Το 1ο ΕΠΑΛ Σερβίων απευθύνει πρόσκληση προς τους αποφοίτους του να συμμετάσχουν στο θεσμό του μεταλυκειακού έτους – τάξη Μαθητείας για το Σχ. έτος 2018-19

Η εκπαίδευση – μαθητεία έχει διάρκεια εννέα (9) μήνες και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας και μαθητεία σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες (4 ημέρες από 7 ώρες) και μία ημέρα (7 ώρες)  υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων στο ΕΠΑΛ.

Στο «Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας» έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι πτυχιούχοι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ,ΤΕΛ,ΤΕΕ).

Οι ειδικότητες Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας που προσφέρονται από το  ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ για το σχολικό έτος 2018-19 είναι οι παρακάτω:

  1. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  2. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  4. Βοηθός Νοσηλευτή
  5. Τεχνικός Μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας-Μαθητείας».

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε, στα τηλέφωνα του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων 2464021518  & 6977997780 (Τηλέφωνο Διευθυντή).

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σερβίων
Κυριάκος Μ. Τσολακίδης   
Καθ. Κλ. ΠΕ86