11 Σεπτεμβρίου 2025

Μια νέα αρχή στο 1ο Δημοτικό Σοφάδων γεμάτη ελπίδα και χαμόγελα

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για τη νέα σχολική χρονιά.

Σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν για τον καθιερωμένο Αγιασμό, μια τελετή που συμβολίζει την έναρξη μιας περιόδου γεμάτης γνώση, δημιουργία και συνεργασία.

Την ευλογία της εκδήλωσης έδωσαν οι πατέρες Ηλίας Γώγος και Νικόλαος Ντάφος. Ο πατήρ Ηλίας μετέφερε τις θερμές πατρικές ευχές του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, κ. Τιμόθεου, δίνοντας το στίγμα μιας χρονιάς που αναμένεται να είναι καρποφόρα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σοφάδων, κ. Δημοσθένης Κατσής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Κατσιαντώνης, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σοφάδων, κ. Χρήστος Μαρκατσέλας.

Οι ομιλίες τους, όπως και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κας Θεογιάννη, και του διευθυντή του σχολείου, κ. Βάιου Κουτή, τόνισαν την αξία της εκπαίδευσης ως θεμέλιο για την ανάπτυξη των παιδιών και την πρόοδο της κοινωνίας.

Ο Αγιασμός αποτελεί κάθε χρόνο μια ξεχωριστή στιγμή, όχι μόνο για τους μαθητές που επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Είναι μια ευκαιρία να ανανεωθούν οι στόχοι και να ενισχυθεί η προσπάθεια για ένα σχολείο που καλλιεργεί τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Με αισιοδοξία, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά, ευχόμενο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να είναι γεμάτη επιτυχίες, γνώση και μοναδικές εμπειρίες.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς