Συμμετοχή του Σχολείου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στο μάθημα των Αγγλικών

    Υπεύθυνη της συμμετοχής του Σχολείου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα είναι η εκπαιδευτικός των Αγγλικών του Σχολείου μας κ. Σταυρούλα  Ξυφτίδη.

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στο δίκτυο σχολείων ASPnet της UNESCO. Tο Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet/Associated Schools Project Network), αποτελεί ένα παγκόσμιο Δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα σχολεία μέλη του Δικτύου δεσμεύονται να προωθήσουν μέσα από τη λειτουργία τους τις προτεραιότητες του διεθνούς οργανισμού, συμβάλλοντας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για μια πιο δίκαιη, ειρηνική και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Ένα σχολείο που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο έχει ως έργο να προωθήσει τις αξίες και τις αρχές που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της UNESCO και στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Το φετινό θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι :

«Οι επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Οι δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής ή που βρίσκονται σε εξέλιξη (με όλες τις δυσκολίες της εποχής μας) είναι οι εξής:

Α. Οι τάξεις Δ και Ε συνεργάζονται με σχολείο της Ισπανίας μέσω της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πλατφόρμας etwinning. Ο τίτλος του έργου είναι «Reduce plastic» και στόχος του είναι η συνεργασία των μαθητών για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά posters με θέμα την μείωση χρήσης πλαστικών στη ζωή μας.

https://twinspace.etwinning.net/156068/pages/page/1411534

Πιστοποιητικό etwinning

Β.Η Ε τάξη παρακολούθησε τον πρόγραμμα «Βιώσιμος Πλανήτης» από το ΚΠΙΣΝ(Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Συμμετοχή σε Πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ

Πρόκειται για το SNFCC Class, μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα σε ψηφιακή μορφή, υλοποιώντας τα μέσω τηλεκπαίδευσης, με διαμοιρασμό οθόνης (share screen), είτε μέσα στην τάξη με τη χρήση προτζέκτορα.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης τα παιδιά δημιούργησαν αφίσες σχετικά με την προστασία του πλανήτη καθώς και τον δεκάλογο του ακτιβιστή.

Posters- Αφίσες μαθητών

Γ. Η ΣΤ δημιούργησε μια εφημερίδα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με άρθρα σχετικά με την κλιματική αλλαγή ,τα απειλούμενα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομίας και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την εφημερίδα:

https://schoolpress.sch.gr/protodimsperch/

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.