Αρχική » Ανακοινώσεις » Human Rights for Beginners με συμμετοχή 120 εκπαιδευτικοί από 82 σχολεία

Πρόγραμμα Σχολείου

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Ηλεκτρονική Τάξη

Νέος Server

Μετακινήσεις ΚΤΕΛ

Μετακινήσεις ΚΤΕΛ

Translate

Human Rights for Beginners με συμμετοχή 120 εκπαιδευτικοί από 82 σχολεία

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση New Wrinkle σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Συμβούλιο της Ευρώπης διοργάνωσαν τη διημερίδα Human Rights for Beginners για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 25-26 Ιανουαρίου στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και τη Σχολή Μωραΐτη και συμμετείχαν 120 εκπαιδευτικοί από 82 σχολεία που βρίσκονται σε 50 διαφορετικές πόλεις, νησιά και χωριά της Ελλάδας.

Κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διημερίδας στη Σχολή Μωραΐτη ήταν ο κ. Rolf Gollob, καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική διαδρομή και το μέλλον του δημοκρατικού σχολείου στην Ευρώπη.

Τα θεματικά εργαστήρια της διημερίδας ήταν βασισμένα στο project «Free to Speak – Safe to Learn» Democratic Schools for All του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμβολή 8 εισηγητών και 12 εμπειρογνωμόνων των ανθρωπιστικών οργανώσεων ActionAid Hellas, Generation 2.0, Genderhood, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ελληνική Ένωση για τη Ρητορική στην Εκπαίδευση, Άγονη Γραμμή Γόνιμη, Eudec Greece, Πολύχρωμο Σχολείο, The Tipping Point, Δημοκρατική Παιδεία.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις ομάδες εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος, όλες με κοινό άξονα την προώθηση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση.

Η ομάδα που βραβεύθηκε παρουσίασε την ιδέα «Δεν είσαι μόνη…. Λίζα» και η επιλογή έγινε έπειτα από ψηφοφορία των συμμετεχόντων. Ανάμεσα στους δημιουργούς της πρότασης ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου μας 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, Ελένη Παχούμη.   Το χρηματικό βραβείο θα χρησιμοποιηθεί για την  υλοποίηση της ιδέας και η εκπαιδευτική αυτή πρόταση στο προσεχές διάστημα πρόκειται να εφαρμοστεί στα σχολεία των εκπαιδευτικών που τη δημιούργησαν.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κανονισμοί Λειτουργίας

Μαθητεία

Μαθητεία

Ψηφιακός Βοηθός

Robot

Δράσεις του σχολείου

Δράσεις του σχολείου

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Ημερολόγιο Εργασιών

Ημερολόγιο Εργασιών
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση