Τομείς – Ειδικότητες

Τομείς και Ειδικότητες 1ου ΕΠΑ.Λ Λουτρακίου

Στο 1ο ΕΠΑ.Λ Λουτρακίου λειτουργούν οι τομείς:

  •  Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Ο τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού έχει σκοπό να δώσει στους μαθητές τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, ώστε να γίνουν ικανοί να ασχολούνται με την κατασκευή και συντήρηση ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών έργων (ηλεκτρικές εγκαταστάσεις-υπολογιστικά συστήματα – βιομηχανικούς αυτοματισμούς – ηλεκτρικούς κινητήρες κ.α). Κατά τη διάρκεια του Σχολικού Έτους πραγματοποιούνται διδακτικές επισκέψεις για την καλύτερη κατάρτιση των μαθητών.

                  Ειδικότητες τομέα:

  1. Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
  2. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  •  Διοίκησης και Οικονομίας

Ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας προετοιμάζει εργαζόμενους με επιστημονικές γνώσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μιας επιχείρησης, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον. Εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση γίνεται πρακτική εξάσκηση  και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις ώστε οι μαθητές να βρίσκονται ήδη μέσα στον παλμό της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

                     Ειδικότητες τομέα:

  1. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  2. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

Ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας εξειδικεύει επαγγελματίες με διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο. Προετοιμάζει τους μαθητές/τριες παρέχοντας επιστημονική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Με τη διοργάνωση δράσεων κοινωνικής προσφοράς και με διδακτικές επισκέψεις, ολοκληρώνεται η εκπαίδευση τους.

                   Ειδικότητες τομέα:

  1. Βοηθός Νοσηλευτή
  2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  3. Αισθητικής Τέχνης
  4. Κομμωτικής Τέχνης