Στα πλαίσια του προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της θεματικής που μας απασχόλησε ” Διακρίσεις και Ισότητα”.
Παρουσία του Δημάρχου Οινουσσών κου Γεώργιου Δανιήλ, γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, μέλη των συμμετεχόντων/χουσών μαθητών/τριων μας μίλησαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μας παρουσίασαν τους στόχους της και πως μέσω αυτής εξασφαλίζεται η Ισότητα και αποτρέπονται οι διακρίσεις.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πως εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να προστατεύουμε την ισότητα και να παλεύουμε για τον περιορισμό ή και την εξάλειψη των διακρίσεων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από κοινού με το συστεγαζόμενο σχολείο, Γυμνάσιο με Λ.Τ. με τους μαθητές αυτού να παρουσιάζουν τη θεματική τους “Ανθρώπινα Δικαιώματα”.
Η παρουσίαση των μαθητών μας έκλεισε με τα λόγια του Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κου Χρήστου Τερέζη : Οι αλλαγές είναι προσωπική υπόθεση. Πρώτα πρέπει να επέλθουν από τον ίδιο μας τον εαυτό κι έπειτα θα αλλάξει και η κοινωνία μας. Η βάση της κοινωνίας μας είναι η Δημοκρατία την οποία πρέπει εμείς προσωπικά να την υπερασπιζόμαστε, να την προστατεύουμε και να μην την εκμεταλλευόμαστε.
Μία πολύ όμορφη παρουσίαση κι κατ επέκταση εμπειρία για τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς του προγράμματος.
Συνεχίζουμε δημιουργικά!
+10
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Όλες οι αντιδράσεις:

50Georgia Papa, Giannis Konstantina Papalampropoulou και 48 ακόμη