Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

«Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»
Στις 29-11-2019 παρακολουθήσαμε την παράσταση με την Πέμπτη τάξη του σχολείου μας. Μια παράσταση ύμνο στη διαφορετικότητα, στην απλότητα, στην αλήθεια και στην ανθρωπιά. . Η αίθουσα στην Μονή Λαζαριστών κατάμεστη από μαθητές κάθε ηλικίας και όμως υπήρχε η απόλυτη σιωπή. Οι ηθοποιοί άψογοι και κυρίως ο νεαρός πρωταγωνιστής της ,ο Βασίλης Ντάρμας, που μας προσέφερε μια ανεπανάληπτη και συγκλονιστική ερμηνεία.
Μια ερμηνεία που δεν έχω δει παρόμοιά της τόσα χρόνια στο θέατρο και ένα έργο, που κάλλιστα μπορώ να το χαρακτηρίσω, ως ένα από τα καλύτερα της τελευταίας δεκαετίας.
Ο Βασίλης Ντάρμας υποδύεται ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, με εξαιρετικές ικανότητες στα μαθηματικά και δύσκολη κοινωνική προσαρμογή, που δεν του αρέσει να τον χαρακτηρίζουν ως παιδί με «ειδικές ανάγκες», αλλά ζητά την αποδοχή από τους άλλους όπως είναι.
Παιδί χωρισμένων γονιών, αποφασίζει να ερευνήσει και να βρει τον ένοχο που δολοφόνησε το σκύλο της γειτόνισσάς του. Όμως η αστυνομική έρευνα είναι μόνο η αφορμή και ερευνώντας ανακαλύπτει τρομερά κρυμμένα μυστικά, που του αλλάζουν τη ζωή. Δείχνοντας απίστευτο θάρρος κι επιμονή αποφασίζει να αντιμετωπίσει μόνος τις δυσκολίες, ψάχνοντας να βρει λύση και στην έρευνά του, αλλά και στο προσωπικό του πρόβλημα.
Το έργο, μας προσφέρει έναν τρόπο να δούμε τη ζωή και τις αξίες της μέσα από τα μάτια ενός «διαφορετικού» ανθρώπου, που όμως έχει τις ίδιες ανάγκες με όλους τους άλλους κι αναζητά τη χαρά και την αναγνώριση της αξίας του. Ένα έργο συγκλονιστικό, μάθημα για όλους μας και κυρίως για τα νέα παιδιά

Η φωτογραφία από την συζήτηση που ακολούθησε την παράσταση με τους ηθοποιούς.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων