ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΟΛΙΔi ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ¨

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή επισκεφτήκαμε το ¨στολίδι¨ του νησιού μας!
Εκεί μας υποδέχτηκε η Επιμελήτρια του μουσείου κ. Δώρα Μαγγανά η οποία μας ξενάγησε στους χώρους του και μας περιέγραψε τα υπέροχα, μοναδικά και συλλεκτικά εκθέματα που φυλάσσονται σε αυτό.
Την ευχαριστούμε από καρδιάς για τη θερμή φιλοξενία της αλλά και για τα δώρα που πρόσφερε στους μαθητές μας, από ένα βιβλίο με την ιστορία του Ναυτικού Γυμνασίου Οινουσσών και στους εκπαιδευτικούς.
Η σελίδα του Ναυτικού Μουσείου Οινουσσών στο Facebook:

¨ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ¨

Στα πλαίσια του προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της θεματικής που μας απασχόλησε ” Διακρίσεις και Ισότητα”.
Παρουσία του Δημάρχου Οινουσσών κου Γεώργιου Δανιήλ, γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, μέλη των συμμετεχόντων/χουσών μαθητών/τριων μας μίλησαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μας παρουσίασαν τους στόχους της και πως μέσω αυτής εξασφαλίζεται η Ισότητα και αποτρέπονται οι διακρίσεις.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πως εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να προστατεύουμε την ισότητα και να παλεύουμε για τον περιορισμό ή και την εξάλειψη των διακρίσεων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από κοινού με το συστεγαζόμενο σχολείο, Γυμνάσιο με Λ.Τ. με τους μαθητές αυτού να παρουσιάζουν τη θεματική τους “Ανθρώπινα Δικαιώματα”.
Η παρουσίαση των μαθητών μας έκλεισε με τα λόγια του Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κου Χρήστου Τερέζη : Οι αλλαγές είναι προσωπική υπόθεση. Πρώτα πρέπει να επέλθουν από τον ίδιο μας τον εαυτό κι έπειτα θα αλλάξει και η κοινωνία μας. Η βάση της κοινωνίας μας είναι η Δημοκρατία την οποία πρέπει εμείς προσωπικά να την υπερασπιζόμαστε, να την προστατεύουμε και να μην την εκμεταλλευόμαστε.
Μία πολύ όμορφη παρουσίαση κι κατ επέκταση εμπειρία για τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς του προγράμματος.
Συνεχίζουμε δημιουργικά!
+10
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Όλες οι αντιδράσεις:

50Georgia Papa, Giannis Konstantina Papalampropoulou και 48 ακόμη

“ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – Η ΚΑΡΔΙΑ, Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ”

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εκλογές ανάδειξης των μαθητικών συμβουλίων.
Πριν όμως τη διαδικασία αυτή θεωρήσαμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους μαθητές μας για το νομικό πλαίσιο των μαθητικών κοινοτήτων (Γ2/4094/23-09-1986 του Υ.ΠΑΙ.Θ.) και μέσω διαλόγου να σκεφτούν και να καταλήξουν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Οι Μαθητικές Κοινότητες είναι κύτταρα δημοκρατικής ζωής στο Σχολείο. Αποτελούν χώρο πρωτοβουλίας, αναζήτησης και δημιουργίας. Με τη λειτουργία των Μαθητικών Κοινοτήτων κατοχυρώνεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η ελευθερία της έκφρασης και η αβίαστη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε μαθητή με την άσκηση στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη δυνατότητα σχηματισμού απόψεων για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές.
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΜΑΜΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ.

“ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ”

Ο πίνακας των σχολείων μας: “ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ”
Εδώ γράφονται οι ευχές και τα όνειρα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Αποτυπώνουμε γραπτώς τα προσωπικά όνειρα ή τις ευχές μας , ανώνυμα ή με το όνομά μας, την ημερομηνία και το έτος.
Εάν κάποτε επιστρέψουμε, ύστερα από χρόνια θα τα δούμε ξανά αποτυπωμένα σε αυτόν τον πίνακα, είτε τα πραγματοποιήσαμε είτε όχι, για να τα θυμηθούμε με συγκίνηση…
Δεν θα αφαιρεθούν απ΄αυτόν…
Ένας απλός πίνακας σχολείου μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα “παράθυρο με ευχές και όνειρα” …
«Τα Όνειρα και οι Ευχές μας ανοίγουν τους δρόμους για το ταξίδι.
Τα Όνειρα και οι Ευχές είναι οι πατρίδες που πάντα θα επιστρέφουμε…»

“ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ”

“ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ”
Σήμερα 02/11/2022 στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων μας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή ταινίας της μαθητικής κινηματογραφικής ομάδας των σχολείων μας.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

¨ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ , λόγια από τα στόματα των μαθητών….

¨ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ , λόγια από τα στόματα των μαθητών….
Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια εορτάσαμε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Παρουσία των, Πρωτοπρεσβύτερου Πατέρα Ιωάννη, κ. Δανιήλ Γ. Δήμαρχο Οινουσσών , κ. Ντζόιδο Δ. Διευθυντή των Ιδρυμάτων Πατέρα, Δημοτικού Συμβουλίου , Εκπροσώπων Φορέων, Αρχών του νησιού μας και γονέων πραγματοποιήθηκε τιμητικός εορτασμός για τους Αγωνιστές του 1940.
Ορίστηκαν οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες των σχολικών μας μονάδων, δόθηκαν Αριστεία, Βραβεία Προόδου, Έπαινοι Προσωπικής Βελτίωσης και Ειδικοί έπαινοι στους μαθητές μας καθώς και Βραβεία από το Ίδρυμα Ιωάννου Δ. Πατέρα σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του νησιού.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της Επετείου όπου μετά την Ιερά Ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου , ακολούθησαν Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και η παρέλαση των Σπουδαστών της Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μαθητών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας κα Γεωργούλια Ευτυχία-Παναγιώτα για την οργάνωση της γιορτής των σχολείων μας και τον κ. Παπαδόπουλο Σταύρο για την οργάνωση των μαθητών μας για την παρέλαση.
Φυσικά ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στους μαθητές μας που συμμετείχαν και που μας έκαναν για άλλη μια φορά να νιώσουμε Υπερήφανοι Εκπαιδευτικοί και Υπερήφανοι Έλληνες!
Θερμότατες ευχαριστίες στην κα Στέισυ Λεονδή για την αρωγή, για τη στήριξη και την έμπρακτη συμπαράσταση που εκδηλώνει για τα σχολεία μας.

Επιμορφωτική Ημερίδα στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μας μονάδων με κεντρική θεματική ¨Η Υποστήριξη στο ρόλο του εκπαιδευτικού για τη διαχείριση των δυναμικών στην τάξη¨

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά υποδεχτήκαμε στα σχολεία μας τους εκπροσώπους και τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Χίου, ΝΑΥΤΙΛΟΣ.
Πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μας μονάδων με κεντρική θεματική ¨Η Υποστήριξη στο ρόλο του εκπαιδευτικού για τη διαχείριση των δυναμικών στην τάξη¨, ενώ παράλληλα ενημέρωση με θέμα τις ¨Εξαρτήσεις¨ σε όλους τους/τις μαθητές/τριες με ξεχωριστή προσέγγιση για τους μαθητές του Γυμνασίου και ξεχωριστή για τους μαθητές του Λυκείου.
Μέσω βιωματικών προσεγγίσεων μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί απέκτησαν κι ενίσχυσαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.
Ευχαριστούμε θερμά τους/τις:
κ. Ψαρούδη Γεώργιο-Κοινωνιολόγο και Επιστημονικά Υπεύθυνο,
κα Κοτσάτου Ελένη,-Κοινωνική Λειτουργό,
κ. Τσουκάρη Ευστράτιο-Κλινικό Ψυχολόγο,
και την κα Κυριάκου Μαρίνα-Κοινωνική/Κλινική Ψυχολόγο του κέντρου.
Η ιστοσελίδα του οργανισμού:

Βουλή των εφήβων

Με ιδιαίτερη χαρά τα σχολεία μας ενημερώθηκαν ότι επιλέχθηκε η συμμετοχή τους στο εθνικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας , Κάνοντας Πράξη τη Συμμετοχή -ΚΣΤ΄ Σύνοδος.
Για το σχολικό έτος 2022-2023 η κεντρική θεματική του προγράμματος είναι: ¨ Αφοπλίζοντας τη Βία¨ .
Να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στους/στις συμμετέχοντες/χουσες μαθητές/τριες και στους/στις υπεύθυνους/νες εκπαιδευτικούς του προγράμματος .

Άλλη μια ευκαιρία απόκτη

σης νέων εμπειριών, νέων γνώσεων.
Καλοτάξιδο!!!!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Θα είναι μεγάλη η τιμή και χαρά μας αν βρεθείτε κοντά μας στην ημέρα μνήμης και τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 28 Οκτώβρη 1940 Θα είναι ιδιαίτερη η τιμή για εμάς, η παρουσία σας στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου την Πέμπτη 27-10-2022 και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων. O Διευθυντής Γυμνασίου AT Η Διευθύντρια ΕΠΑΛ Ιωάννης Κωστάκης Γεωργία Παπαλαμπροπούλου"

Δωρεά δύο επιτραπέζιων Η/Υ στα σχολεία μας απο τον όμιλο Attica Group.

Ευχαριστούμε θερμά τον όμιλο Attica Group για τη δωρεά δύο επιτραπέζιων Η/Υ στα σχολεία μας.
Είναι μεγάλη μας η τιμή και η χαρά να διαπιστώνουμε την έμπρακτη στήριξη στο έργο και τις ανάγκες των σχολικών μας μονάδων
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση