Σεμινάριο «Εισαγωγή στον μικροελεγκτή Arduino» στις 20-21 Φεβρουαρίου 2019

Ο Τομέας Πληροφορικής του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ξάνθης στα πλαίσια της Δράσης « Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» συμμετείχε στο διήμερο σεμινάριο «Εισαγωγή στον μικροελεγκτή Arduino» στις 20-21 Φεβρουαρίου, που διοργάνωσε το IEEE Democritus University of Thrace Student Branch, στους χώρους του Xanthi TechLab.

Μέσα από το διήμερο σεμινάριο οι μαθητές ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τον μικροελεγκτή Arduino και τον προγραμματισμό του. Η συνέχεια έρχεται στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας. Στα πλαίσια της Δράσης ΜΝΑΕ «Ποτέ Δεν Είναι Αργά… Για Μια Νέα Αρχή», υποδράση 1 «Κατασκευάζω και Προγραμματίζω με Arduino» οι μαθητές με την εμπειρία και τις γνώσεις που αποκόμισαν θα πειραματιστούν και θα προγραμματίσουν μια τηλεχειριζόμενη λάμπα μέσω Bluetooth, εμπλέκοντας στη διαδικασία τους μαθητές της Α΄Λυκείου, με τη βοήθεια των καθηγητών Πληροφορικής κου Γ. Μασούρα, κας Α. Σιδέρη, κου Α. Χατζηαναστασίου.

Στόχοι της δράσης είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με την κατασκευή ρομποτικών συσκευών, να μάθουν να προγραμματίζουν σε βασικό επίπεδο στο περιβάλλον προγραμματισμού των συσκευών, να συνεργάζονται ενεργά και με επιστημονικό τρόπο στα πλαίσια μιας ομάδας με κοινό στόχο, να βρίσκουν λύσεις σε αυθεντικά προβλήματα και φυσικά να διασκεδάσουν.

«Ποτέ Δεν είναι Αργά … Για Μια Νέα Αρχή» για το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ξάνθης στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, στη γνώση και στη διασκέδαση.

Ευχαριστούμε θερμά τους φοιτητές του τμήματος ΗΜΜΥ Θεόδωρο Χατζηνικολάου και Νικόλαο Μαργωμένο, μέλη του IEEE Democritus University of Thrace Student Branch και τον Δημήτρη Γιαννακούδη υπεύθυνο του Xanthi TechLab για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους.