ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

παραθέτουμε ενημέρωση του ΕΟΔΥ που απευθύνεται προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών:

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο  Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίρνουν μέτρα προφύλαξης από τον ιό (SARSCoV-2) που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής:

– Να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός. Συζητήστε μαζί τους τον τρόπο της σωστής χρήσης μάσκας. Επιμείνετε ότι η μάσκα είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο.

– Να αποφεύγουν την κοντινή επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στο οικογενειακό σας περιβάλλον τηρώντας τη μέγιστη δυνατή απόσταση από φίλους, γνωστούς και άγνωστους.

– Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά με την επιστροφή στο σπίτι, πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. – Να κρατούν με ευλάβεια αποστάσεις από τους ηλικιωμένους και τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας-πρέπει να τους προστατέψουμε!

– Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού. – Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

 Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους ευχόμαστε σε εσάς και στα παιδιά σας υγεία και πρόοδο!

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11:00 π.μ.. Η προσέλευση των παιδιών θα γίνει στις 8:15 π.μ.. Στον χώρο του σχολείου θα εισέρχονται μόνο τα παιδιά και όχι οι γονείς. Τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολείο με μάσκα. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο των παιδιών που δεν θα φορούν μάσκα. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σχολείου με αντιπροσωπεία παιδιών και εκπαιδευτικών (τμήματα Δ1΄,  Ε1΄, ΣΤ1΄.)

Για την αποφυγή συνωστισμού τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολικό χώρο και από τις τρεις εισόδους ως εξής:

  • Τα παιδιά της Α΄ τάξης από την πρώτη συρόμενη καγκελόπορτα της οδού Παγκάλου. Εκεί θα τα υποδέχονται η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί της Α΄ τάξης και θα τα οδηγούν στην αίθουσά τους.
  • Τα παιδιά των τμημάτων Β2΄ και Β3΄ από την είσοδο της οδού Ποσειδώνος. Εκεί θα τα υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί τους και θα τα οδηγούν στην αίθουσά τους.
  • Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων από τη δεύτερη συρόμενη καγκελόπορτα της οδού Παγκάλου. Εκεί θα τα υποδέχονται εκπαιδευτικοί του σχολείου και θα τα καθοδηγούν προς την αίθουσά τους, όπου θα τα περιμένουν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων.

Όλα τα παιδιά θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο στις 11:30 π.μ.. Τα παιδιά θα παραδίδονται στους γονείς από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Τα παιδιά των τάξεων Α΄ και Β΄ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα για τη μεταφορά των σχολικών βιβλίων που θα δοθούν.

Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων θα πάρουν τα σχολικά βιβλία την επόμενη μέρα. Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί κανονικά το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου και όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 13:15 μ.μ.. Για τη λειτουργία του Ολοήμερου θα ενημερωθείτε την Τρίτη με νεότερη ανακοίνωση.

Σας παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των οδηγιών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οποιοσδήποτε κίνδυνος για την υγεία όλων μας.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του σχολείου στην επίσημη ιστοσελίδα. Θα αναρτηθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνουν τα παιδιά καθημερινά για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει.