Από το kozanimedia.gr
O…πρώτος των πρώτων σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος, από το ΕΠΑΛ Σερβίων!

Με 19.420, συνολικά μόρια, έγραψε Ανατομία 20, Υγιεινή 19,8, Μαθηματικά 19 και Νέα Ελληνικά 17,6, ενώ ο μεγάλος του στόχος είναι η Ιατρική: 

Περίμενες την επιτυχία; Τελικά υπάρχει, όντως, αυτό που λέμε και διαβάζουμε

«μυστικό»;

    Ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με την προσπάθειά μου και αισιόδοξος για την έκβασή της. Είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πίστη ότι εν τέλει θα ανταμειφθώ. Ωστόσο αξίξει να πω ότι, στην προκειμένη περίπτωση, η πραγματικότητα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου.

Θεωρώ ότι η πειθαρχία, η συστηματικότητα και η επιμονή αποτελούν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν τον αγώνα κάθε υποψήφιου και η κύρια πηγή για μία καλή ψυχολογία. Η συνταγή είναι γνωστή, παραταύτα είναι στο χέρι μας το πόσο σωστά θα την ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος.

Πόσο δύσκολη ήταν η φετινή χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού;

   Αδιαμφισβήτητα, η πανδημία αιφνιδίασε τον κόσμο, υποβάλλοντας μας σε ένα πρωτόγνωρο μοντέλο διδασκαλίας, στερώντας μας την απόδραση και λειτουργώντας ανασταλτικά σε μία κρίσιμη για τη ζωή μας περίοδο. Καταστάσεις που θεωρούσαμε δεδομένες στο χώρο της εκπαίδευσης άλλαξαν, δίνοντάς σε μας τους νέους το μήνυμα πως παρά τις δυσκολίες θα πρέπει να σφίγγουμε τα δόντια και να προχωρούμε. Στη δική μου περίπτωση, ως δεύτερη φορά υποψήφιος, ο εγκλεισμός μου έδωσε την ευκαιρία να επενδύσω περισσότερο χρόνο πάνω στο στόχο μου, χωρίς ιδιαίτερους περισπασμούς.

Σε λίγες γραμμές, πώς ήταν ένα καθημερινό 24ωρό σου το χειμώνα;

Και κατά την περίοδο του χειμώνα η μέρα μου ήταν δομημένη. Έχοντας πάρει την απόφασή μου να επιχειρήσω ξανά, οργάνωσα το χρόνο μου με έναν τρόπο εναρμονισμένο με το σκοπό μου, αποφεύγοντας τις υπερβολές και τα τυποποιημένα ωράρια. Ποιοτικό πρωινό ή βραδινό διάβασμα, μεσημεριανή χαλάρωση και έπειτα τα ιδιαίτερα μαθήματα,  απογευματινό τρέξιμο και μία αναζωογονητική βόλτα στο βουνό συνέθεταν την καθημερινότητά μου.

 Ποια σχολή επιλέγεις και γιατί;

   Την Ιατρική, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ανέκαθεν με γοήτευε ο ανθρωποκεντρικός  χαρακτήρας της συγκεκριμένης επιστήμης, η ιδέα της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο και της άρσης του ανθρώπινου πόνου. Για μένα είναι το ύψιστο λειτούργημα, ενώ η ουσία της με μαγνητίζει και με αγγίζει βαθύτατα.

Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια των καθηγητών στο ΕΠΑΛ Σερβίων;

   Οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Σερβίων ήταν παρόντες και σταθεροί αρωγοί στην πορεία μου. Με τις γνώσεις, τις γενικότερες κατευθύνσεις και τη στήριξή τους  προς το πρόσωπό μου είμαι σίγουρος ότι συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία μου. Τους χρωστώ και τους αξίξει ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον; Ελλάδα ή εξωτερικό και γιατί;

   Όπως γνωρίζετε τα δεδομένα στον επιστημονικό κόσμο μεταβάλλονται συνεχώς. Επιθυμία μου είναι να ολοκληρώσω τις ιατρικές σπουδές μου στη χώρα μου, την Ελλάδα και έπειτα να διευρύνω τις προοπτικές μου συμπληρωματικά στο εξωτερικό, σε ιδρύματα της Ευρώπης ή της Αμερικής. Βασικός άξονας για μένα είναι να υπηρετώ με πάθος και ήθος την κοινωνία, τις βλέψεις και τα ιδανικά μου, προασπίζοντας υπό την ιδιότητά μου την ανθρώπινη ζωή.

Ποια φράση θα έλεγες σε παιδιά της επόμενης τρίτης λυκείου για τις πανελλαδικές της επόμενης χρονιάς;

«Μόνο όταν παραιτείσαι, αποτυγχάνεις πραγματικά»

Με τρεις λέξεις… Τα συναισθήματά σου σήμερα;

Συγκίνηση, Δικαίωση, Ευγνωμοσύνη!

Και τώρα… Διακοπές; Καλοκαίρι; Σχέδια;

Έως τώρα δεν υπάρχει πλάνο… Όλα είναι ανοιχτά! Θαρρώ πως το καλοκαίρι μπορεί να υποδηλώνει και μία ψυχική κατάσταση, δε συνεπάγεται αποκλειστικά κλασσικές εικόνες που έχουμε στο μυαλό μας…