Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες

Στο ψηφιακό βιβλίο που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά ζωγραφιές και κατασκευές των μαθητών του σχολείου μας με αφορμή τα Χριστούγεννα. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν ατομικά ή  ομαδικά στο μάθημα των Εικαστικών με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Νάνσυ Μπαλούτογλου.

My Superhero can…

Αν μπορούσες να σχεδιάσεις τον δικό σου υπερήρωα, θα ήταν αγόρι ή κορίτσι; Ή μήπως θα ήταν παγωτό ή πατατάκι;;; Ποιες δυνάμεις θα του έδινες; Θα μπορούσε να πετάξει; Να σβήσει φωτιές; Να τραγουδήσει;

Αυτά τα ερωτήματα απασχόλησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ τάξης και τα βιντεάκια που ακολουθούν είναι οι καρποί της φαντασίας τους!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ποντικοπούλου Μάγδα

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ «ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Στο παρακάτω ηλεκτρονικό βιβλίο παρουσιάζονται οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών του τμήματος Β2 του σχολείου μας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Εγώ και οι άλλοι στο σχολείο”.

Οι μαθητές φιλοτέχνησαν τα έργα τους με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Εικαστικών  κυρίας  Νάνσυ Μπαλούτογλου, μετά από συζήτηση και ανάλυση του θέματος με τη δασκάλα της τάξης κυρίας Γεωργίας Μπαβέλη.

.jpg

Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας!

«Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας» είναι ο τίτλος του παρακάτω βίντεο που περιλαμβάνει τα έργα  των μαθητών του τμήματος Β2 για το πώς φαντάζονται το ιδανικό σχολείο και τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων «Εγώ και οι άλλοι στο σχολείο».

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από ομώνυμο βίντεο που το 2015 απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «πλαστικές τέχνες», στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης μαθητών Δημοτικού του Πανεπιστημίου Κρήτης και ζωγράφισαν το σχολείο των ονείρων τους!

Μπορεί ένα σχολείο φτιαγμένο από παγωτό όπου θα διδάσκει ο κύριος Μιγιάγκι να αποτελεί μια ουτοπία, η δημιουργία όμως ενός σχολείου δημοκρατικού, δημιουργικού, τεχνολογικά εξελιγμένου, ενός σχολείου όπου όλοι νιώθουν αγάπη και αποδοχή είναι κοινή προσπάθεια όλης της σχολικής κοινότητας και φέρνει τα παιδιά μας πιο κοντά στο όνειρο…

exofyllo

Μουσική: «Το παιδί και το φεγγάρι», Σταύρος Λάντσιας

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Νάνσυ Μπαλούτογλου (εκπαιδευτικός Εικαστικών)

Συνεργάστηκαν: Γεωργία Μπαβέλη (δασκάλα Β2) και Ελπίδα Ποθουλάκη (εκπαιδευτικός Τ.Π.Ε).