Παρουσιάσεις Βιβλίων από τους μαθητές

Τίτλος: Ο μικρός  Νικόλας  διασκεδάζει

Συγγραφέας: Ρενέ  Γκοσινί Ζαν  Ζακ  Σενπέ

Ο μικρός  Νικόλας διασκεδάζει είναι ένα πολύ αστείο και πολύ ωραίο βιβλίο.

Το βιβλίο αυτό έχει 17 ιστορίες με το μικρό Νικόλα και την παρέα του!

Αλέξανδρος Ε2

************

Τίτλος: ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ

Συγγραφέας: DANIEL DEFOE

Το όνομα αυτού του βιβλίου είναι «ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ»  και ο συγγραφέας του είναι ο «DANIEL DEFOE». Με λίγα λόγια το βιβλίο μας μιλάει για έναν άνδρα που λατρεύει την δράση. Μια φορά καθώς  ταξίδευε με ένα πλοίο ναυάγησε σε ένα έρημο νησί. Εκεί έζησε μια μεγάλη περιπέτεια κινδυνεύοντας  να χάσει τη ζωή του. Τέλος  κατάφερε να γυρίσει με κάποιον τρόπο πίσω στην πατρίδα του ζωντανός!!!

Γιώργος Ε2

***********

Τίτλος: 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα

Συγγραφέας: Ιούλιος  Βερν

Το μυθιστόρημα 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα είναι το πιο γνωστό έργο του Ιούλιου  Βερν και είναι αγαπημένο για όλους.Είναι ένα έργο επιστημονικής φαντασίας πρόδρομο όλων όσα γράφτηκαν από συγγραφείς  επομένων γενιών. Παράλληλα όμως, είναι και ένα μυθιστόρημα με ολοζώντανους χαρακτήρες, έντονα πάθη και δυνατές συγκρούσεις.

Βαγγέλης Ε2

*********

Τίτλος: Το καπλάνι της βιτρίνας

Συγγραφέας: Αλκη Ζέη

Η Μέλια και η Μυρτώ είναι δύο κοριτσάκια που ζουν το 1936 σ’ ένα νησί του Αιγαίου. Ο παππούς τους, τούς διηγείται , αντί για παραμύθια, μύθους και θρύλους για τους αρχαίους Έλληνες. Ο ξάδερφός τους ο Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα, τις μαγεύει με την ιστορία ενός τίγρη το καπλάνι , όπως το λένε στο νησί που βρίσκεται βαλσαμωμένο μέσα σε μία βιτρίνα στη μεγάλη σάλα του σπιτιού τους.Λίγο λίγο μπλέκονται στο παιχνίδι του καπλανιού της βιτρίνας μικροί και μεγάλοι ύστερα από κάτι που συνέβη μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού στις αρχές του Αυγούστου.

Έφη Ε3

***********

Τίτλος: Η μαύρη καλλονή

Συγγραφέας: Anna Sewell

Αυτή η Μαύρη Καλλονή ,ένα πανέμορφο άλογο, καλόκαρδο κι ευγενικό, που αφηγείται εδώ , σε πρώτο πρόσωπο, όλη του τη ζωή. Τις ευτυχισμένες στιγμές που έζησε δίπλα σε καλούς ανθρώπους που το φρόντιζαν και το αγαπούσαν, αλλά και τα βάσανα που τράβηξε από ανθρώπους άσπλαχνους, που μόνο μίσος ένιωθαν για τα ζώα. Πλημμυρισμένο τρυφερότητα και συγκίνηση, τούτο το βιβλίο είναι ένας ύμνος στη φιλία, την αφοσίωση και την αγάπη. Για πάνω από εκατό χρόνια διαβάζεται από νέους και παιδιά σε όλο τον κόσμο και τα μηνύματά του, μηνύματα αγάπης προς τη φύση και τα ζώα, μηνύματα θάρρους, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, δεν έπαψαν να συγκρίνουν μικρούς και μεγάλους!!!!!

Μαρία Ε3

***********

Τίτλος: Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Συγγραφέας: Γιώτα Φώτου

Η  βασιλική είναι  ένα κορίτσι που κάνοντας μια βόλτα στο δάσος συναντά τη νεράιδα του νερού. Εκεί χάνει το β και δεν μπορεί να πει λέξεις που έχουν αυτό το γράμμα. Θα πρέπει να ψάξει στο ποτάμι, στη βροχή, στο νερόμυλο για να ξαναβρεί τη νεράιδα και να ξαναβρεί το β. Άραγε θα τα καταφέρει;

Βασιλική Ε3

***********

Τίτλος: Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ

Συγγραφέας Πότη Στρατίκη

Ήταν κάποτε ένας λύκος που όλα τα πλάσματα στο δάσος τον φοβόταν .Μια μέρα ο λύκος πήγε να πιει νερό. Εκεί συνάντησε ένα πρόβατο που αντί να φύγει έπινε νερό. Ο λύκος το έφαγε επειδή οι γονείς του είχαν φάει έναν λύκο της φυλής του!

Πηνελόπη Ε1

************

Τίτλος: Ο νάνος  τραλαλάς

Συγγραφέας: Γεωργία Δεληγιάννη

Στον   Παραμυθότοπο  ζούσανε  δύο νάνοι ο τραλαλάς και ο παιχνιδιάρης. Μια μέρα  ο  παιχνιδιάρης   έκανε  μια φάρσα στην νεράιδα. Η  νεράιδα   τον έκανε  σκύλο και του είπε ότι για να ξανά γίνει άνθρωπος έπρεπε να κάνει χαρούμενα τρία παιδιά. Όταν τα έκανε χαρούμενα ξανά έγινε νάνος  και έζησε καλά με τους   υπόλοιπους φίλους  του.

Γιώργος Ε1

***********

Τίτλος: Ο  ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ  ΚΑΙ  Ο  ΦΤΩΧΟΣ

Συγγραφέας: ΜΑΡΚ  ΤΟΥΑΙΝ

ΤΟ  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ   ΑΥΤΟ  ΤΟΥ   ΜΑΡΚ  ΤΟΥΑΙΝ  ΕΙΝΑΙ  ΜΙΑ  ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ , ΜΙΑ  ΕΥΘΥΜΗ  ΣΑΤΙΡΑ  ΤΗΣ   ΡΟΜΑΝΤΙΚΗΣ  ΑΓΓΛΙΑΣ  ΑΛΛΑ  ΚΙ  ΕΝΑ  ΧΡΟΝΙΚΟ  ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ. ΔΥΟ  ΑΓΟΡΙΑ, ΕΝΑ  ΑΛΗΤΑΚΙ  ΑΠΟ  ΜΙΑ  ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ  ΤΟΥ   ΛΟΝΔΙΝΟΥ  ΚΙ  ΕΝΑ  ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ, ΘΑ  ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΑ  ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ, ΤΗΝ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ  ΤΗ  ΜΟΙΡΑ  ΤΟΥΣ

Ηλίας Ε1

***********

Τίτλος: ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Συγγραφέας: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ. ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Θ’ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟ ΓΙΓΑΝΤΑ , ΜΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ   ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.

Γιώργος Ε1

*************

Tίτλος:Μόλι Μουν

Συγγραφέας:Τζόρτζια  Μπινγκ

Η Μόλι  και ο καλός της φίλος Ρόκι βρίσκονται για άλλη μια φορά σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Πέφτουν θύματα απαγωγής από ένα θεότρελο μαχαραγιά που ταξιδεύει στο χρόνο και τους παίρνει μαζί του στην Ινδία του 19ου αιώνα. Εκεί  η Μόλι  θα έρθει  αντιμέτωπη  με  τον εαυτό της, αφού  ο μαχαραγιάς  θα φέρει  πίσω στο χρόνο  τέσσερις  νεότερες  εκδοχές της … Θα τα καταφέρει η Μόλι να νικήσει το μαχαραγιά ; Θα πρέπει  να  μάθει  να ταξιδεύει  στο  χρόνο προτού  να είναι πολύ αργά  και  για την ίδια και για  ολόκληρο τον κόσμο …

Η γνώμη μου για αυτό το βιβλίο είναι ότι είναι μια σειρά γρήγορη, αστεία και προτότυπη. Θα αρέσει σε πολλά παιδιά, κορίτσια ή αγόρια.

Ηρώ Ε2

************

Τίτλος: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ  ΕΝΟΣ  ΣΠΑΣΙΚΛΑ

Συγγραφέας:  Τζεφ Κίνι

Το να είσαι μικρός  είναι φρίκη ώρες  ώρες .Και κανένας  δεν το γνωρίζει  καλύτερα  από  τον Γκρεκ   χέφλι  που  βρίσκεται ξαφνικά  στο  γυμνάσιο, οπού μικροκαμωμένα  πιτσιρίκια  μοιράζονται τους  διαδρόμους του σχολείου με μαντραχαλάδες ,  οι οποίοι  έχουν  κιόλας  αρχίσει να ξυρίζονται.

Σεραφείμ Ε2

***********

Τίτλος: O Αόρατος   Πολ

Συγγραφέας: Γιώτα  Φώτου

Ο μικρός Αλ  φεύγει  από την πατρίδα του και έρχεται να ζήσει με τους γονείς του στην Ελλάδα. Τα όνειρα του και οι προσδοκίες όμως γρήγορα γκρεμίζονται όταν αντιμετωπίζει την απόρριψη και την αδιαφορία των συμμαθητών του. Κάνει πολλές προσπάθειες για να ενταχθεί  στο νέο περιβάλλον, μα απογοητεύεται ώσπου μια μέρα, γνωρίζει έναν καινούριο φίλο τον Πολ .

Ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα για τι διαφορετικότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις!

Χριστίνα Ε2

*************

Τίτλος: To μπλε σύννεφο

Συγγραφέας: Tomi Ungerer

Το Μπλε σύννεφο δεν συνήθιζε  να κάνει ότι έκαναν και τα άλλα σύννεφα . Αυτό ήταν χαρούμενο και ανέμελο και με το πέρασμά του τα άφηνε όλα μπλε. Όταν έκανε κακό καιρό αρνιόταν να αφήσει της σταγόνες της βροχής του να πέσουν και έτσι είχε όλη τη βροχή μέσα του και γινόταν πιο μεγάλο. Έτσι απέκτησε μεγάλη φήμη. Ανήγγειλαν τον ερχομό του στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις. Κάποιοι μάλιστα το λάτρευαν σαν θεό. Μια μέρα είδε κάτι μαύρα σύννεφα και κατάλαβε

ότι καίγεται η πόλη. Όλοι πλακώνονταν μεταξύ τους και για να μην υπάρχει αυτή η βία το μπλε σύννεφο άφησε τις σταγόνες της  βροχής του να πέσουν και να σβήσουν τη φωτιά .Η  φωτιά  έσβησε και όλα  βάφτηκαν μπλε και όλοι είχαν το  ίδιο χρώμα. Έτσι υπήρχε μια ειρήνη μεταξύ τους και για να τιμήσουν το μπλε σύννεφο, ονόμασαν  την πόλη τους Μπλεσυννεφούπολη.

Αχιλλέας Ε2

*************

Tίτλος: Γέροντας  Παίσιος

Συγγραφέας:  Άννα  Ιακώβου

Οι  Άγιοί   μας, καθώς  και  οι  μεγάλοι  γέροντες  και  ασκητές  μας  ήταν  κι αυτοί  κάποτε  μικρά  παιδιά ! Καλοκαιράκι  στην  Κόνιτσα , τα  μάτια του  μικρού  Αρσένη

Αντικρίζουν  το φως του ήλιου. Με το πέρασμα των χρόνων, ο Αρσένης γίνεται ο αγαπημένος όλων μας, ο γέροντας Παίσιος. Τα παιδιά μας θα μάθουν για τη ζωή του και θα χαρούν το διάβασμα μικρών χαριτωμένων περιστατικών.

Η γνώμη μου για το βιβλίο είναι ότι είναι πολύ καλό και προτείνω να το αγοράσουν πολλά παιδιά.

Δήμητρα Ε2

************

Τίτλος :Το   μυστικό  της   θάλασσας

Συγγραφέας: Κώστας Μάγος

Ποιο είναι το μυστικό της θάλασσας; Ρωτά ο Παντελής έναν έναν  τους κατοίκους στο μικρό νησί του. Όλοι του δίνουν μία απάντηση μα ο καθένας του φανερώνει ένα διαφορετικό μυστικό. Ο Παντελής στην αρχή μπερδεύεται, αλλά δεν το βάζει κάτω . Συνεχίζει να αναζητά το αληθινό μυστικό της θάλασσας. Άραγε, στο τέλος, θα καταφέρει να το ανακαλύψει;

Η γνώμη μου για αυτό το βιβλίο είναι ότι είναι ωραίο και θα ήταν καλό να το αγοράσουν πολλά παιδιά.

Ερμίρα Ε2

***********

Τίτλος:   Ο  λύκος   και  τα  επτά   κατσικάκια.

Συγγραφέας: Μίλητος Παπαδόπουλος

Ήταν  επτά   κατσικάκια  και  η  μαμά   τους.    Ο  λύκος    ήθελε  να   φάει   τα   επτά   κατσικάκια , τα   κατσικάκια   την   πρώτη   φορά  δεν   άνοιξαν  την   πόρτα  ούτε  την  δεύτερη  μετά  την   Τρίτη   φόρα την  άνοιξαν  και  τότε ο λύκος τα έξι  κατσικάκια   όμως το  έβδομο κατσικάκι  δεν  το  βρήκε  και την άλλη μέρα  θα τα έτρωγε  όμως  δε  τα  έφαγε  το  κατσικάκι βρήκε που έμενε  ο λύκος και τότε  νόμιζε  ότι τα  έφαγε και τα επτά  κατσικάκια βρήκαν  την μαμά τους .

Η   γνώμη   μου  ότι  τα [ επτά κατσικάκια]  είναι  καταπληκτικό   βιβλίο .

Κατερίνα Ε2

*********

Τίτλος: Με λένε Ελπίδα

Συγγραφέας: Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη

H Eλπίδα, ένα μικρό κορίτσι, ζει με τη μαμά της και τη γιαγιά της σ’ ένα νησί.   Η Άχνα, μια μαθητευώμενη μαγισσούλα της φωτιάς, ζει στο τζάκι του σπιτιού της Ελπίδας και φροντίζει τα φλογολούλουδά της.  Η Ελπίδα πιστεύει πως είναι το πιο δυστυχισμένο πλάσμα του κόσμου, γιατί ζει καθηλωμένη σε μια αναπηρική πολυθρόνα. Γι’ αυτό συχνά την παίρνει το παράπονο και κλαίει. Του κάκου προσπαθεί η μαμά να την παρηγορήσει…  Μια χειμωνιάτικη μέρα, η Ελπίδα και η Άχνα συναντιούνται. Μια τρυφερή φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους. Η Ελπίδα μαθαίνει πολλά και σπουδαία πράγματα από την Άχνα, που τα…διακόσια ενενήντα εννέα χρόνια της την έχουν κάνει σοφή!   Μα πάνω απ’ όλα η Ελπίδα μαθαίνει να… θέλει!  Η Ελπίδα θέλει! ΘΕΛΕΙ μ’ όλη της την ψυχή να τρέξει, να παίξει, να κολυμπήσει και να αγαπήσει!!!

Πηγή Ε3

***********

Τίτλος: Ο εγωιστής γίγαντας

Συγγραφέας: Όσκαρ  Ουάιλντ

Είναι η τρυφερή ιστορία ενός εγωιστή γίγαντα ο οποίος δεν άφηνε τα παιδιά να παίζουν στον πανέμορφο κήπο του. Ξαφνικά η σκληρή καρδιά του μαλάκωσε όταν γνώρισε την αγάπη στο πρόσωπο ενός μικρού παιδιού

Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία που μου άρεσε πολύ!

Θοδωρής Ε3

****************

Τίτλος: Είναι  ένας  μικρός  σκύλος.

Έχει όνομα και επίθετο, αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρο πως κάνει είτε για φύλακας είτε για κυνήγι  ή και απλώς για συντροφιά. Είναι ένας σκύλος που του αρέσει να χτυπάει ένα μικρό κούφιο ξύλο, να παίζει με μαξιλάρια και να σκαλίζει στο χώμα τα γράμματα των ανθρώπων.

Τζουλιάνος Ε3

*************

Τίτλος; Τα  τρία  μικρά  λυκάκια

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Μια  φορά  κι  έναν  καιρό  ήταν  τρία  λυκάκια  που   έφυγαν  από  το  σπίτι  τους  για να  χτίσουν  ένα  δικό  τους. Όμως  τους  εμπόδιζε  ο Ρούνι- Ρούνι  το  γουρούνι  και  δεν  τους  άφηνε. Ύστερα  μια  μέρα το  τέταρτο  σπίτι  το έκαναν  από  λουλούδια. Όταν  τα  μύρισε  αμέσως   γοητεύθηκε  και  σταμάτησε  να  τους  ενοχλεί    και  έγιναν   φίλοι.

Είναι   ένα  πολύ  ωραίο  βιβλίο.

Θεοκλής Ε3

************

Τίτλος: Τρύπωνας ο Φαφαγάλος

Συγγραφέας:  Άννα  Κωσταλλά

Ο Τρύφωνας ο παπαγάλος  μπερδεύει το πι με το φι. Η κυρία Καλλιόπη και ο Μάριος μαζί με την αδερφή του Αλεξάνδρα  προσέχουν τον παπαγάλο .Μόνο που αυτός γνωρίζει μια παπαγαλίνα και φεύγουν ταξίδι για την Αφρική για πάντ

Το βιβλίο μου άρεσε ,ήταν αστείο πολύ!

Δημήτρης Ε3

*************

Τίτλος: ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ  ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Συγγραφέας: ΠΟΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ

Ο Οιδίποδας ήταν ένας τύραννος ο οποίος είχε ένα γιο ,τον Αίμονα .Ο Αίμονας αρραβωνιάστηκε  την ξαδέλφη του, Αντιγόνη .Ο πατέρας του έκλεισε την Αντιγόνη σε μια φυλακή ,πράγμα που τάραξε το γιο του. Στο τέλος η Αντιγόνη πέθανε.

Ελένη Ε1

************

Τίτλος: Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Συγγραφέας :    ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ

Το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλτ για το γίγαντα  που δεν άφηνε τα παιδιά  του χωριού να παίζουν στον κήπο του, είναι ένα κλασικό στο είδος του γοητευτικό παραμύθι που μιλάει για τον εγωισμό και την μοναξιά, που φανερώνει πόσο αργά και πόσο πόνο μαθαίνει κανείς ν’ αγαπά και να εμπιστεύεται τους άλλους. Σήμερα , εκατό χρόνια μετά τη δημιουργία αυτής της ιστορίας ,ο Ντομ Μάνσελ της δίνει μια σύγχρονη πινελιά με την εικονογράφηση του, τη γεμάτη χιούμορ και θαυμαστή ζωντάνια. Ο Εγωιστής Γίγαντας είναι ένα συγκινητικό βιβλίο που κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους πολύτιμους θησαυρούς της παιδικής ηλικίας.

Αλέξης Ε1

***********

Τίτλος: Ο ΜΑΓΚΑΣ

Συγγραφέας: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ

Ο ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ  ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. Ο ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ  Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΕΖΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ  ΕΝΑ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΟ ΜΑΝΤΙΛΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΑΓΚΑΣ . Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ  ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ .

Λεωνίδας Ε1

*************

Τίτλος: Η  Πριγκίπισσα  Τζόρτζια.

Συγραφέας: Φρέντς  Βίβιαν

Η πριγκίπισσα Τζόρτζια σχεδιάζει μια ανθοδέσμη, για να  τη χαρίσει σε μια ιδανική Πριγκίπισσα. Αλλά οι απαίσιες   Πριγκίπισσες Ντάιαμοντ και Γκρουέλα λένε ότι αυτές είχαν πρώτες την ιδέα για την ίδια ανθοδέσμη! Αλλά τελικά η Πριγκίπισσα Τζόρτζια θα πει την αλήθεια.

Βασιλεία Ε1

*******************

Τίτλος: Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 4  σκυλίσια ζωή

Συγγραφέας Τζεφ Κίνι

Έφτασαν οι καλοκαιρινές διακοπές, όλα τα παιδιά παίζουν έξω εκτός από τον Γκρεγκ  Χέφλι που παίζει ηλεκτρονικά με τις κουρτίνες κλειστές στο σπίτι του. O ίδιος ομολογεί πως η απόλυτη φαντασίωση είναι μία ζωή χωρίς κανόνες. Η μαμά του νομίζει πως οι ιδανικές διακοπές περιλαμβάνουν όλη την οικογένεια που είναι γεμάτες εξωτερικές δραστηριότητες. Πoια φαντασίωση θα κερδίσει τελικά; Του Γκρεγκ  ή της μαμάς του; Η μήπως τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά;

Χάρης Ε1

**************

Τίτλος: Ο Ονόματα δε λέμε

Συγγραφέας: Αργυρό  Κοκορέλη

Ο ονόματα δε λέμε  είναι   ένα  αγόρι που μπλέκεται σε τρελές περιπέτειες και αστείες καταστάσεις αιτία  των παθημάτων του είναι η επιμονή του να κάνει το αντίθετο από ότι του λένε . Το αληθινό όνομα του Ονόματα δε λέμε θα το ανακαλύψετε στο τέλος της ιστορίας.

Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί είχε πολύ ωραία πλοκή.

Αναστασία Ε2

**************

Τίτλος: Tο πνεύμα   των Χριστουγέννων

Συγγραφέας: Τσάρλη   Ντίκενς

Είναι  παραμονή   Χριστουγέννων . Ο     Εμπενέζερ   Σκρούτζ       συνεχίζει    να   εργάζεται    μέσα     στο   κρύο  γραφείο   του. Για   αυτόν   τα    Χριστούγεννα    είναι      χάσιμο  χρόνου  και  κύριος    χρήματος. Σκοπός της   ζωής  του  είναι   να   μαζεύει  συνεχώς   χρήματα .  Δεν   τον   ενδιέφερε  ποτέ   του  η   φιλανθρωπία  ούτε   οι    ανθρώπινες   σχέσεις . Μια    μέρα   τον   επισκέπτεται   το   φάντασμα   του      παλιού  του φίλου και συνεταίρου. Είναι φορτωμένο με βαριές αλυσίδες που αντιπροσωπεύουν τις κακές πράξεις της ζωής του. Προειδοποιεί τον Σκρούτζ ότι σήμερα θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Έτσι κι έγινε. Το πρώτο του έδειξε το παρελθόν του, το δεύτερο το παρόν του και το τρίτο το φοβερό μέλλον που τον περίμενε. Ο Σκρούτζ ξύπνησε ταραγμένος. Όλα αυτά ήταν ένα κακό όνειρο!Είχε  όμως πάρει το μήνυμα του. Σήμερα ήταν Χριστούγεννα! Γιόρτασε λοιπόν την ημέρα  όπως της άξιζε, δίνοντας  στον εαυτό  του αλλά και στους γύρω του αγάπη και  χαρά

Γιάννης Ε3

***************

Τίτλος: Σκύλος με σπίτι

Συγγραφέας: Γαλατία Γρηγοριάδου Σουρέλη

Η  συγγραφέας του  βιβλίου   μας  μιλάει  για  μια  γάτα   που  ήταν   στην  Αλβανία. Αυτή    η  γάτα   πέρασε   τα  σύνορα   και  έφτασε  στην  Ελλάδα. Εκεί  κοντά ήταν   ένα  σπιτάκι  ενός  σκύλου  που  είχε  ξεχάσει  το  όνομα  του.

Ήταν  τεμπέλης. Ο  σκύλος  είπε  στην  γάτα  που  την  λένε  Ζουζού  να  πάει  σε  ένα  ξενοδοχείο  για  να  ξεκουραστεί  γιατί δεν  μπορούσε  να μείνει  στο σπίτι  του  και  ήθελε  να το  πουλήσει.

Μετά  από  λίγες  ημέρες  έφτιαξαν  το σπιτάκι, με λουλούδια  και  φυτά Ήρθε  ένα  ζευγάρι  σκυλιών  και  πήραν  το  σπίτι  και ο  σκύλος  που  τον  λένε  Ορφέα πήγε  στο  ξενοδοχείο  για  να  ξεκουραστεί  και  για  να…..  μείνει  για  πάντα.

Βασίλης Ε3

***************

Τίτλος: O ΧΑΡΗ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΗΜΙΑΜΟΣ ΠΡΙΓΚΙΨ

Συγγραφέας: TZ.K.ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ

Ο Χάρη  Πότερ περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη  του καθηγητή Ντάμπλντορ. Ο Χάρη δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του.Γιατί ο   Ντάμπλντορ  βιάζεται   να τον δει τώρα;

Ο έκτος  χρόνος στη σχολή Χόγκουαρτς προμηνεύεται εκρηκτικός   και θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του Χάρη και των φίλων του.

Μίλτος Ε1

************

Τίτλος: Η Πριγκίπισσα Κέιτ

Συγγραφέας: Βίβιαν Φρεντς

Όταν η Πριγκίπισσα Κέιτ και οι φίλες της στην Πριγκιπική Ακαδημία μαθαίνουν ότι  το πρώτο μάθημα  της ημέρας είναι το μάθημα των Ευχών, χαίρονται πολύ. Πιστεύουν πως με τις ευχές τους θα κερδίσουν πόντους για το ΤΙΑΡΑ ΚΛΑΜΠ και μια θέση στη Μαργαριταρένια Άμαξα.

Αναστασία Ε1

***************