010 YBTΤην πρόκριση τους για τρίτη χρονιά πέτυχαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερβίων στον Εθνικό τελικό του Young Business Talents κατακτώντας την 1η θέση στην ΠΕ Κοζάνης.

Η ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από τους μαθητές της Α’ Λυκείου Καφτηράνη Νικήτα, Λαζαριώτη Ελευθέριο, Πάσχου Μαρία και Τσόλη Αθανάσιο και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Χατζηγεωργίου Σοφία ΠΕ80 συμμετείχε στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό διοίκησης και επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείων, που έχει καθιερωθεί στο χώρο της εκπαίδευσης ως ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο.

Το Young Business Talents είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, ένας διαγωνισμός διοίκησης με προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές Λυκείων όλης της χώρας να κάνουν πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Οι μαθητές διοικούν σε ομάδα τη δική τους –εικονική- «εταιρεία» λαμβάνοντας πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες-εταιρείες.

Στον τελικό προκρίθηκαν και θα συμμετέχουν 75 «ομάδες – εταιρείες» που θα διαγωνιστούν με φυσική παρουσία στον εθνικό τελικό στις 31 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης