09 diadima3Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση για θέματα και καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων όπως η πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, η ελαχιστοποίηση και η επαναχρησιμοποίησή τους από την κ. Ευγενία Καραπάτσιου, Περιβαλλοντολόγο και στέλεχος της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και υπεύθυνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιεί και για την τρέχουσα σχολική περίοδο, πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών της Β’βάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός είναι να ενημερωθούν οι μαθητές για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται µε αυτά και να μάθουν μέσω των δράσεων που θα γίνουν, πως συμμετέχουμε σωστά στην ανακύκλωση των απορριμμάτων. Εκτός αυτών μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώνονται και για τις άλλες καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων όπως η πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, η ελαχιστοποίηση και η επαναχρησιμοποίησή τους.

Ευχαριστούμε την κα. Καραπάτσιου για την ενημέρωση και την προθυμία της να συμβάλει με την επιστημονική της κατάρτιση στην επιμόρφωση των μαθητών και καθηγητών του Σχολείου μας.

 

Ο Δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων

 

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης

09 diadima3 1 09 diadima2 09 diadima1

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://diadyma.gr/draseis/perivallontiki-ekpaidefsi/ Οδηγίες σωστής διαχείρισης αποβλήτων εδώ: https://diadyma.gr/ti-petao-kai-pou/

Εκπαιδευτικό παιχνίδι: https://www.hooptrainers.com/westernmacedonia/ Ας μάθουμε όλοι μαζί, παίζοντας!