Joyeuses Pâques! Τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄

Πολύ δημιουργικά και ευχάριστα ήταν τα μαθήματα γαλλικών αυτής της εβδομάδας για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, εν όψει της γιορτής του Πάσχα. Τα παιδιά επιστράτευσαν τη φαντασία τους, έφτιαξαν Πασχαλινές κάρτες με ζωηρά χαρούμενα χρώματα και υλοποίησαν εντυπωσιακές κατασκευές με  πολύχρωμα αβγά, λαγουδάκια και φυσικά την ευχή για Καλό Πάσχα στα γαλλικά.

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και αγάπη!

Εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας: Πούντου Μαργαρίτα

╬Φ╧Β╬▒╧Δ╧Ε╬╖╧Β╬╣╧Ν╧Ε╬╖╧Ε╬▒ ╬│╬╣╬▒ ╧Ε╬┐ ╬ι╬υ╧Δ╧Θ╬▒ ╬Σ╧Α╧Β╬ψ╬╗╬╣╬┐╧Γ 2024 ╬μ╬ν1 ╧Ε╬╝╬χ╬╝╬▒ ╬Φ╧Β╬▒╧Δ╧Ε╬╖╧Β╬╣╧Ν╧Ε╬╖╧Ε╬▒ ╬│╬╣╬▒ ╧Ε╬┐ ╬ι╬υ╧Δ╧Θ╬▒ ╬Σ╧Α╧Β╬ψ╬╗╬╣╬┐╧Γ 2024 ╬μ╬ν2 ╧Ε╬╝╬χ╬╝╬▒ ╬Φ╧Β╬▒╧Δ╧Ε╬╖╧Β╬╣╧Ν╧Ε╬╖╧Ε╬▒ ╬│╬╣╬▒ ╧Ε╬┐ ╬ι╬υ╧Δ╧Θ╬▒ ╬Σ╧Α╧Β╬ψ╬╗╬╣╬┐╧Γ 2024 ╬μ╬ν3 ╧Ε╬╝╬χ╬╝╬▒

Ανθρώπινα Δικαιώματα-Συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Βούλας

Στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλλιέργειας του σεβασμού στην διαφορετικότητα και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και ενσυναίσθησης, πραγματοποιήσαμε ένα κοινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας με το Eιδικό Δημοτικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Έως τώρα πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις στο χώρο του σχολείου μας. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο σκοπό έχει να εμπλέξει και τις τέχνες. Στην πρώτη μας συνάντηση η θεατρολόγος του σχολείου μας κυρία Αντωνία Καλαΐτζή προσπάθησε με θεατρικά παιχνίδια να κάνει την γνωριμία των μαθητών από τα δύο σχολεία. Στη δεύτερη συνάντηση, η εικαστικός κυρία Τέρψη Κρεμαλή, έφτιαξε με τους μαθητές των δυο σχολείων, εικαστικές δημιουργίες. Καδράκια, διακοσμημένα με λουλούδια ή αποξηραμένα φύλλα κι άλλα υλικά από τη φύση. Τέλος ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση του σχεδίου η μουσικός μας, κυρία Καλλιόπη Σωτηρoπούλου, έφτιαξε με τα παιδιά αυτοσχέδιες μαράκες,  και τραγούδησε μαζί τους χρησιμοποιώντας τα αυτοσχέδια όργανα τους. Τη δράση συντόνισαν η εκπαιδευτικός του ΣΤ3 τμήματος, κυρία Σοφία Κακάτση και η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης, κυρία Ασημίνα Αντωνπούλου.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη τουλάχιστον, επισκέψεις αυτή τη φορά του σχολείου μας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΠΙΚΑ Βούλας.

1η Συνάντηση: Γνωριμία

IMG 3941 IMG 3942 IMG 3943 IMG 3944 IMG 3945

2η Συνάντηση: Εικαστικές Δημιουργίες

IMG 3946 IMG 3947 IMG 3948 IMG 3949 IMG 3950 IMG 3951 IMG 3952

3η Συνάντηση: Mουσικές Δημιουργίες

IMG 3974 IMG 3973 IMG 3972 IMG 3971

4 Απριλίου-Παγκόσμια Μέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων αναδεικνύει την φροντίδα και την αγάπη προς τα ζώα, που τόσο την έχουν ανάγκη! Τα παιδιά έμαθαν τρόπους φροντίδας των ζώων συντροφιάς, καθώς και πόσο σημαντικό είναι να εμβολιάζονται και να τσιπάρονται. Στο τέλος ζωγράφισαν και έγραψαν το δικό τους σύνθημα για τα αγαπημένα  τετράποδα.

αδεσ

Εκπαιδευτικός: Στράτη Ρουγκέλλη