Οι ανακυκλούληδες!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Πριν λίγες ημέρες οι μαθητές της ομάδας «Ανακύκλωσης» του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν υλικό σχετικό με την ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης και να ξαναθυμηθούν για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών, για το ποια υλικά πρέπει να ρίχνουν στον μπλε κάδο, και ποια όχι.
Σημαντική συμβολή στην δράση αυτή είχε η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Α.Ε. δηλαδή η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε) μετά από την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου και τη δωρεά του πολύ χρήσιμου υλικού.
Οι μαθητές-«ανακυκλούληδες» στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης της ρύπανσης του περιβάλλοντος, μοίρασαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου, αλλά και στους εκπαιδευτικούς μπλε σάκους ανακύκλωσης για τη συλλογή απόβλητων συσκευασίας. Επίσης μοίρασαν μαγνητάκια με το μήνυμα της ανακύκλωσης και γομολάστιχες με το λογότυπου του μπλε κάδου. Τέλος μοίρασαν και ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση και τον μπλε κάδο στο σπίτι του κάθε μαθητή για συνέχιση της ευαισθητοποίησης και του οικογενειακού περιβάλλοντος.
Απώτερος στόχος της δράσης αυτής, είναι η μείωση στο ελάχιστο των απορριμμάτων και των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
 Γιατί το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής εδώ και καιρό έχει αλλάξει συνήθειες, δεν δημιουργεί απόβλητα και συμμετέχει ενεργά στην ανακύκλωση. Γιατί το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής αγαπάει το περιβάλλον και το θέλει καθαρό!!!
Η αναπληρώτρια εργοθεραπεύτρια Λιολιοσίδου Έλσα.