Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων και Μαθητών του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Λευκάδας

Καλή σας ημέρα.

Σας ενημερώνουμε πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που παρέχει στους μαθητές του το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Λευκάδας συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Το μήνυμα αυτό έχει σκοπό να αποσαφηνίσει κάπως την κατάσταση ως προς τις ενέργειες του σχολείου μας για μια καλύτερη ενημέρωσή σας. Από το Υπουργείο είναι σαφείς οι οδηγίες της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλες τις τάξεις του ΕΠΑΛ, με προτεραιότητα στη Γ τάξη λόγω της συμμετοχής της στις Πανελλήνιες, καθώς και οι οδηγίες της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλες τις τάξεις και βαθμίδες.

Την Κυριακή 29/3 στάλθηκαν οι οδηγίες στους γονείς που μας έχουν δηλώσει το email τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου για την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Απαραίτητος είναι ο Α.Μ. (Αριθμός Μητρώου) των παιδιών σας ο οποίος υπάρχει πάνω στον Έλεγχο προόδου. Αν δεν τον έχετε, μπορείτε να στέλνετε email στο σχολείο mail@1epal-lefkad.lef.sch.gr και να ζητάτε τον Α.Μ. των παιδιών σας.

https://blogs.sch.gr/1epal-lefkad/files/2020/03/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΣΥΝΟΛΙΚΟ.pdfΣας ευχαριστούμε επίσης, για την άμεση ανταπόκριση όσον αφορά την αποστολή των επικαιροποιημένων στοιχείων σας, με σκοπό την καλύτερη και άμεση επικοινωνία μας. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι μαθητές που δεν έχουν καθόλου email και κάποιοι άλλοι με τους οποίους στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία. Αν κάποιος μαθητής δεν έχει ενημερωθεί με κανένα email ή sms, από το σχολείο, σε περίπτωση επικοινωνίας των μαθητών αναμεταξύ τους, καλό είναι να ενημερώσει ο ένας τον άλλον.

Η επιλογή της πλατφόρμας (σύγχρονης ή ασύγχρονης) ή της επικοινωνίας με τους μαθητές ακόμα και με email που θα αξιοποιηθεί, έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του/της κάθε εκπαιδευτικού με γνώμονα την καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση. Ήδη έχουν ξεκινήσει με αρκετή επιτυχία τα ζωντανά διαδικτυακά μαθήματα (σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση) της Γ΄Λυκείου μέσω της πλατφόρμας Webex και επεκτείνονται την τρέχουσα εβδομάδα και για τη Β Λυκείου. Διευκρινίζονται τα εξής:

Διευκρινίζονται τα εξής:

Μέθοδος Εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευσης

Πλατφόρμα

Τάξεις που αφορά

Σύγχρονη Webex Β’ & Γ’ Λυκείου
Ασύγχρονη η-τάξη, e-mail Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου
  • Για τη Σύγχρονη Εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση βρείτε συνημμένο το τρέχον Πρόγραμμα του σχολείου καθώς και τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
  • Για την Ασύγχρονη Εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση, παρακαλούμε τους γονείς να εγγράψουν τους μαθητές στο Πανελλήνιο σχολικό Δίκτυο μέχρι την Δευτέρα 06/04/2020, για όσους δεν το έχουν ήδη κάνει. Στη συνέχεια παρακαλούμε τους μαθητές να εισέλθουν στο περιβάλλον της η-τάξης, με το όνομα χρήστη και τον κωδικό του ΠΣΔ και στη συνέχεια να επιλέξουν-εγγραφούν στα μαθήματα που τους αφορούν (τα μαθήματα ενημερώνονται καθημερινά).

Ελπίζουμε να βοηθήσουν οι παραπάνω πληροφορίες και να ευχηθούμε καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία.

Με εκτίμηση

Η Ομάδα Υποστήριξης του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *