Ενδοσχολική Επιμόρφωση


HPIM5266

 Οι Καθηγητές του ΕΠΑΛ Λευκάδας (πρωινού και εσπερινού) κάθισαν στα θρανία για τετραήμερο πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θέμα: «Βασικές αρχές σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού – Θεωρία και πρακτική για την σύνδεση του σχολείου με την απασχόληση».

HPIM5263

 

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα ανέλαβε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, μετά από σχετικό αίτημα του Σχολείου. Πιστοποιημένος επιμορφωτής με διδακτορική διατριβή στο εν λόγω θέμα η κα Κιτσάκη Βασιλική σε συνεργασία με τον επιστημονικό υπεύθυνο και συντονιστή του θεματικού κύκλου του ΚΑΝΕΠ κα Βλαχάκη Φωτεινή επιτέλεσαν επιτυχώς την διεξαγωγή του σεμιναρίου.

HPIM5261

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν 23 εκπαιδευτικοί και περιελάμβανε 25 ώρες διδασκαλίας δια ζώσης και 10 ώρες εξ αποστάσεως με εκπόνηση σχετικής ατομικής εργασίας, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΚΑΝΕΠ. Οι διδακτικές ενότητες ήσαν: α) βασικές αρχές συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, β) ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο πλαίσιο του ΣΕΠ, γ) Πρακτικές σύνδεσης σχολείου και απασχόλησης, δ) εξ αποστάσεως μελέτη και εργασία.

HPIM5259

Όλοι οι Καθηγητές του ΕΠΑΛ εξέφρασαν την επιθυμία τους και την αναγκαιότητα για βελτίωση των εκπαιδευτικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους μέσω τέτοιων επιμορφωτικών προγραμμάτων, που είναι δύσκολη η ανεύρεσή τους στην επαρχία σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα που διαθέτουν πολλούς πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς διεξαγωγής σεμιναρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *