ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ»

Δύο φορές το μήνα το Ειδικό Δημοτικό συνεργάζεται με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και μαζί εφορμούν σε γαστρονομικές αναζητήσεις. Το πρόγραμμα «Μαγειρεύω υγιεινά σχολικά φαγητά» στο οποίο συμμετέχουν 12 μαθητές του δημοτικού και οι 2 μαθητές του νηπιαγωγείου, στόχο έχει να φέρει σε επαφή τους μαθητές μας με την υγιεινή διατροφή μέσω της παρασκευής απλών γευμάτων. Η διαδικασία αυτή βοηθάει τους μαθητές μας να:

  • Αποκτήσουν γνώσεις για τις πρώτες ύλες και τα αγνά υλικά
  • Μάθουν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων
  • Μάθουν τον σωστό και ασφαλή χειρισμό των εργαλείων της κουζίνας
  • Βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες – επικοινωνία, συνεργασία, τρόπους συμπεριφοράς, κοινωνικοποίηση
  • Βελτιώσουν τις μαθηματικές τους δεξιότητες – ποσότητες, σύγκριση ποσοτήτων και μετρήσεις, κατανόηση χρονικών και χωρικών εννοιών, ταξινομήσεις, κατηγοριοποιήσεις, σειροθετήσεις
  • Διασκεδάσουν μέσα από τα διατροφικά παιχνίδια
  • Νιώσουν αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση μέσω της προσωπικής παρασκευής γευμάτων

Συντονίστριες του προγράμματος είναι οι κυρίες Αναστασία Ανεμίδου και Πλουμίδου Μαρία. Συμμετέχουν οι κυρίες Αθανασοπούλου Μαρία Ελένη, Βιοπούλου Ναταλία,  Ευσταθοπούλου Έφη και  Καραπετρίδου Μαργαρίτα. Με την συνδρομή της εργοθεραπεύτριας κυρίας Μουρελάτου Σταμούλας, αναπτύξαμε οπτικοποιημένες συνταγές τύπου TEACCH για την διευκόλυνση της διαδικασίας και την καλύτερη κατανόηση μέσα από τη χρήση εικόνων.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω σύντομο βιντεάκι στιγμές από το πρόγραμμά μας:

«Μαγειρεύω υγιεινά σχολικά φαγητά»

Οι συνταγές μας είναι διαθέσιμες σε μορφή pdf για πειράματα και παιχνίδια και στο σπίτι. Απλά τις κατεβάζετε και ακολουθείτε τα βήματα.

Κείμενο: Μουρελάτου Σταμούλα, Πλουμίδου ΜαρίαΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου