18 καπνισμαΑντιλαμβανόμενοι τη σημασία της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των μαθητών, επιλέχτηκε να υλοποιηθεί φέτος το σχέδιο δράσης με τίτλο, “”Η πρόληψη στο σχολείο”” του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ).
Στο πλαίσιο της υπόδρασης 2: “”Αποφεύγω βλαβερές συνήθειες του προγράμματος,
πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  17  Μαίου 2023,  ενημέρωση από τις επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Σερβίων κα. Γιαννίκογλου Ευγενία και κα. Μπάκανου Κωνσταντίνα , σχετική με το κάπνισμα, τις επιπτώσεις που προκαλεί στην εφηβεία και στη υγεία γενικότερα καθώς και στην εξάρτηση που αυτό προκαλεί.


Η συγκεκριμένη δράση του προγράμματος αναπτύχθηκε για να ευαισθητοποιήσει, ενημερώσει και αφυπνίσει τους μαθητές στην πρόληψη του καπνίσματος ως παράγοντα διατήρησης της καλής τους υγείας και στηρίχθηκε στην πεποίθηση ότι η υιοθέτηση σωστών συνηθειών απαιτεί την κατάλληλη εκπαίδευση από νωρίς ώστε τα παιδιά να κάνουν τις επιλογές που θα ακολουθήσουν  ώστε να έχουν  μια υγιή ενήλικη ζωή .
Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων Κυριάκος Μ. Τσολακίδης,
η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Βλαχάβα Παρασκευή και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ευχαριστούν την κα Γιαννίκογλου Ευγενία και κα. Μπάκανου Κωνσταντίνα για την ενημέρωση και  συζήτηση με τους  μαθητές  του σχολείου.

18 καπνισμα 1 18 καπνισμα2 18 καπνισμα3