Κανόνες Τηλεκπαίδευσης

Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων και Μαθητών του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Λευκάδας


Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες και Μαθητές-Μαθήτριες,
Επειδή τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ύποπτα σχόλια και αναρτήσεις που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους μαθητές, θέλοντας να δημιουργήσουν προβλήματα στην τηλεκπαίδευση και να φέρουν σε δύσκολη θέση τόσο τους ίδιους τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τα εξής :
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 151977/ΓΔ4/7-11-2010 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ

  • ¨Οι σχολικές μονάδες της B/θμιας εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους,υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.¨
  • ¨Η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει ο μαθητής κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του.¨

Βάση αυτών λοιπόν θα θέλαμε να επισημάνουμε την προσοχή των μαθητών και των γονέων-κηδεμόνων τους, στους κανόνες της τηλεκπαίδευσης:

  1. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν μπορεί να παρακολουθήσει την διαδικασία λόγω έλλειψης εξοπλισμού, ο γονέας-κηδεμόνας του, οφείλει να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για την εξεύρεση πιθανής λύσης.
  2. Σε περίπτωση που μαθητής δεν μπορεί να εισέλθει στο σύστημα λόγω αδυναμίας σύνδεσης ή οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος, θα πρέπει ο γονέας-κηδεμόνας του να ενημερώνει με email το σχολείο εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα κι αναφέροντας το όνομά του μαθητή, το τμήμα, καθώς και την ώρα ή τις ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων αντιμετώπισε το πρόβλημα. Στο email θα πρέπει να επισυνάπτονται τα αντίστοιχα στιγμιότυπα οθονών (screenshots) στα οποία θα φαίνεται το πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε καθώς και η ώρα.
  3. Ο μαθητής οφείλει να εισέλθει στο σύστημα webex με το πραγματικό του όνομα προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση του. Μαθητές με ψευδώνυμα δεν θα γίνονται δεκτοί από τους εκπαιδευτικούς.
  4. Ο μαθητής οφείλει να σέβεται την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι στην ευχέρεια του εκπαιδευτικού να αποβάλει τον μαθητή από την ηλεκτρονική τάξη σε περίπτωση που θεωρεί πως παρενοχλεί την διαδικασία ή καταλάβει πως ο μαθητής παρακολουθεί σε εξωτερικό χώρο ή παρέα με άλλα άτομα.
  5. Ο μαθητής ο οποίος δεν ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις του/της καθηγητή/τριάς του κατά τη διάρκεια του μαθήματος, που έχουν σκοπό τη διαπίστωση της παρουσίας του στην τάξη, θεωρείται απών και παίρνει απουσία στο συγκεκριμένο μάθημα.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε πως απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση ήχου ή/και εικόνας του ηλεκτρονικώς μεταδιδόμενου μαθήματος καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου που μεταδίδεται ηλεκτρονικώς, πέραν της ζωντανής μετάδοσης ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές. Στην περίπτωση παράνομης καταγραφής επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρ. 38 του ν. 4624/2019.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση στο email του σχολείου mail@1epal-lefkad.lef.sch.gr ή και στα τηλέφωνα 2645023320, 265023327

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Λευκάδας

Σταύρος Καλογερής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *