Ιστορικό

Το ειδικό δημοτικό σχολείο Κομοτηνής ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1973 και βρίσκεται στην Κομοτηνή. Υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Ιδρύθηκε αρχικά ως 2/θέσιο ικανοποιώντας ένα μακροχρόνιο αίτημα γονέων και μαθητών / τριών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από την περιοχή του νομού Ροδόπης.

Σήμερα, είναι το μοναδικό ειδικό δημοτικό σχολείο του νομού Ροδόπης και σε αυτό φοιτούν μαθητές/τριες από όλον τον νομό. Το σχολείο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών αποφοίτους ειδικού ή γενικού νηπιαγωγείου, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες. Τα τμήματα είναι ολιγομελή ώστε να ενισχύεται η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης.

Το σχολείο στεγάζεται επί της οδού Μ. Σερρών 1 και φιλοξένησε επί σειρά ετών τον σύλλογο Μέριμνας Αμέα Νοητικής Υστέρησης του νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι». Σήμερα, συστεγάζεται με το ειδικό νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

Το σχολικό έτος 2018 – 2019 ξεκίνησε να λειτουργεί και το τμήμα του ολοήμερου. Επίσης το σχολείο προάχθηκε σε 5/θέσιο αλλά λειτουργεί ως 6/θέσιο.