Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

Σήμερα, 4 Απριλίου 2019, είναι η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί και κυκλοφορούν χωρίς φαγητό και νερό στους δρόμους. Οι φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για όλα αυτά τα ζώα.

Ο Δήμος Κομοτηνής και το δημοτικό κυνοκομείο, διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας, καλώντας μας όλους να υιοθετήσουμε ή να συνδράμουμε για την ευημερία τους.

Ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Τα παιδιά γέμισαν χαρά από την επαφή τους με τα σκυλάκια που χάιδεψαν και τάισαν. Μια βόλτα στο πάρκο και στην παιδική χαρά της πλατείας έκλεισε την εκδρομή μας με ενθουσιασμό και πανέμορφα συναισθήματα.

Αφήστε μια απάντηση