Λήξη χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας!!!

Ήταν πολλά αυτά που παρακολουθήσαμε στην τελετή λήξης. Μαθητές και μαθήτριες μας συγκίνησαν με τα τραγούδια τους, τα χορευτικά τους και τα θεατρικά τους .Οι γιορτές μας είχαν κέφι, τραγούδι, χαρά, παιδικά δυνατά γέλια, συγκίνηση και πολλά μηνύματα.
Ας ξεκινήσουμε από τα τμήματα: Α1, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, ΣΤ1, ΣΤ2, που μας συγκίνησαν βαθιά με τα τραγούδια τους στα αγγλικά με θέμα «Αυτισμός». Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Βέττα Ζωγραφία (αγγλικών) και Νικολαΐδου Ράνια (ειδικής αγωγής). Στόχος ήταν να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους που παραβρέθηκαν στο χώρο της γιορτής και να τους  μεταφέρουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο για τα αυτιστικά άτομα.
Και τα μικρά μας γιόρτασαν. Από το τμήμα Β1 παρακολουθήσαμε το θεατρικό σκετς:  «Αχ! Αυτές οι ηλιαχτίδες!» με την επιμέλεια της δασκάλας τους Κρυσταλλίδου Νάνσυς και από το τμήμα Β2 το θεατρικό έργο : «Η Κυρά  φύση και τα παιδιά της» με την επιμέλεια του δασκάλου τους  Γκέκα Στέργιου. Το τμήμα Δ1 τραγούδησε τραγούδια  από το εξαιρετικό μουσικό έργο «Εδώ Λιλιπούπολη» με την επιμέλεια της μουσικού μας Κουκουλέτσου Καλλιόπης.
Το τμήμα  Ε1 παρουσίασε το θεατρικό έργο: «Ο Πόλεμος των γενεών» με την επιμέλεια της δασκάλας τους Στεφανίδου Γιάννας. Το τμήμα Ε2 παρουσίασε το θεατρικό σκετς «Το Παγκάκι της γειτονιάς» με την επιμέλεια της  δασκάλας τους Αναγνωστοπούλου Νίκης.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν από τους μαθητές της Στ τάξης. Μας αποχαιρέτησαν και μας παρουσίασαν τη γιορτή της αποφοίτησής τους  μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και χαράς. Μας ταξίδεψαν στα  έξι μαθητικά τους  χρόνια που πέρασαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας  γεμάτα μαθήματα… διαλείμματα… γιορτές… παιχνίδια… εκδρομές… παρέες… γεμάτες πρόσωπα αγαπημένα, φιλίες παντοτινές… και όχι μόνο… συγκινήσεις ,χαρές , λύπες, αγάπες, ταξίδευαν μαζί τους και το πιο σημαντικό… το ταξίδι συνεχίζεται!!!!!  Κοντά τους και οι δασκάλες τους Μπαλουκτσή Πολυξένη, Σιώνη Ευαγγελία και Τσιτλακίδου Κωνσταντίνα που βοήθησαν με την συνεργασία τους.
Η εκδήλωση της Έκτης τάξης  πλαισιώθηκε από τραγούδια που επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου μας Καλλιόπη Κουκουλέτσου και από παραδοσιακούς χορούς που επιμελήθηκε η γυμνάστρια μας Λαμπρίδου Μαρία και έκλεισε με το παραδοσιακό συρτάκι. Μετά το τέλος της γιορτής ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε  αναμνηστικά στους μαθητές της ΣΤ τάξης. Επίσης πολύτιμη ήταν και η συμβολή της εκπαιδευτικού  Τσακίρη Γεωργίας για τις εικαστικές δημιουργίες της.

Να είστε καλότυχα κι ευτυχισμένα!!!
Καλό Καλοκαίρι!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων