IMG_20201027_181055

Γιορτή Ελληνικής Σημαίας-Απονομή αριστείων, βραβείων και επαίνων προσωπικής βελτίωσης.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα έλαβε χώρα  στο σχολείο μας η γιορτή της σημαίας μία ημέρα πριν την επέτειο του ΟΧΙ.

 

H πρώτη Ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807.

H ελληνική σημαία καθορίστηκε το 1822-1978 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου και είχε το σταυρό, ως σύμβολο της ορθοδοξίας.

Η Επίσημη Σημαία του Ελληνικού κράτους καθιερώθηκε με νόμο στις 21-12-1978 «ναυτική», αυτή με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές.

Από το 1832 έως το 1974 η μπλε σημαία με το λευκό σταυρό χρησιμοποιούνταν στο εσωτερικό της χώρας και η σημερινή σημαία, με το σταυρό πάνω αριστερά και τις ρίγες, χρησιμοποιούνταν στο εξωτερικό. Τα χρώματα της σημαίας, γαλάζιο και λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το λευκό των κυμάτων. Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Ο λευκός σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη.

 

Η παράδοση της σημαίας έγινε  από την διευθύντρια του σχολείου κα Βασιλική Μουρατίδου,  στον σημαιοφόρο Κωνσταντίνο Σαμαρά  της Γ΄τάξης ,που πρώτευσε το σχολικό έτος 2019-2020.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των αριστείων προόδου, των βραβείων προόδου και των επαίνων προσωπικής βελτίωσης στους διακριθέντες μαθητές της περασμένη σχολικής χρονιάς.

Συγχαρητήρια σε όλους!