ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (EDL) γιορτάζει τα 20 χρόνια της και εμείς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας αποφασίσαμε να ευχηθούμε “Χρόνια Πολλά” σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ευχήθηκαν στα Ρωσικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Πολωνικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αλβανικά και, φυσικά, στα Ελληνικά! Το βίντεο ομόρφυναν οι υπέροχες ζωγραφιές τους.

Εκπαιδευτικός: Μάγδα Ποντικοπούλου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε για το δωρεάν πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας γιορτάζει την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, μαθητές  και μαθήτριες  του σχολείου μας συμμετείχαν σε πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση των γυμναστών τους, εστιάζοντας στη συνεργασία, την ομαδικότητα και την προαγωγή της υγείας και ευεξίας.

Παράλληλα, φιλοτέχνησαν ποικίλα καλλιτεχνικά έργα με θέμα τον αθλητισμό, ομαδικά και ατομικά, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Εικαστικών κυρίας Νάνσυ Μπαλούτογλου.

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Παιδείας, κυρία Βασιλική Σφήκα και την κυρία Δώρα Τριάντη, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, φιλοξένησε την ιστιοπλόο, κυρία  Άννα Αγραφτιώτη, η οποία έχει συμμετάσχει σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η κυρία Αγραφιώτη μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για την εμπειρία και τη χαρά της ιστιοπλοΐας, και συνομίλησε μαζί τους για τα θέματα του αθλητισμού γενικότερα.

Με όλες τις παραπάνω δράσεις οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μετέδωσαν σε όλους μας το νόημα της ημέρας: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά!».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας γνωστοποιούμε συνδέσμους με οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την εφαρμογή έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Οδηγίες σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το σχ. έτος 2021-2022

Έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των προβλεπομένων.

Η Διευθύντρια

Έλενα Ψιλού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους ευχόμαστε σε εσάς και στα παιδιά σας υγεία και πρόοδο!

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8:30 π.μ.. Η προσέλευση των παιδιών θα γίνει στις 8:15 π.μ.. Στον χώρο του σχολείου θα εισέρχονται μόνο τα παιδιά και όχι οι γονείς. Τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολείο με κατάλληλη προστατευτική μάσκα (υφασμάτινη ή απλή χειρουργική). Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο των παιδιών που δεν θα φορούν μάσκα. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σχολείου με αντιπροσωπεία παιδιών και εκπαιδευτικών (τμήματα Δ1΄,  Ε1΄, ΣΤ1΄.)

Για την αποφυγή συνωστισμού τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολικό χώρο και από τις δύο εισόδους ως εξής:

  • Τα παιδιά των τάξεων Α΄και Β΄ και τα νέα παιδιά από μετεγγραφές από τη συρόμενη καγκελόπορτα Α της οδού Παγκάλου. Εκεί θα τα υποδέχονται η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί της Α΄ τάξης και θα τα οδηγούν στην αίθουσά τους.
  • Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων από τη συρόμενη καγκελόπορτα Β της οδού Παγκάλου. Εκεί θα τα υποδέχονται εκπαιδευτικοί του σχολείου και θα τα καθοδηγούν προς την αίθουσά τους, όπου θα τα περιμένουν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων.

Όλα τα παιδιά θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο στις 9:30 π.μ.. Τα παιδιά θα παραδίδονται στους γονείς από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Τα παιδιά των τάξεων Α΄ και Β΄ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα για τη μεταφορά των σχολικών βιβλίων που θα δοθούν.

Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων θα πάρουν τα σχολικά βιβλία την επόμενη μέρα.

Από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει κανονικά τόσο το Πρωινό όσο και το Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου. Όλες οι τάξεις του Πρωινού Προγράμματος θα σχολάσουν στις 13:15 μ.μ..

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο θα γίνει με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Σας παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των οδηγιών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οποιοσδήποτε κίνδυνος για την υγεία όλων μας.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του σχολείου στην επίσημη ιστοσελίδα. Θα αναρτηθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνουν τα παιδιά καθημερινά για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει.