skateboard-5221914_960_720

7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμονίζει την 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020, η οποία εορτάστηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Με σύνθημα «Αθλούμαι-Μένω Υγιής –Μένω Ασφαλής»  το ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ  υλοποίησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, εντός του σχολικού ωραρίου, αθλητικές δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο,   διάρκειας μίας (1)  διδακτικής ώρα, για την Πανελλήνια-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020 (τηρουμένων των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ αναφορικά με την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των συμμετεχόντων μαθητών –μαθητριών και εκπαιδευτικών).

Βασικός άξονας της δράσης είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, μέσω της ενημέρωσής τους για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με τελικό προοπτικό στόχο ένα σωστό τρόπο ζωής και την ενίσχυση – προαγωγή των θεμελιωδών αρχών και αξιών του Αθλητισμού ώστε ειδικότερα:

  • Να ενισχυθεί το προφίλ της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στα σχολεία.
  • Να προωθηθεί η κοινωνική ενσωμάτωση και η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών /τριών.
  • Να ενισχυθεί η Φυσική Αγωγή με την επικοινωνία ανάλογων δράσεων που υλοποιούνται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Τέτοιες δράσεις έχουν στόχο να εξάρουν τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη.