«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το σχολικό έτος 2020-2021, υλοποιεί προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, τα οποία αφορούν ποικίλες θεματικές ενότητες.

Λόγω της τρέχουσας συνθήκης της πανδημίας COVID_19 και των πολλαπλών δυσκολιών και προκλήσεων που αυτή επιφέρει, η Διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Λαυρίου και ο Σύλλογος Γονέων προσκαλεί τους γονείς να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης, την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00-19:00, που διενεργούνται από  ομάδα ειδικών επιστημόνων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  και αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

COVID-19: Φροντίζοντας τους Γονείς. Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας: Ο νέος κορωνοϊός μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα και βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές και ενδέχεται να επιβαρύνουν την ψυχολογική μας κατάσταση. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις εν μέρει χάρη στην ανθεκτικότητα και ζητούμενο πλέον είναι καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα ενδυναμώνοντας τον εαυτό μας. Μέσω της συγκεκριμένης ομιλίας ψυχολόγοι του οργανισμού απευθύνονται σε γονείς δίνοντάς τους βασικές συμβουλές προκειμένου να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και να μπορέσουν να φροντίσουν τις ανάγκες των παιδιών τους.

COVID-19: Φροντίζοντας τους Γονείς. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας στο παιδί και την οικογένεια: Στη συγκεκριμένη θεματική αναλύονται οι συνθήκες εκείνες οι οποίες ενδέχεται να επιβαρύνουν την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού και της οικογένειας λόγω της πανδημίας Covid-19. Τίθενται οι βασικές προτεραιότητες ενώ συζητούνται οι συναισθηματικές προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες τη δεδομένη χρονική περίοδο της απομόνωσης αλλά και την επόμενη ημέρα. Τέλος, προτείνονται λύσεις και εναλλακτικές σε παράγοντες όπως η καταστροφολογία και η διαρκής και άκριτη έκθεση των παιδιών στα ΜΜΕ.

Την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας αυτά τα προγράμματα παρέμβασης μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Smile Academy». Πιο συγκεκριμένα, για την διαδικτυακή υλοποίηση του προγράμματος γίνεται χρήση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex, ωστόσο εάν εξυπηρετεί καλύτερα μπορούν να φιλοξενηθούν στην πλατφόρμα που χρησιμοποίησαν ήδη τα σχολεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την ψυχολόγο του σχολείου μας στο clamprinou@sch.gr