Εικαστική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

 

2 6 3

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Ο απώτερος σκοπός της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος είναι να συμβάλει στην προστασία των σημερινών και μελλοντικών γενεών , όχι μόνο από τις καταστροφικές συνέπειες για την υγεία αλλά και από τα κοινωνικά ,περιβαλλοντικά και οικονομικά δεινά που προκαλεί τόσο το ενεργητικό κάπνισμα όσο και το παθητικό κάπνισμα.

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της παγκόσμιας ημέρας και λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω παραμέτρους, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας μέσο του μαθήματος των εικαστικών συνέχισε να δίνει βαρύτητα στο γεγονός ότι η τέχνη είναι σπουδαίο μέσο έκφρασης και προέτρεψε τους μαθητές να εκφραστούν μέσο της δημιουργίας αφισών που τοποθετήθηκαν στην κεντρική εξωτερική είσοδο του σχολείου.

Τα παιδιά μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματα τους για το θέμα του καπνίσματος. Αποκάλυψαν τους φόβους και τις ανησυχίες τους, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους. Μια αξιόλογη προσπάθεια για να μπούν τα πρώτα λιθαράκια  μιας γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών, των γονέων αλλα και τα άτομα του περιβάλλοντα χώρου τους έγινε, ας προσπαθήσουμε όλοι να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτά που μας εξομολογήθηκαν..όπως ανέφεραν στην δασκάλα εικαστικών τους, μακάρι τα άτομα που αγαπάνε να βλέπανε τα έργα τους και να αλλάζανε τρόπο ζωής..

 

4 5 7

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων