“Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο”

Μια ωραία βιβλιοπαρουσίαση έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας με τίτλο «Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο». Μια όμορφη ιστορία που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Είναι η ιστορία της γοργόνας, της αδερφής του Μεγαλέξανδρου που περιπλανιέται στην Αλεξάνδρεια, της πόλης που έχτισε και αγάπησε ο αδερφός της. Με τη διαφορά ότι αυτή η γοργόνα αποκτά με έναν μαγικό τρόπο πόδια και αναζητά τον ξακουστό αδερφό της  όχι στη θάλασσα, αλλά στη στεριά.
Τι θα γίνει όταν συναντήσει τον Καρίμ;  Θα μπορέσει να την βοηθήσει; Θα την κάνει ευτυχισμένη; Θα βρει απαντήσεις στα ερωτήματά της;
Ένα παραμύθι με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει την ιστορία με τον γνωστό μας μύθο που τόσο αγαπήσαμε μικροί και μεγάλοι.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός Ελπίδα Αγαθαγγελίδου. Για το βιβλίο μίλησε ο Διευθυντής του σχολείου μας  κ. Κώστας Τσιάτσιας , ο μαθητής μας Λεωνίδας Σούλτσε από το τμήμα Στ1 και η συγγραφέας και σχολική μας σύμβουλος κ. Ελισάβετ Τάρη.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν τα τμήματα Γ1  με την θεατρολόγο Αναστασία Χατζηλιάδου στο θεατρικό δρώμενο και Δ2 , Ε2  με την μουσικό μας Καλλιόπη Κουκουλέτσου στη χορωδία.

Εικαστικές δημιουργίες μαθητών

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τον  Δήμο μας, πολλοί εκπαιδευτικοί, πολλοί γονείς και παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που διοργάνωσαν την βιβλιοπαρουσίαση με μεγάλη επιτυχία. Ήταν όλα τέλεια, μπράβο σας!!!
Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά στη συγγραφέα και σχολική μας σύμβουλο κ. Ελισάβετ Τάρη. Το βιβλίο σας μας παρέσυρε σε άλλους τόπους και χρόνους. Γνωρίσαμε μέρη που δεν θα μπορούσαμε να τα επισκεφτούμε μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.
Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε να μας χαρίζετε τέτοιες στιγμές!

 

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων