ΣΕ ΗΧΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ….

Μια πρώτη γνωριμία με την αρχαία ελληνική και παραδοσιακή μουσική έκαναν οι μαθητές του σχολείου μας την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου κατά την επίσκεψη του ΛΥΡΑΥΛΟΥ στον χώρο μας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα «ζωντανό» – βιωματικό μάθημα μουσικής και με την σωστή καθοδήγηση των συντελεστών του ΛΥΡΑΥΛΟΥ να συμμετάσχουν διαδραστικά στην παρουσίαση της αρχαίας ελληνικής και παραδοσιακής μας μουσικής.

Είδαν και άκουσαν τα μουσικά όργανα τόσο των αρχαίων Ελλήνων αλλά και τα παραδοσιακά. Έμαθαν για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των οργάνων, τραγούδησαν και συνόδευσαν τον ρυθμό της μουσικής. Στο τελευταίο κομμάτι της παρουσίασης ο ΛΥΡΑΥΛΟΣ έδειξε στους μαθητές μας πώς να κατασκευάσουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και εξήγησαν πως παράγεται ο ήχος.

Τέλος οι μαθητές γνώρισαν τον ρόλο της μουσικής στην καθημερινή ζωή και την εκπαίδευση των αρχαίων Ελλήνων.

Ευχάριστη έκπληξη για τους συντελεστές της παράστασης αποτέλεσε η λύρα που κατασκεύασαν οι μαθητές του ΣΤ’2 με την βοήθεια και τη σωστή καθοδήγηση της κυρίας Γ. Τσακίρη, της εικαστικού του σχολείου μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την εξαίρετη παράσταση!!!
Η εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής : Καλλιόπη Κουκουλέτσου

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων