of the worksite work are completed
All are 200 convoys; some of them will be too heavy or too high to be transported in a normal way. So that specific kind of platform are being used: self-propelled and radio-controlled. The itinerary is 100km long from Fos harbour to the ITER Site and the convoys will need 5 nights at 5 to 30 km/h to make it.
The dedicated 104-km road that has been enlarged, reinforced and adapted in preparation for the exceptional size and weight of some of the components.
Most exceptional dimensions: 800 tonnes, 10.4 m high, 33 m long and 9 m wide.
23 highly exceptional loads were delivered in 2016
Νίκαια. Η Νίκαια τιμά τους Ελληνες  ιδρυτές της και στο λόφο της πόλης βρίσκουμε ελληνικές επιγραφές και την Οδύσσεια να ζωντανεύει!
Κάννες
Η Μαρίνα είχε γενέθλια! Χρόνια πολλάααααα!!!!
Μασσαλία
Ζωντανή ιστορία !
Χωριό Εξ με τις διάσημες αρωματοβιομηχανίες
Χωριό Σεν Πολ Ντε Βανς
«Με εντυπωσίασε πολύ το μεσαιωνικό αυτό χωριό καθώς είχε περισσότερες γκαλερί από μαγαζιά!»  Φανή Γιαννακοπούλου
Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε τους: Ιωάννα Κόκκαλη, Λαμπριάννα Μαστραντώνη, Πένυ Χοζού, Στέλλα Κέντρο, Σωτήρη Παζόπουλο, Υπαπαντή Χατζηιωάννου και Κατερίνα Ρουμπή
Σύμφωνα με τα λόγια των μαθητών:
«…βρεθήκαμε σε χώρους που δεν έχουμε ξαναβρεθεί και μάθαμε πως λειτουργούν τα εργαστήρια.»  Κρυσταλία
«Μοναδική εμπειρία, χάρηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία, έμαθα πολλά όχι μόνο για το ΙΤΕΡ αλλά πήρα κι ένα μικρό μάθημα ζωής.» Σκοτίδα Μαριάννα
«Ολα τα μέρη που επισκεφθήκαμε ήταν υπέροχα! Λίγο παραπάνω ξεχωρίζω το Μονακό και τη Νίκαια. Η αρχιτεκτονική και η ζωντάνια τους με μάγεψαν! Αυτό το ταξίδι θα το θυμάμαι για πάντα!» Στέλλα Κέντρο
«Αν πρέπει να διαλέξω ένα από τα μέρη που επισκεφθήκαμε θα διάλεγα το μουσείο στο Μόντε Κάρλο καθώς έχει ένα τεράστιο ενυδρείο και εντυπωσιακά ψάρια!» Βαγγέλης Καραντώνης
«Εξαιρώντας το γεγονός ότι μία μπριζόλα ήταν σα λάστιχο, η εκδρομή ήταν φανταστική! Το Μονακό(η μελλοντική μου πόλη), η ζεστή σοκολάτα στη Μασσαλία, γενικά όλα τα κτήρια, οι ουρανοί και η παρέα!» Αριάδνη Πετσίνη
«Ολο το ταξίδι ήταν μια αξέχαστη εμπειρία αλλά για μένα ξεχώρισε η Μασσαλία….μου άρεσε πολύ το λιμάνι της με τα μαγευτικά χρώματα στη δύση του ηλίου!»
«Εμένα προσωπικά μου άρεσε ο πυρηνικός αντιδραστήρας διότι είναι ο τρόπος παραγωγής ενέργειας του μέλλοντος και πιστεύω αξίζει η προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.» Παναγιώτης Παπαφράγκου
«Τα λόγια είναι περιττά. Οι αναμνήσεις είναι πανέμορφες. Για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να δω όλα αυτά τα μέρη!» Πένυ Χοζού
«Το ταξίδι μου έκανε μεγάλη εντύπωση και μου έχει δημιουργήσει μία πρώτη ιδέα για τη Γαλλία. Περισσότερο μου άρεσε το Μονακό με τα μεγάλα και περιποιημένα κτήρια, τα ακριβά αυτοκίνητα και το γήπεδο ποδοσφαίρου στην ταράτσα πολυκατοικιών!» Θοδωρής Παπαδημητρίου
«Το ταξίδι στη Γαλλία το χάρηκα πάρα πολύ!» Δημήτρης Λούης
«Πιο πολύ μου άρεσε όταν με το τουριστικό τρενάκι ανεβήκαμε στο λόφο της Μασσαλίας !» Ελιάνα Ντόκο
«Ανεπανάληπτο ταξίδι!» Λαμπριάννα Μαστραντώνη
«Εμένα μου άρεσε περισσότερο η πόλη του Μονακό και είναι το όνειρό μου να μείνω κάποτε εκεί!» Χακίμ Ραχμανσιάχ

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Αποκριές στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διαγωνισμός καλύτερης μεταμφίεσης και χορός!

Πρώτο βραβείο!!

Δεύτερο βραβείο!!

Τρίτο βραβείο μοιράστηκαν ο Μatrix και η γιατρός μας!!!

 

 

 

______________________________________________________________________________

Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος την Βιολογίας υπό την επίβλεψη της κυρίας Χατζηιωάννου

Η ραδιενέργεια είναι μέσα στη ζωή μας. Ισως τη γνωρίζουμε μόνο μέσα από τις καταστρεπτικές  της συνέπειες στο 2 Παγκόσμιο πόλεμο αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται στην ιατρική και σε πολλές άλλες επιστήμες και αποτελεί την ελπίδα του μέλλοντος όσον αφορά στην παραγωγή καθημερινής ενέργειας.

Οι μαθητές όλων των τμημάτων μελέτησαν, έψαξαν και μοιράστηκαν τις εργασίες τους!

   

 

______________________________________________________________________________

Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

 

Ευχαριστούμε τους μπαμπάδες!!

_______________________________________________________________________________

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Μία εξαιρετική εκδήλωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, καλεσμένο τον κύριο Σφακιανάκη και ταυτόχρονη σύνδεση με σχολεία της παραμεθορίου ( της Σύμης, της Αμοργου και της Φολεγανδρου) που παρακολούθησαν την εκδήλωση σε πραγματικό χρόνο!! Γιατί διαδίκτυο σημαίνει σύνδεση και επικοινωνία και εμείς σήμερα το βιώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

98% θετικά και 2% αρνητικά για το διαδίκτυο…πώς θα το χρησιμοποιήσουμε εποικοδομητικά και πώς θα προφυλαχθούμε από τους υπαρκτούς κινδύνους…

Συγχαρητήρια!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

 

_________________________________________________________________________________

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Φέτος μαζεύουμε καπάκια για την Ακυλίνα!! Θέλουμε να συνεισφέρουμε κι εμείς στην προσπάθεια να πάρει αναπηρικό καροτσάκι. Απαιτούνται κάποιοι τόνοι καπάκια. Και όλα χρειάζονται! Και το ένα καπάκι που έδωσες σήμερα και τα πολλά που έφερες από το σπίτι!!

Ολο το σχολείο έχει ευαισθητοποιηθεί αλλά το τμήμα Β1 έδειξε τη μεγαλύτερη ετοιμότητα!

Το πρώτο κιβώτιο το γέμισαν!! Ζυγίζει σχεδόν 15 κιλά!!!

Μπράβο παιδιά!!! Και συνεχίζουμε δυναμικά!!!

 

 

__________________________________________________________________________________

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία έκθεση βιβλίου στο χώρο του σχολείου !

Οι μαθητές κατέρριψαν την άποψη πως η νεολαία δε διαβάζει στις μέρες μας!

Παράλληλα είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά το συγγραφέα και πρωταθλητή Νίκος Μιχαλόπουλο ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μιλώντας βιωματικά και αληθινά!

Ακολουθεί απόσπασμα από την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

Στην έναρξη της φετινής μας έκθεσης βιβλίου μας τίμησε με την παρουσία του ο συγγραφέας – πρωταθλητής κ. Νίκος Μιχαλόπουλος άνθρωπος της φύσης και του αθλητισμού που παρουσίασε τα δύο τελευταία βραβευμένα του βιβλία:
– «Θες να παίξουμε;…όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι»
– «Οι κορυφές μέσα μας»

και συζήτησε με τα παιδιά μας θέματα μοναδικότητας, προσπάθειας, στόχων, αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης θέματα που αγγίζουν όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τις εφηβικές καρδιές.

 

___________________________________________________________________________________

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Σχολικός περίπατος στο Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

φωτογραφίες από το μαθητή του Γ2 Σωτήρη Παζόπουλο

Φωτογραφίες από τη μαθήτρια του Β3 Φρίντα Φιλιππαίου

__________________________________________________________________________________________

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Εορτασμός ασφαλούς διαδικτύου

Πάνω από χίλια άτομα εορτάζουν την #SaferInternetDay2019 στην κεντρική εκδήλωση που διεξάγει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων!

Και οι μαθήτριές του σχολείου μας πρέσβυρες του ευρωπαικού πάνελ νέων έδωσαν το παρόν!

Βιολέτα Αράπι, Γάτου Κωνσταντίνα και Γάτου Μαρίνα μίλησαν και ευαισθητοποίησαν τους συνομηλίκους τους.

________________________________________________________________________________________

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Διδακτική επίσκεψη της Γ’ τάξης στο Μουσείο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Το πρώτο ποντίκι ήταν …ξύλινο!!!

Το πρώτο laptop ζύγιζε 13 κιλά!!!

Μάθαμε πολλά (οι μαθητές)

Θυμηθήκαμε πολλά (οι καθηγητές)

 

Βυζαντινός Περίπατος στην Πλάκα της Β’ τάξης

 

Διδακτική επίσκεψη της Α’ τάξης στο Μουσείο Σχολικής ζωής

 

_________________________________________________________________________________________

Tρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Εορτασμός για τους Τρεις Ιεράρχες

Τούς τρεῖς μεγίστους φωστῆρας τῆς Τρισηλίου θεότητος, τούς τήν οἰκουμένην ἀκτῖσι δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τούς μελιῤῥύτους ποταμούς τῆς σοφίας, τούς τήν κτίσιν πᾶσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τόν μέγαν, καί τόν Θεολόγον Γρηγόριον, σύν τῷ κλεινῷ Ἰωάννη, τῷ τήν γλῶτταν χρυσοῤῥήμονι, πάντες οἱ τῶν λόγων αὐτῶν ἐρασταί, συνελθόντες ὕμνοις τιμήσωμεν· αὐτοί γάρ τῇ Τριάδι, ὑπέρ ὑμῶν ἀεί πρεσβεύουσιν.

__________________________________________________________________________________________

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη του μήνα στο Ευγενίδειο Πλανητάριο…ταξιδέψαμε με τον πλέον βιωματικό τρόπο από το αχανές  διάστημα μέχρι και το μικρόκοσμο των βακτηρίων!

__________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κοπή βασιλόπιτας στο σύλλογο καθηγητών και σε όλα τα τμήματα του σχολείου!

Γέμισε το γραφείο καθηγητών πανέμορφα στολισμένες βασιλόπιτες, μοσχοβόλησε όλο το σχολείο! Ξεκίνησε η χρονιά με πολλά χαμόγελα!!

Η καλή συνεργασία καθηγητών και γονέων αποτελεί στέρεη βάση για όλες τις δράσεις του σχολείου και χαιρόμαστε ειλικρινά γιαυτή!

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων για την προσφορά του και η διαφορά φαίνεται σε κάθε μικρή λεπτομέρεια!

Η τυχερή της χρονιάς η κυρία Χατζηιωάννου με το εξαιρετικό λεύκωμα από το μουσείο Μπενάκη, δώρο του συλλόγου γονέων!

__________________________________________________________________________________

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στην κυρία Σεπυργιώτη Μαρία, στην κυρία Κάτια Νεκταρίου  και στον κύριο Λάμπρου Σπύρο!

 

 

____________________________________________________________________________________

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας

Το Β2 και το Β3 παρακολούθησαν ένα  βιωματικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Με σύνθημα «Δίνω αίμα γιατί μπορώ» οι μαθητές μας έπαιξαν, έμαθαν, έφτιαξαν αφίσες ευαισθητοποίησης, τραγούδια και μπήκαν με χαρά στο ρόλο του πολλαπλασιαστή του μηνύματος στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα! Μέχρι φυσικά να έρθουν σε ηλικία κατάλληλη για το ρόλο του αιμοδότη! Ευχαριστούμε τις εκπαιδεύτριες που κράτησαν το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο για δύο ώρες!

______________________________________________________________________________________

Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ!

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων, συγχαρητήρια στους μαθητές!

 

 

_________________________________________________________________________________________

Tετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη στο ΟΑΚΑ. Αθλητικές δραστηριότητες και γνωριμία με τον παγκόσμιο πρωταθλητή επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη. Απλός και προσιτός   μίλησε με τα παιδια και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

«Με ηθος και προσηλωση στα αθλητικά ιδεωδη»

 

__________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο της UNESCO βορείων προαστίων κυρία Μαρίνα Πατούλη και στον κ Κορμα, πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, για την τιμή που μας έκαναν να παρουσιάσουν στους μαθητές μας  τη δράση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και θα αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το διαδίκτυο που είναι τόσο χρήσιμο αλλά και τόσο επικίνδυνο , όταν τα νέα παιδιά είναι ανενημέρωτα!!

__________________________________________________________

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Βιωματικό μάθημα Ιστορίας

Διδακτική επίσκεψη στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-44,

Κοραή 4, τα κρατητήρια της Γκεστάπο

Με τα λόγια των παιδιών:

«Μία από τις πιο έντονες και συγκινητικές εμπειρίες της ζωής μου.»

«Εμπαινες μέσα σε αυτό το κτήριο κι ένιωθες λες και ήσουν σε εκείνον τον καιρό.»

«Μία επίσκεψη στην οποία δε βαρέθηκα ούτε δευτερόλεπτο. Δε θα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ ένα τέτοιο μέρος.»

«Απλά σοκαριστικό. Ευχαριστούμε.»

«Εμαθα ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτε δεδομένο στη ζωή μας γιατί δεν ξέρουμε πότε μπορεί να το χάσουμε.»

 

 

___________________________________________________________

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Η Γιορτή του Πολυτεχνείου

Με τα λόγια της Διευθύντριας: «Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν μυσταγωγία!»

Μαθητές, καθηγητές και γονείς καθισμένοι σε κυκλική διάταξη και οι ηθοποιοί/μαθητές στο κέντρο. Χωρίς μικρόφωνα και σε απόλυτη ησυχία βιώσαμε τη θεατρική παράσταση που είχε επιμεληθεί η κυρία Σεπυργιώτη και τη χορωδία που διηύθυνε ο κύριος Σπύρου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

 

___________________________________________________________

Τριτη 13 Νοεμβρίου 2018

Περήφανοι για τις μαθήτριές μας!!!!

Ξεκίνησε η σχολική εκστρατεία ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου συμμετέχοντας στη βιωματική διαδικασία -δράση Peer to peer- και έχοντας εκπαιδευτές παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (Μαρίνα Γάτου) και του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου (Κωνσταντίνα Γάτου και Βιολέτα Αράπι) που ανήκουν  στο Πάνελ Νέων και έχουν καταρτιστεί σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου από τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κέντρου, ενημερώθηκαν για συμπεριφορές εξάρτησης από το Διαδίκτυο, θέματα bullying και αποπλάνησης, χρήσης ψεύτικων profile αλλά και για τους τρόπους θετικής αξιοποίησης του Διαδικτύου. Τη βιωματική δράση επέβλεπε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος και εκπρόσωπος του Κέντρου Γιώργος Κορμάς.

 

____________________________________________________________

Εθνική επέτειος 28ης Οκτωβρίου 2018

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου έδωσε το παρόν!

______________________________________________________________

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Το σχολείο μας , πάντα  ανοιχτό σε νέες ιδέες και εκπαιδευτικές πρακτικές, φιλοξένησε σεμινάριο Διευθύνσεων Δ.Ε. Α΄& Β΄Αθήνας, και Π.Ε. Β΄Αθήνας, σε συνεργασία με την αγαπημένη ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Greece, με την Eleni Svoronou και τη Νάνσυ Κουταβά και θέμα:

«Απολαμβάνοντας τη συνεργασία : Ένα εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού για την καινοτομία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

 

_________________________________________________________________________

 

 

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στην Ακαδημία Αθηνών 

 

Την Τετάρτη , 17/10/18 , οι μαθητές της  Γ΄τάξης   επισκέφθηκαν  το κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών .

Ο κ. Σκαρέντζος που είχε αναλάβει την ξενάγησή τους  από την «Ακαδημία» ,  εξιστορώντας τους  την πορεία της « Ακαδημίας Αθηνών» από την   Ίδρυση της , ως «Ακαδημία του Πλάτωνα» έως σήμερα  ,ανέτρεξε σε όλους τους σημαντικούς σταθμούς της Ιστορίας μας – Αρχαία /Ελληνορωμαϊκή /Βυζαντινή /Νεότερη στα χρόνια της Επανάστασης του 21 αλλά και στα χρόνια της Δικτατορίας   . Ακόμη τους αφηγήθηκε    ένα μεγάλο κομμάτι της Μυθολογίας μας  , μέσα από   το μύθο του Προμηθέα  , προκειμένου να τους  παρουσιάσει τις υπέροχες απεικονίσεις του μύθου που μοναδικά στολίζουν την Κύρια αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών  . Τους παρουσίασε τον ρόλο του Μεγάλου ευεργέτη Σίνα , χωρίς την ευεργεσία του οποίου δεν θα είχαμε σήμερα το  κτήριο που στεγάζεται η «Ακαδημία Αθηνών»  , με Βιβλιοθήκη στον Υπόγειο χώρο του ,  3.500 περίπου βιβλίων   και βέβαια ιδιαιτέρως τόνισε την συμβολή του αρχιτέκτονα Theopil  Hansen , στον οποίο οφείλεται η κατασκευή του ωραιότερου Νεοκλασικού κτηρίου στον κόσμο , της «Ακαδημίας Αθηνών» .  Οι μαθητές μας κλήθηκαν από τον κ. Σκαρέντζο να θέσουν ερωτήσεις και τότε μαθητής μας ρώτησε σχετικά με την ασφάλεια και τη φύλαξη του κτηρίου , τονίζοντας  το πόσο καλά διατηρείται το κτήριο ενώ άλλα έχουν δεχθεί βανδαλισμούς   .

Τέλος , οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν   σε έκθεση  -που φιλοξενούσε η Ακαδημία – της  Σχολής Ευελπίδων που φέτος κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας ενώ  ,ολοκληρώνοντας την επίσκεψη τους,   δέχθηκαν από τον κ  Σκαρέντζο , για το σχολείο μας  , ένα μεγάλο Λεξικό καθημερινής χρήσης που έχει εκδώσει η Ακαδημία Αθηνών .

Η επίσκεψη των μαθητών μας , στην Ακαδημία Αθηνών , απετέλεσε επένδυση και μεγάλο εφόδιο για το μέλλον τους αφού πλούτισαν τις γνώσεις τους , σε αρκετούς τομείς του επιστητού αλλά και καλλιέργησαν υψηλά την αισθητική τους .

 

_________________________________________________________________________

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες  κατά την οποία ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σχολείου καθώς και για την πρόοδο των παιδιών τους.

________________________________________________________________________

 

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ημέρα Αθλητισμού : βόλει, μπάσκετ, μπαντμιντον, πινγκ πονγκ και χορός οι αθλητικοί σταθμοί από τους οποίους πέρασαν όλες οι τάξεις του σχολείου μας διαδοχικά! Κέφι, ζωντάνια και πάθος με στόχο όχι μόνο τη νίκη αλλά και την εκγύμναση και την εκτόνωση και την ευγενή άμιλλα! Και του χρόνου!

     

 

 

_____________________________________________________________

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

_____________________________________________________

Αυτή τη χρονια ακόμα ένας αποχαιρετισμός….

Η κυρία Ζάγουρα μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου αφήνει την ενεργό δράση αλλά εξακολουθεί να αποτελεί έμπνευση για όλους μας….

Σε ευχαριστούμε…

_____________________________________________________________

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Για τελευταία φορά φέτος όλο το σχολείο μαζεύεται κάνει απολογισμό της σχολικής χρονιάς 2017-18 που υπήρξε εξαιρετικά πλούσια σε δράσεις εθελοντικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές επιχειρηματικές και αποχαιρετά την τρίτη Γυμνασίου!

Ευχαριστούμε τους μαθητές που αποτελούν έμπνευση για μας!

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων που είναι πάντα δίπλα μας:

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κύριο Παπαδόπουλο που έκανε αποδεκτό το αίτημά μας και βοήθησε  στην άμεση ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και που μας τίμησε με την παρουσία του!

Ευχαριστούμε την κυρία Βαρβάρα Πετρίδου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας  καθώς και την κυρία Σαραντοπούλου  εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας που πάντα μας τιμούν σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου μας!

Οι μαθητές της Γ’ τάξης αναπολούν τα τρία χρόνια με χιούμορ, με συγκίνηση, με τρυφερότητα…Ευχαριστούμε την κυρία Σεπυργιώτη, υπεύθυνη για την τελετή αποφοίτησης!

Ευχαριστούμε τη μουσικό του σχολείου μας κυρία Δαγαλάκη, υπεύθυνη για τη χορωδία, που μας παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα άψογα ερμηνευμένα!

 Μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων ακολούθησε η αποφοίτηση

 

Καλή συνέχεια παιδιά!!!!

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________

Ηρθε πάλι ο καιρός να αποχαιρετήσουμε την τρίτη γυμνασίου…

Αλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της  και με πολλή χαρά και συγκίνηση σας προσκαλούμε όλους στην τελική εκδήλωση που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18-6-2018 και ώρα 7.30μμ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση προγραμμάτων και δράσεων του σχολείου, τη χορωδία σε συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών καθώς και εκπλήξεις για το τέλος της βραδιάς!

____________________________________________________________

Το σχολείο μας συμμετείχε στην παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Β’ Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο τουΔήμου Νέας Ιωνίας 11-17 Ιουνίου 2018 με τίτλο : ¨Το Αλλο Σχολείο¨

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου παρουσιάστηκαν τα περιβαλλοντικά προγράμματα

και την Παρασκευή τα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας,

 

_____________________________________________________________

Για άλλη μια φορά οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου στην τοπική εφημερίδα Αμαρυσία!

Αφορμή η έκθεση φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας του σχολείου μας σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων.

 

______________________________________________________________

30-5-2018

Τελευταία μέρα μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2017-18 και κλείνουμε με το μεγάλο τελικό πετοσφαίρησης ανάμεσα στη Β και στη Γ τάξη

Μεγάλη η αγωνία μέχρι το τέλος του αγώνα! Πόντο πόντο προχωρούσαν!

Η Γ τάξη νίκησε! Αλλά και η Β΄τάξη έπαιξε καταπληκτικά και έχασε με μικρή διαφορά.

Ευγε σε όλους τους μαθητές για το ευ αγωνίζεσθαι!

_____________________________________________________________________________________________

29-5-2018

Μία μέρα πριν κλείσει το σχολείο οι μαθητές παρακολουθούμ ομιλία και προβολή βίντεο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

______________________________________________________________________________________________

Η μαθήτρια Βιολέτα Αράπι (Γ1) διακρίθηκε σε διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο  Ιανός, με θέμα «Στιγμές ανάγνωσης στην Αθήνα».

Το έργο της είναι ένα από τα 30 που επιλέχθηκαν και εκτυπώθηκαν και εκτίθεται στο βιβλιοπωλείο μέχρι 13 Ιουνίου 2018

Ευγε Βιολέτα!!!!

______________________________________________________________________________________

To σχολείο μας συμμετείχε στο Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης «We go green Maroussi 2018»

και αντιπροπωπεία 30 μαθητών παρεβρέθει στην τελετή απονομής των επάθλων την Παρασκευή 18 Μαίου 2018 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά.

______________________________________________________________________________________

Θεματική εβδομάδα 2018

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας το σχολείο μας επισκέφτηκε το Δάσος Συγγρού . Ο
Δ/ντής του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κ. Μπαλωτής Γεώργιος και η Πρόεδρος των
«Φίλων του Δάσους Συγγρού» κ. Θεοδωρακοπούλου Χρυσάνθη , αφού μας καλοδέχτηκαν
μας ενημέρωσαν για το φυσικό πλούτο του Δάσους καθώς και για το Ιστορικό Του
κληροδοτήματος Του κτήματος του Δάσους Συγγρού , από την Ιφιγένεια Συγγρού .Ακόμη οι
μαθητές ενημερώθηκαν για τον εθελοντισμό και τις ωφέλειες που αποκομίζει από αυτόν
τόσο το άτομο όσο και το σύνολο Στη συνέχεια με βιωματικό , ενδιαφέροντα τρόπο
καθοδήγησαν τους μαθητές με ειδικούς χάρτες στην ανίχνευση δέντρων και φυτών του
Δάσους και την τοποθέτηση ταμπελών σε αυτά . Η συνεχής παρουσία τόσο του Δ/ντη του
Ι.Γ.Ε κ. Μπαλωτή όσο και της κ. Θεοδωρακοπούλου και άλλων μελών των «Φίλων του
Δάσους» μάς εντυπωσίασε και μας συγκίνησε . Η ποιότητα ζωής αλλά και το αντίδοτο
στους Εθισμούς και τις εξαρτήσεις , που είναι άξονες της Θεματικής Εβδομάδας ,
παρουσιάστηκαν στους μαθητές μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .

και ενημέρωση από το 1 ΕΠΑΛ Αμαρουσίου για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των μαθητών.

__________________________________________________________________________________________

Μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή όλου του σχολείου στη Θήβα και στη Λιβαδιά

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας: ένα κόσμημα της ιστορικής πόλης φιλοξενεί εκθέματα από την προιστορία μέχρι και το Βυζάντιο

Λιβαδιά: μια ευχάριστη εκπληξη για όλους μας! Το ποτάμι, η «κρύα» όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, με κατάλληλα διαμορφωμένα πλακόστρωτα δρομάκια και γεφυράκια, με  μικρά καταρρακτάκια και ψηλά πλατάνια ήταν τοπίο απολαυστικό και  κατάλληλο για περπάτημα. Οι πιο τολμηροί ανέβηκαν και τα 699 σκαλοπάτια μέχρι το εκκλησάκι! H θέα από ψηλά μαγευτική! Ο καιρός σύμμαχος!

Και του χρόνου με υγεία!

________________________________________________________________________________________________

Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της γ’ Τάξης στη Ζάκυνθο

Ιστορία : μαυσωλείο Σολωμού και  Κάλβου, τόπος έμπνευσης του Υμνου στην Ελευθερία, Αγιος Διονύσιος, Βυζαντινό μουσείο

αλλά και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον : προστατευμένος βιότοπος της χελώνας καρέτα καρέτα

και φυσικά φωτογραφικό ενδιαφέρον με την ξεχωριστή αρχιτεκτονκή , το ναυάγιο και την ανοιξιάτικη  φύση να μας χαρίζει χρώματα κι αρώματα!

 

 

________________________________________________________________________________________________

Την Τρίτη 17 Απριλίου 2017 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε το έργο «Ο μικρός πρίγκιπας» στα πλαίσια του προγράμματος «θεατρική παιδαγωγία» του Δήμου Αμαρουσίου

Μία εξαιρετική παράσταση! Μας συγκίνησε, μας ταξίδεψε, μας έκανε να σκεφτούμε!

Ευχαριστούμε την κυρία Σεπυργιώτη, υπεύθυνη για τη θεατρική μας ομάδα, τον κύριο Δημήτρη Ντάσκα, επαγγελματία σκηνοθέτη, και φυσικά τους μαθητές μας που με το κέφι τους και τη φρεσκάδα τους έδωσαν φωνή και ψυχή στο μικρό πρίγκιπα!

Και στην εφημερίδα!!!!

________________________________________________________________________________________

Σήμερα 16 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 213 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Ευχαριστούμε την πυροσβεστική και το Τμ. Πολιτικής Προστασίας & Δημ. Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου.

________________________________________________________________________________________

Θερμές ευχαριστίες στην κυρία Χαρβούρου, καθηγήτρια εικαστικών, που με το μεράκι και το ταλέντο της ομορφαίνει το χώρο του σχολείου μας!

_________________________________________________________________________________________

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, Η συμμετοχή μας στην παρέλαση!

__________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

 

 

__________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Διδακτική επίσκεψη του τμήματος Β3 στο Υπουργείο παιδείας στην έκθεση «Παιδεία τέχνας κατεργάζεται»

Η Σχολή Καλών Τεχνών ανοίγει τις αποθήκες της και  το Υπουργείο γεμίζει με 700 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής !

Πολλές ευχαριστίες στον κύριο Νίκο Εξαρχο που μας ξενάγησε και μαζί με τους μαθητές φωτογράφισε τα γλυπτά της έκθεσης  στα πλαίσια του εργαστηρίου : » ένα γλυπτό πολλές οπτικές γωνίες»

______________________________________________________________________________

 Πέμπτη 8-3-2018

Εκπαιδευτική μετακίνηση του Μαρτίου : Μουσείο παλαιών επαγγελμάτων και αθλητικές δραστηριότητες

Μαθητές και καθηγητές στα Θρανία!!!!!

_______________________________________________

Τρίτη 6-3-18

Πανελλήνια μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Το σχολείο μας έκανε δράσεις εμημέρωσης των μαθητών.

Εμφαση δώθηκε στην πρόληψη και στην καλή λειτουργία της ομάδας.

Συγκεκριμένα στην α’ τάξη εφαρμόστηκε η βιωματική δραστηριότητα «Θερμόμετρο Συναισθημάτων»

Μετρήσαμε τα συναισθήματά μας σε διάφορες καταστάσεις και ανακαλύψαμε πως κάτι που για τον έναν δεν έχει και πολλή σημασία για κάποιον άλλον μπορεί να είναι αιτία μεγάλης στενοχώριας.

Εγινε συζήτηση και οι μαθητές κατέληξαν σε κανόνες αρμονικής συνεργασίας και συμπεριφοράς στην αμάδα!

 

 

________________________________________________________________________________

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος μας!

Με κέφι και πάθος μαζεύουμε και ευαισθητοποιούμε συμμαθητές, γονείς και την τοπική κοινωνία!

Μικροί και μεγάλοι ! Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο αντικειμενο! Τίποτε να μην πάει χαμένο!

_________________________________________________________________________________

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Αποχαιρετούμε το Τριώδιο με χαρούμενους μασκαράδες, χορό και διαγωνισμό για την καλύτερη μεταμφίεση!

 

Κριτική επιτροπή 4 μαθητές και 2 καθηγήτριες

1ο , 2ο και 3ο και 4ο βραβείο

 

 

___________________________________________________________________________________

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη στο πλανητάριο!    Ταξιδέωαμε σε  «Παράξενους  κόσμους στο ηλιακό σύστημα»  ……

 

_____________________________________________________________________________________

Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Οταν μαθητές, γονείς και καθηγητές συνεργάζονται τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά!

Συγχαρητήρια στους μαθητές που ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν με άριστο τρόπο το ψήσιμο στα κάρβουνα !

Ευχαριστούμε τον πατέρα του Σίμου Μαλταμπέ, μαθητή του Γ2 για τη βοήθειά του και το χρόνο του!

Και του χρόνου παιδιά!!!!

 

_______________________________________________________________________________________

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Εορτασμός της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Το σχολείο μας έδωσε το παρόν! Οι μαθήτριες Βιολέτα Αράπη και Κωνσταντίνα Γάτου ανήκουν στο πάνελ νέων και εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας!

Cyber Crime μας είπε ο κύριος Γιώργος Παπαπροδρόμου, Διευθυντής Πρόληψης και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ελλήνικες λέξεις! Από το κυβερνώ και από το κρίμα. (το κρίμα στο λαιμό σου)

Το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού σερφλαρει σε αυτήν τη νέα Θάλασσα! Ας γίνουμε κυβερνήτες του εαυτού μας και της τεχνολογίας!

Το διαδίκτυο αποτελεί μια διευρυμένη βιβλιοθήκη. Το χρειαζόμαστε, ¨Ομως ας βεβαιωθούμε πως κυκλοφορούμε με ασφάλεια και πως η τεχνολογία υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο…

 

Καμπάνια say no, cyber alert, feelsafe, e-commerce  και 11188 μας ενημερώνουν και μπορούμε να απευθυνόμαστε για κάθε τι που μπορεί να μας απασχολήσει πάνω στο διαδίκτυο.

 

 

_______________________________________________________________________________________

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Αθηνών

Μια πρωτότυπη ψηφιακή έκθεση η οπόια  μ’ έναν νέο, επαναστατικό τρόπο,  παρουσιάζοντας το συνολικό έργο του  , αφηγείται ταυτόχρονα την δική του ιστορία, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε. Χρώματα, ήχοι, κινούμενες εικόνες μας ταξίδεψαν στο χώρο, στο χρόνο και στη ζωγραφική του ιδιοφυή Van Gogh…

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 22-1-2018

Καλωσορίζουμε το 2018!

Κόβουμε τις βασιλότιτες που μας πρόσφεραν οι μαμάδες των μαθητών μας!

Σημειώνεται πως στο τμήμα Γ3 τη βασιλόπιτα την έφτιαξε η μαθήτρια Κατια Σαράτση!

Ευχαριστούμε τις μαμάδες! Ευχαριστούμε την Κάτια! Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων που στέκεται πάντα δίπλα μας!

Το φλουρί έπεσε στην κυρία Χατζηιωάννου! Καλή και τυχερή χρονιά!

 

 

____________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017_Αγώνες ανώμαλου δρόμου της Β’ Αθήνας στο άλσος Συγγρού

το 1ο Γυμνάσιο ήταν εκεί!!!

Μπράβο παιδιά!!!   Ευ αγωνίζεσθαι!! Μας κάνατε για άλλη μια φορά περήφανους!!

__________________________________________

Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών συνεργάζεται ξανά με το Barbican του Λονδίνου για την έκθεση «Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο», παρουσιάζοντας τη μακρόχρονη επιρροή της επιστημονικής φαντασίας σε όλο το εύρος της σύγχρονης κουλτούρας. Ενα ταξίδι με οδηγό την επιστημονική φαντασία: από το 19ο αιώνα στο μέλλον και πίσω στο σήμερα, στα βάθη της ανθρώπινης αντίληψης.

  Πέμπτη 14-12-2017

Το Α3 επισκέφθηκε την έκθεση 

Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο!

Σνεργάστηκαν, μελέτησαν και σχεδίασαν την ιδανική πόλη !

 __________________________________________

 Θέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

«Οι παραθεριστές» του Μαξίμ Γκόρκι, Μαρία Μαγκανάρη

Οι παραθεριστές του Γκόρκι δεν μπορούν να σταματήσουν να συζητούν, να γκρινιάζουν, να τσακώνονται και να φλυαρούν, όμως πολύ σύντομα θα πρέπει να πάρουν θέση απέναντι στην κοινωνική αδικία και την αλλαγή που έρχεται… Θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους; Ξεφεύγει κανείς;
     

Πέμπτη 14-12-2017

Γ1ώς, Γ2, Γ3 παρακολούθησαν τη μοντέρνα, ζωντανή παράσταση με τους μισούς μαθητές να κάθονται πάνω στη σκηνή! Η συζήτηση στο τέλος με τη σκηνοθέτη Μαρία Μαγκανάρη, η οποία ηταν συνεχώς μαζί μας, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές  να εκφραστούν και να μοιραστούν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για το θεατρικό έργο.

Εξαιρετική εμπειρία! Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

 

 

 

 

 

 

 

Εθνικό Θέατρο «Μόμο»

Τι είναι ο χρόνος; Πως γίνεται, ενώ περπατάς αργά, να πηγαίνεις πολύ γρήγορα; Γίνεται να κλέψεις τον χρόνο των ανθρώπων; Και ποιο είναι αυτό το μικρό κορίτσι με το περίεργο όνομα που η τύχη του κόσμου είναι στα χέρια της;

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το σχολείο μας παρακολούθησε τη  θεατρική παράσταση «Μόμο» στο Εθνικό θέατρο.

     

 

Στο τέλος της παράστασης οι μαθητές φωτογραφήθηκαν   με τη Μόμο,  τη  γλυκιά πρωταγωνίστρια!

Στο δρόμο της επιστροφής αλλά και την επόμενη μέρα με αφορμή τη θεατρική παράσταση έγιναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους μαθητές, με θέμα το χρόνο και τη διαχείρησή του!

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα Στίβου Γυμνασίων Β’ Αθήνας
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές:
 Κουμπούνη Δημήτρη,  Μοσχόβη Κίμωνα, Λώλη Δημήτρη,  Πετρούτσο Ιάσωνα,  Καρύκα Αντώνη , Αναγνωστόπουλου Ευρυδίκη,
Χολέβα Αντιγόνη,  Φιλιππαίου Φρειδερίκη, Δημητρακη Κ , Φιλιππίδη  Αντωνίνα, Σιάμου Λυδία και  Τριάντο Δημήτρη.
Ε

Η ομάδα της σκηταλοδρομίας κατέκτησε την 6η θέση σε σύνολο 24 ομάδων!!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά!!!

Μας κάνατε περήφανους!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17

 

 

 

 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 

Οι μαθητές της Α΄τάξης καλλιεργούν την ενσυναίσθηση   της αναπηρίας αφενός μέσα από άσκηση προσομοίωσης  αφετέρου με  συζήτηση με άτομο με αναπηρία από το  Σ.Κ.Ε.Π ( Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και Εφήβους ) . 

Στο πλαίσιο του project «Σχολική και Κοινωνική Ζωή »  που έχει ενταχθεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας , της Α΄τάξης , και της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω » μαθητής , του Α3 τμήματος ,»κάθισε» σε αναπηρικό αμαξίδιο και προσπάθησε να κινηθεί στο χώρο του σχολείου , βιώνοντας τις δυσκολίες πρόσβασης  στους χώρους του αλλά και τις αντιδράσεις των άλλων συμμαθητών  που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα . Στη συνέχεια μαθητές , όλων των τμημάτων της Α΄τάξης , συνομίλησαν 20170322_105907 (3)με τον Παναγιώτη( από το Σ.Κ.Ε.Π)20170427_113650-1-1 - Αντιγραφή

 

 

 

 

 

 

 

 

Χορεύω άρα επικοινωνώ στο .. πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας 

Από το 12″ λεπτό στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή του σχολείου μας , με χορογραφία των μαθητών , στο πρόγραμμα  : Χορεύω , άρα Επικοινωνώ ( Dancing to Connect ) της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών , στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας / Άξονας : Πρόληψη Εξαρτήσεων – Αντί-δοτο ο χορός 

 

 

 

Διδακτική επίσκεψη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο

 

Με την  Α΄ τάξη του σχολείου μας , στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλωσσικής Διδασκαλίας , Ενότητα :Δημιουργικές δραστηριότητες , πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο  Γνωρίσαμε πολλά δέντρα και φυτά , μάθαμε τί προσφέρει το κάθε ένα από αυτά, πού και πώς ευδοκιμεί  . Η χλωρίδα της πατρίδας μας , μας ενθουσίασε και από την ανάβαση σε τμήμα του όρους Υμηττού  . Γνωρίσαμε ωστόσο και άλλων περιοχών φυτά και δέντρα : αρωματικά ,υδρόβια ,  καρποφόρα , ανθοφόρα , βρώσιμα  …δηλητηριώδη . Τέλος ζητήσαμε από τον κύριο , που μας ξενάγησε ,  να μας προτείνει φυτά και λουλούδια  που μπορούμε να φυτέψουμε στο σχολείο μας . Εκείνος μας πρότεινε με χαρά κάποια από αυτά και μας σχεδίασε πού και πώς μπορούμε να τα φυτέψουμε .

Συνεχίζεται ….την Κυριακή  ..με το φύτεμα στο σχολείο μας .

20170330_11092420170330_10063420170330_12160720170330_11142420170330_123354 (2)20170330_12402020170330_103312

 

 

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ  

 

Blog Ρέθυμνο

P1140440 P1140744 (2)P1140772P1140848P1140971P1150026_LI (2)P1150161P1150219

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» οι μαθητές της Α΄τάξης και τα μέλη του 15/μελους  του σχολείου μας , είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημέρωση από τον κ. Μόσχο Γ. , Συνήγορο του Παιδιού , σχετικά με τα Δικαιώματα του Παιδιού , το ρόλο των Μαθητικών Κοινοτήτων καθώς και να συζητήσουν μαζί του θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με τη σχολική τους ζωή 

IMG_20170314_121446_HDR IMG_20170314_121319_HDRIMG_20170314_121222_HDR

 

 

 

«Χορεύω άρα επικοινωνώ»

 
18 παιδιά …ταξίδεψαν και μαζί τους κι… εμείς. Η Κυριακή 12 Μαρτίου θα μας μείνει αξέχαστη! Ήταν η ημέρα της παράστασης που έδωσαν δέκα ( 10 ) σχολεία από όλη την Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτά και το σχολείο μας , μετά από 10 ημέρες προβών , με εξαιρετικούς χορογράφους .  
Ευχαριστούμε τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που μας χάρισε ένα εισιτήριο για τη χώρα της …φαντασίας ..της δημιουργικής έκφρασης , της επικοινωνίας μέσα από το ρυθμό , την αρμονία και την κίνηση !

201703111503482017031116582420170312203330201703122038132017031115281620170311164314 (1)

 

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !!!!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω » που υλοποιείται από το σχολείο μας και με αφορμή την ημέρα Let s do it Greece , η καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών κ. Χαρβούρου συναντήθηκε με μητέρα μαθήτριας μας του Α3, την κ. Φιλιππίδη /Αρχιτέκτονα/Απόφοιτη του σχολείου   . Συζήτησαν , εικαστικές παρεμβάσεις στον εσωτερικό χώρο του σχολείου μας , που θα δημιουργήσουν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας  .

Θερμές ευχαριστίες προς τη μητέρα από τη Δ/νση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου  μας. Ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να είναι η …αρχή τέτοιου είδους συνεργασιών !!!!

IMG_20170310_090846_HDRIMG_20170310_090903_HDR

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 

Στο πλαίσιο της εκπ/κης διαδικασίας , στο μάθημα της Μουσικής , η καθηγήτρια κ. Δαγαλάκη Μαρία , διεξήγαγε διαγωνισμό σε μουσικά παιχνίδια και ασκήσεις τόσο σε γραπτό όσο και προφορικό και ακουστικό επίπεδο . Νικήτριες στο διαγωνισμό ήταν οι μαθήτριες Βοσίνη Ελεάννα ( Α1 ) , Παυλοπούλου Ευτυχία ( Α2) και Στίνη Αναστασία ( Α3) .  Ως έπαθλο έλαβαν , από το σχολείο , από ένα  εισιτήριο για παρακολούθηση Αποκριάτικης συναυλίας , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , με την Ορχήστρα της ΕΡΤ , που πραγματοποιήθηκε στις 25/12/17 , στις 20.30 μ.μ . Οι μαθήτριες έμειναν ενθουσιασμένες  από την αισθητική του χώρου   και  το άκουσμα που απόλαυσαν . megaro

 

 

Η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ /ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΣΤΟ

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

http://www.sgt.gr/gre/SPG1708

Πρόγραμμα «Dancing to connect » από 2-10 Μαρτίου  , από 12.00-15.30 μ.μ  , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας , στον άξονα ανασταλτικοί παράγοντες στον εθισμό .

 

 

 

 

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 

 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Στο πλαίσιο το μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα πολυτροπικά κείμενα , με αφορμή την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού οι μαθήτριες του Α3  : Τσουμάνη Κατερίνα , Ειρήνη Τζεβελέκου , Φουντεδάκη Στέλλα έφτιαξαν τα παρακάτω πολυτροπικά κείμενα μεταδίδοντας το μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ|SPEAK NOW» , συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του «Χαμόγελου του    Παιδιού»  για την ευαισθητοποίηση του κοινού 20170303_22263320170303_222607 (1)20170303_224906 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://milatora.gr/schools/1%CE%BF-%CE%B3%CF%85%CE%BC-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-bullying/#more-371

 

 

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 

Οι μαθητές μας , τιμώντας τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς , ανέδειξαν τη φαντασία τους , μέσα από την πανδαισία των χρωμάτων και του συμβολισμού των αμφιέσεων τους , δίνοντας στην παράδοση τη …διαχρονικότητα που της πρέπει  . Και του Χρόνου !!!!

IMG_20170224_124428_HDRIMG_20170224_124211_HDR (1)IMG_20170224_124105_HDRIMG_20170224_123528_HDRIMG_20170224_123218_HDRIMG_20170224_123052_HDRIMG_20170224_122932_HDRIMG_20170224_122925_HDR

 

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

 

 

 

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου συμμετείχε στο κάλεσμα του Δήμου μας , σε αγώνα δρόμου Αλληλεγγύης «Σπύρος Λούης» .

Μαθητές και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Τσίκος Νικόλαος έδωσαν  δυναμική  παρουσία .

 

 

16806936_10210518953063794_1955153490825173389_n  16807449_10210518956823888_4511762760797390697_n

 

 

 

 

 

Συνεργασία και Δράση Λέσχης Φωτογραφίας  στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω»

Η ιδέα της Καραγιώργη Αναστασίας από το Μουσικό Γυμνάσιο  Ιλίου,πήρε σάρκα και οστά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.
Συναντηθήκαμε στην πλατεία Μοναστηρακίου . Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου  έπαιξαν μουσική . Γνωριστήκαμε, επικοινωνήσαμε, φωτογραφίσαμε και μοιράσαμε καραβάκια Αλληλεγγύης ευαισθητοποιώντας τους περαστικούς.
Συμμετείχαν οι παρακάτω εκπρόσωποι Σχολείων και Υπεύθυνοι Δράσεων :
 
Βαρβάρα Πετρίδου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Β Αθήνας
Ιωάννα Ντίνου,υπεύθυνη Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Γ Αθήνας
Αναστασία Καραγιώργη , Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου
Κατερίνα Ρουμπή, 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Αριστέα Μπουλουξή, Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων
Σταυρούλα Τζιάβα, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου
Μαρούλα Μαρκουίζου, 145 Δημοτικό σχολείο Αθηνών
Βασιλική Στρατάκη, 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας
Εφη Γεωργίου, 70ο Δημοτικό Αθηνών
Βιβή Ανθοπούλου, εκπρόσωπος  του  Ιδρύματος  Λαμπράκη
Ο Αλέξης Βλαχόπουλος Γονέας μαθητή 
 
Σας ευχαριστούμε όλους και κυρίως τους μαθητές μας που με χαρά συμμετέχετε στις δράσεις στον ελεύθερό σας χρόνο.
καραβακια αλληλεγγυηςIMG_20170128_154100IMG_20170128_165331IMG_20170129_115949

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ /ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας  , της Α΄Τάξης ,  και σε Ενότητες για τη Σχολική και Κοινωνική Ζωή οι μαθητές έγραψαν σενάριο , υποδύθηκαν ρόλους , σκηνοθέτησαν και έφτιαξαν οπτικοακουστικό υλικό . Με αφορμή διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσάρμοσαν και απέστειλαν το υλικό . Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και μαθητές της Γ΄Τάξης . Δεν πήραν το ..βραβείο . Πήραν όμως μεγάλη χαρά και απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία . Συγχαρητήρια σε όλους όσοι  συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό !!!

Οπτικό υλικό μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους 

Σύνδεσμος 1

Σύνδεσμος 2

Ατομικές  , σχετικές εργασίες  μαθητών

20170118_213431

 

 

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 

Την Παρασκευή , 20/01/17 , το σχολείο επισκέφτηκε ανά τάξη  :Α΄,Β΄, Γ΄ το Αρχαιολογικό , Βυζαντινό ( που την εποχή αυτή φιλοξενεί εκθέματα του περίφημου Μουσείου του Ερμιτάζ της Ρωσίας ) και Πολεμικό Μουσείο ,  αντίστοιχα 

Τί ποιο διαδραστικό εργαλείο μάθησης από την επίσκεψη σε ένα Μουσείο , όπου η γνώση που παράγεται στην τάξη έχει την ευκαιρία να εμπλουτιστεί και εμπεδωθεί με την οπτική αντίληψη της ζώσας εικόνας και του χώρου !!!!!

 

 

20170120_111123image1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ» ( learning cafe ) :

Διδακτικό Εργαλείο για την Ομαδικότητα και τη συνεργασία 

Διαθεματική εργασία με θέμα την Επικοινωνία :

Γλώσσα Ελληνική, Γλώσσα Αγγλική, Γλώσσα των Μαθηματικών, Γλώσσα του Διαδικτύου, Γλώσσα της Τέχνης, Γλώσσα( το όργανο του σώματός μας )
 
Σύμπραξη πέντε ειδικοτήτων :
Ελληνική Γλώσσα – Τράντου Γεωργία
Μαθηματικά – Ρουμπή Κατερίνα
Αγγλικά – Σεπυργιώτη Μαρία
Βιολογία – Χατζηιωάννου Υπαπαντή
Οικ. Οικονομία – Φέλλιου Γεωργία
Τρεις διδακτικές ώρες Διαφορετικής Μάθησης…τρεις ώρες Ομαδοσυνεργατικής…τρεις ώρες Δημιουργίας…
 
Τί είπαν οι μαθητές:
Έμαθα να συνεργάζομαι με παιδιά που νόμιζα πως δε θα κατάφερνα να συνεργαστώ και δεν τα ήξερα και πολύ καλά….   
Καταφέραμε να φτιάξουμε και παρουσίαση στο τέλος
 Γελάσαμε, να το ξανακάνουμε!
IMG_20161215_150245 IMG_1736 (1) IMG_1730 (1)  15 (1)IMG_1740   IMG_1731 (2)

 

 

Πρόγραμμα : ¨ Νοιάζομαι και Δρω «

Έγινε τη Δευτέρα 19/12/16  η ενημερωτική συνάντηση  για το Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω » που καλλιεργεί τον εθελοντισμό , την αλληλεγγύη και την ενεργό  πολιτειότητα . Καλεσμένοι από το σχολείο μας ήταν  η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Πετρίδου Βαρβάρα , ο Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων , που εκπροσωπήθηκε από το Γραμματέα κ. Ζέγκο και γονείς των μαθητών μας. Τους στόχους του Προγράμματος ανέπτυξαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Χατζέλη Δήμητρα , η κ Πετρίδου Βαρβάρα και η καθηγήτρια κ. Ρουμπή Κατερίνα  που συμμετέχει στο πρόγραμμα . 

IMG_20161219_181703_HDR

 

 

 

ΠΑΖΑΡΙ 2016

Οι δημιουργίες των μαθητών μας ….αξεπέραστες , η συμπαράσταση των Γονέων παραδειγματική  !!!!!Και του χρόνου !!!

20161216_135247 (3)

20161216_135301 (1)

20161217_132417

20161217_132320     20161217_132417

 

 

Στο σχολείο υλοποιούνται,  κατά το σχολικό έτος 2016-17 , Πολιτιστικά , Περιβαλλοντικά και Αγωγής Σταδιοδρομίας .

Στο αντίστοιχο menu θα βρείτε αναλυτικά το περιεχόμενο τους .

 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΟΤΗΤΑ : ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

 

 

ΤΟ 10  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΑΕΙ

                                   » ΘΕΑΤΡΟ  ΤΕΧΝΗΣ  ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ»

Την Τρίτη 13/12/16 το σχολείο μας παρακολούθησε στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν την παράσταση «Η ζωή είναι ωραία » . Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον  Άντον Τσέχωφ , μέσα από μία ,  έξυπνα σκηνοθετημένη , σύνθεση έργων του . Παράλληλα είχαν την τύχη  να γνωρίσουν το χώρο του Θεάτρου  Τέχνης , όπου έχουν φιλοξενηθεί αξιόλογες παραστάσεις με την καθοδήγηση του μεγάλου μας σκηνοθέτη και ιδρυτή του θεάτρου , Κάρολο Κουν .

 

20161213130916 (1)

 

20161213131407 (2)

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 
IMG_20161117_112551_HDR (2)

 

 

 

 

 

 

H γιορτή είναι μνήμης ιστορία…κίνητρο μεταφοράς στο χθες για να ..γίνεται συνέχεια στο σήμερα και αύριο…

 Ό,τι ηρωικό….αντικομφορμιστικό…υψηλό και ελεύθερο…

Σε μια εποχή παραχαράξεων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των λαών και των ανθρώπων ζητούμενο η πατρίδα…

Στο σχολείο μας κάναμε προσπάθεια ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου να θυμίσουμε πως ο ήλιος της αληθούς δημοκρατίας αν και θολός αντικατοπτρισμός του φυσικού του μεγαλείου …μπορεί να ξαναγίνει  διαρκώς αναζητούμενο και αναγεννώμενο γεγονός σε κάθε μορφής καθημερινότητα…

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ζάγουρα που επιμελήθηκε τη γιορτή .

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Στη φετινή σεμνή …περιεκτική σε νοήματα…αισθήματα…ιστορικά καταγραφήματα…γιορτή της 28ης Οκτωβρίου,πάντα επίκαιρη η διαχρονική φωνή της  Ελληνικής ψυχής  αντήχησε ως διαρκής και καθημερινή  αντίσταση σε οποιαδήποτε μορφή ανελευθερίας και ολοκληρωτισμού που αλλοιώνει  την  ανθρώπινη  ύπαρξη και τη σκοποθεσία της  στη ζωή…Φάνηκε  από τα νιάτα  μας  πως η σωστή γνώση της ιστορίας  τους , αντρειώνει την ψυχή και το νου και καθιστά ετοιμοπόλεμη τη ζωή τους για κάθε ελεύθερο…δημοκρατικό…άξιο…ωραίο…γνήσιο..αληθινό…ως άξιων  συνεχιστών και κληρονόμων  ένδοξων προγόνων.

 Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς συντελεστές  της ωραίας μας γιορτής, τους μαθητές και μαθήτριές μας  που μας την παρουσίασαν, τους/τις κ.κ. Ζαχαράκη, Δαγαλάκη , Χαρβούρου , Ψαριανό και Τσίκο που την οργάνωσαν και επιμελήθηκαν .

Ευχαριστούμε τους αξιότιμους Γονείς και Εκπροσώπους τους , όλους τους  παρευρισκομένους καθηγητές  και καθηγήτριες του σχολείου μας ….  Ζήτω το έθνος των Ελλήνων!!!

 

IMG_20161027_085930_HDR (1)IMG_20161027_093248_HDR

 

 

 

 

Τιμή στο σχολείο μας η παρουσία των Ολυμπιονικών μας…
   Βραβείο η αγάπη τους…
  Ανάμεσά τους η Χρυσή Ολυμπιονίκης  ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΟΥΛΦΑ  μαθήτριά μας…
  Καμάρι και χαρά μας…
  Οι μαθητές και μαθήτριές μας διδάχθηκαν ήθος…βαθύτατο πολιτισμό και το «αιέν αριστεύειν»  πάντα με το «μηδέν άγαν»…Πανανθρώπινα σύμβολα αξιών ζωής και δημιουργίας…
 
 
 https://1drv.ms/f/s!AkvW8FOIZWz1gVE7jZ25hmKb8DZI
( Στη διεύθυνση αυτή  – copy paste – μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό ) 
IMG_0572 (1)IMG_0697
IMG_0659IMG_0628
IMG_060414591604_10209222813301110_3999213472057197777_n (1)
Αναμιμνησκόμεθα Καλλιπάτειρα…Άσβεστη φλόγα Ολυμπίου Διός…Ελλάδα του Φωτός…Ένθα ακουμπά Απόλλων…Χριστός…Διονύσου κισσός…Χαρά αθλητών όλων των μορφών…Ύμνος του ανθρώπου…Χαίρε Αγία του Παντός…   
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών  του σχολείου θερμά ευχαριστούμε τους :
 
Αιμιλία Τσουλφά Χρυσή Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοϊα
Κουρούβανη Ειρήνη Ιστιοπλοΐα Αμεα, Χορεύτρια Αμεα
Βούλα Κοζόμπολη Αργυρή Ολυμπιονίκη στο Πόλο ,Αθήνα 2004
Δημήτρη Μιτελούδη Ολυμπιονίκη Πόλο
Βιργινία Κραβαριώτη Χάλκινη Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα, Πεκίνο 2008
Άννα Στρούμπου Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών
 
 
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και 
τις κ.κ. Πάλλη Θεοδώρα και Κόκκαλη Βέρα .