ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 1o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 1o ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

IMG 20240402 125638

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Ιεράπετρας και στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας, ο κ. Παναγιώτης Ρούτσης, Maitre D’ hôtel (προϊστάμενος επισιτιστικών τμημάτων) στο ξενοδοχείο Robinson club στην Ιεράπετρα και με εμπειρία 26 χρόνων στον συντονισμό της λειτουργίας των εστιατορίων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, για να ενημερώσει τους μαθητές της Β’ τάξης ΕΠΑΛ, του τομέα Διοίκησης & Οικονομίας και τα τμήματα Γ΄ Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και Γ’ Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο  της εσωτερικής αξιολόγησης άξονας 7 «Σχολείο και κοινότητα» με θέμα «Σύνδεση σχολείου με την αγορά εργασίας μέσω τοπικών επαγγελματικών σωματείων».

Η ενημέρωση αφορούσε πληροφόρηση για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και απορρόφησης, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας, την ενημέρωση των εκπαιδευόμενων να επιλέξουν, την κατεύθυνση των σπουδών που θα ακολουθήσουν καθώς και την επαγγελματική τους αποκατάσταση προκειμένου να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους. Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Γιακουμάκης Εμμανουήλ., Ο υποδιευθυντής του Ε.Κ., κ. Μπαζιργιάννης Ιωάννης, η υπεύθυνη του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας κ. Φιοράκη Μαρία., καθώς και οι καθηγητές της ειδικότητας, τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία του τομέα και συζήτησαν μαζί του για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και απορρόφησης. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις απορίες τους σε θέματα της ειδικότητάς τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ρούτση Παναγιώτη για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση