¨ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ , λόγια από τα στόματα των μαθητών….
Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια εορτάσαμε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Παρουσία των, Πρωτοπρεσβύτερου Πατέρα Ιωάννη, κ. Δανιήλ Γ. Δήμαρχο Οινουσσών , κ. Ντζόιδο Δ. Διευθυντή των Ιδρυμάτων Πατέρα, Δημοτικού Συμβουλίου , Εκπροσώπων Φορέων, Αρχών του νησιού μας και γονέων πραγματοποιήθηκε τιμητικός εορτασμός για τους Αγωνιστές του 1940.
Ορίστηκαν οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες των σχολικών μας μονάδων, δόθηκαν Αριστεία, Βραβεία Προόδου, Έπαινοι Προσωπικής Βελτίωσης και Ειδικοί έπαινοι στους μαθητές μας καθώς και Βραβεία από το Ίδρυμα Ιωάννου Δ. Πατέρα σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του νησιού.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της Επετείου όπου μετά την Ιερά Ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου , ακολούθησαν Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και η παρέλαση των Σπουδαστών της Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μαθητών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας κα Γεωργούλια Ευτυχία-Παναγιώτα για την οργάνωση της γιορτής των σχολείων μας και τον κ. Παπαδόπουλο Σταύρο για την οργάνωση των μαθητών μας για την παρέλαση.
Φυσικά ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στους μαθητές μας που συμμετείχαν και που μας έκαναν για άλλη μια φορά να νιώσουμε Υπερήφανοι Εκπαιδευτικοί και Υπερήφανοι Έλληνες!
Θερμότατες ευχαριστίες στην κα Στέισυ Λεονδή για την αρωγή, για τη στήριξη και την έμπρακτη συμπαράσταση που εκδηλώνει για τα σχολεία μας.