Εγγραφές μαθητριών/μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο για το σχολικό έτος 2022-2023

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στην Α΄τάξη για το σχολικό έτος 2022-2023 θα γίνονται δεκτές από 1 έως 20 Μαρτίου 2022 καθημερινά από τις 9:00 ως τις 11:30, κατόπιν ραντεβού το οποίο θα κανονίζεται είτε τηλεφωνικώς (2108958373), είτε ηλεκτρονικά με μήνυμα στο mail του σχολείου (mail@1dim-voulas.att.sch.gr) στο οποίο θα αναγράφετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Παρακαλούμε όταν θα προσέρχεστε στο χώρο του σχολείου να τηρείτε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (χρήση μάσκας, αντισηπτικού κ.λ.π.), καθώς και να έχετε προσκομίσει συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αφού έχετε ενημερωθεί από τη σχετική εγκύκλιο που ακολουθεί:



Λήψη αρχείου

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2022-2023 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/μαθήτριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αναζητείται από τη σχολική μονάδα).

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/Μαθήτριας (Α.Δ.Υ.Μ.), συμπληρωμένο από παιδίατρο ή Κέντρο Υγείας κ.λ.π. (μπορείτε να το εκυπώσετε παρακάτω)



Λήψη αρχείου

Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του παιδιού (φωτοτυπία Ε1 από Taxisnet ή λογαριασμού κοινής ωφελείας).

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

στ. Το έντυπο της αίτησης συμπληρωμένο



Λήψη αρχείου

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο, το οποίο προσκομίζουν στο σχολείο.



Λήψη αρχείου

ΟΡΙΑ 1ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ (googlemap)

Περιβάλλεται από τις οδούς: Σωκράτους, οι ζυγοί αριθμοί από την συμβολή της με την Λεωφόρο Βουλιαγμένης  ως την Λυκούργου – Λυκούργου οι ζυγοί αριθμοί – Διός οι ζυγοί αριθμοί – αριστερά στην Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή  ως τον κόμβο Πηγαδακίων – αριστερά στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης οι ζυγοί αριθμοί ως την Διγενή – δεξιά στην Διγενή – (η Διγενή ανήκει όλη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας) – αριστερά στην Βασιλέως Γεωργίου ως την Ύδρας – (η Ύδρας ανήκει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας) – αριστερά στην Μεγάλου Βασιλείου – (οι αριθμοί 58-72 της Μεγάλου Βασιλείου ανήκουν στο Δημοτικό Σχολείο Διλόφου) – αριστερά στην Ρόδου ως την Σκρα – (η Ρόδου από την Μεγάλου Βασιλείου ως την Σκρα ανήκει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας) – αριστερά στην Σκρα – (η Σκρα ανήκει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας) – δεξιά στην Τρεμπεσίνας – (η Τρεμπεσίνας ανήκει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας) – αριστερά στην Απόλλωνος ως  την Πειραιώς – (η Απόλλωνος ανήκει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας) – αριστερά στην Πειραιώς (η Πειραιώς ανήκει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας)  & Βουλιαγμένης με την συμβολή της στην Σωκράτους. (Οι αριθμοί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης  34-116 και 21-95 ανήκουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας).

Μιλώντας στα παιδιά για τον πόλεμο…

Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της αμεσότητας στις πηγές πληροφόρησης. Η έκθεση των παιδιών μας στις ειδήσεις της εποχής φαντάζει αναπόφευκτη. Τα παιδιά θα ακούσουν και θα δουν εικόνες που θα ανακινήσουν βαθύτερα άγχη και επεξεργασίες. Είναι φυσιολογικό να διερωτηθούν πάνω σε υπαρξιακά ζητήματα και αξίες που έρχονται σε αντίθεση με τα ιδανικά που τα μεγαλώνουμε (Ειρήνη, αγάπη, αποδοχή).

Πιθανά να αισθανθούν δύσκολα μεν φυσιολογικά δε συναισθήματα, όπως φόβο, λύπη, ανησυχία, αδικία, απογοήτευση, θυμό και άλλα. Τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με κάτι τραυματικό που δεν έχουμε τη δυνατότητα να το αλλάξουμε.. Μας επηρεάζει όλους σε συλλογικό επίπεδο. Σε όλους μας θα ανακύψουν φοβίες που δεν έχουν επεξεργαστεί απόλυτα μέσα μας. Το τραύμα του πολέμου είναι συλλογικό. Κανέναν δεν αφήνει ανεπηρέαστο.

Ένας πόλεμος ανατρέπει όλες τις αξίες της ζωής και όλα μπαίνουν σε μια τροχιά απώλειας, έλλειψης και θανάτου. Τίποτα δεν είναι ελεγχόμενο και όλα ανατρέπονται. Βασικές αξίες και αγαθά παύουν να είναι δεδομένα.

Εμείς ως γονείς θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και στις ανησυχίες τους. Θα τις ακούσουμε και θα προσπαθήσουμε να τις χωρέσουμε προσφέροντας μια ειλικρινή απάντηση βάζοντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και ψυχικής ανθεκτικότητας. Μπορούμε να νιώσουμε άνετα να μοιραστούμε με τα παιδιά μας ότι δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις και σε ποιο βαθμό θα μας επηρεάσει. Σίγουρα μας επηρεάζει ως ανθρώπους και ως πολίτες αυτού του κόσμου ήδη αρκετά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια. Θα προσπαθούμε πάντα παρ’ όλες τις αντιξοότητες.

Μιλάμε ανοιχτά στα παιδιά μας και μοιραζόμαστε και τα δικά μας συναισθήματα και σκέψεις σε μια βάση καθησυχαστική βέβαια και διατηρώντας διερευνητική στάση απέναντι στους συλλογισμούς τους. Δίνουμε στα παιδιά μας όση πληροφορία χρειάζονται κάθε φορά. Το να επιλέξουμε να κρατήσουμε κρυφές και μυστικές πληροφορίες επειδή εμείς δεν αντέχουμε κάτι σε όλο αυτό το τραύμα δεν προφυλάσσει καθόλου τα παιδιά μας, απεναντίας τα φορτώνει με έναν αδιόρατο φόβο και με μια ανησυχία και του ίδιου του παιδιού να προφυλάξει τους γονείς του από κάτι που αισθάνεται ότι τους δυσκολεύει.

Η ζωή μας είναι γεμάτη προκλήσεις, άλλοτε ευχάριστες και δημιουργικές και άλλοτε δυσάρεστες και καταστροφικές. Τα παιδιά που μπορούν να συζητήσουν για όλα με τους γονείς τους και θα λάβουν υποστήριξη και αποδοχή των συναισθημάτων τους είναι περισσότερο προετοιμασμένα απέναντι σε όλες τις καταστάσεις που μπορεί να συναντήσουν.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, με ειλικρίνεια, αποδοχή και ευαισθησία!

Παπαστεφανάτου Χριστίνα, Ε.Δ.Υ. 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας

Ψυχολόγος,

MSc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Μαθαίνουμε για τον σεισμό, μαθαίνουμε να προστατευόμαστε!

Στο παρακάτω ηλεκτρονικό βιβλίο παρουσιάζονται οι δράσεις και τα εικαστικά έργα των μαθητών και μαθητριών του τμήματος Β2 του σχολείου μας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων  «Μαθαίνουμε για τον σεισμό/Μαθαίνουμε να προστατευόμαστε».

Το πρόγραμμα συντόνισαν η δασκάλα του τμήματος κ. Γεωργία Μπαβέλη και η εκπαιδευτικός Εικαστικών κ. Νάνσυ Μπαλούτογλου.

exofyllo seismos

Κάλεσμα για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε για τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.



Λήψη αρχείου

Κάλεσμα για ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε για τη δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.



Λήψη αρχείου

Τα παιδιά της Γ τάξης του 1ου Δ.Σ. Βούλας ζωγραφίζουν τα συναισθήματα και τα όνειρα της κλεμμένης Καρυάτιδας!

Με αφορμή το βιβλίο  «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης  διοργανώνουν έναν πρωτότυπο μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής.

Το θέμα του Διαγωνισμού είναι το όνειρο της Καρυάτιδας να επιτρέψει από το Βρετανικό Μουσείο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης για να βρει τις αδελφές της από το Ερεχθείο. Στόχος του Διαγωνισμού είναι να συγκεντρωθούν 3.191 έργα, όσα είναι τα χιλιόμετρα που χωρίζουν το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και νικητές είμαστε όλοι μας!!

Η εκπαιδευτικός Εικαστικών κ. Νάνσυ Μπαλούτογλου και οι δασκάλες των τμημάτων Γ1, Γ2 και Γ3 κ. Γεωργία Σταθοπούλου, κ. Ευστρατία Ρουγγέλλη  και κ. Δέσποινα Τζίμα αντίστοιχα, συζήτησαν με τους μαθητές τους για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και τη σημασία της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διάβασαν το παραμύθι  «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου» και παρουσίασαν σχετικό υλικό.

Στη συνέχεια οι μαθητές φιλοτέχνησαν τις ζωγραφιές με την καθοδήγηση της κυρίας  Νάνσυ Μπαλούτογλου, η οποία επιμελήθηκε και το βίντεο με τα έργα τους.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Μουσεία στην  Ελλάδα και στον κόσμο»

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και οδηγίες για να στείλετε το δικό σας έργο: #3191kmproject | Νομική Βιβλιοθήκη (nb.org)

.jpg

Μουσική: Νύφες, Σταμάτης Σπανουδάκης