Η καμήλα που ήθελε να γνωρίσει το χιόνι!!!

ΚΑΜΗΛΑ2-EPILOGESNEWSΤο σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει,  τη συγγραφέα και Σχολική Σύμβουλο 1ης Περιφέρειας Δ.Ε. Πέλλας κ. Ελισάβετ Τάρη. Σκοπός της επίσκεψής της ήταν να παρουσιάσει το καινούριο της βιβλίο με τίτλο: «Η καμήλα που ήθελε να γνωρίσει το χιόνι», στους μαθητές των μικρών τάξεων.  Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η εκπαιδευτικός , υπεύθυνη βιβλιοθήκης κ. Αγαθαγγελίδου  Ελπίδα.

tarh1Πρόκειται για ένα διδακτικό παραμύθι γεμάτο δράση και περιπέτεια . Η καμήλα ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι από τη Σαχάρα στον Βόρειο Πόλο για να γνωρίσει το χιόνι. Άραγε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να ζήσει στα χιονισμένα τοπία;
IMG_5279
IMG_5278IMG_5280Ένα βιβλίο για τα όνειρα, ακόμα και τα πλέον απραγματοποίητα, που αν το θέλουμε μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τα παιδιά με «οδηγό» την καμήλα ανακαλύπτουν με παιγνιώδη τρόπο  τις εναλλαγές του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα παραμύθι που εμπνέει το σεβασμό και την αγάπη προς τα ζώα.
Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχουν πλούσιες δραστηριότητες, τις οποίες επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Ελισάβετ Φράγκου Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Πέλλας. Η ζωντανή και γεμάτη χρώματα εικονογράφηση,  έγινε από τον Ηρακλή Αγαθαγγελίδη. Το βιβλίο επιμελήθηκε  ο εκδοτικός οίκος “Φυλάτος”.​
Τι μας λέει η ίδια η συγγραφέας  : Πώς να μην εμπνευστείς και να γράψεις για μια καμήλα, όταν έχεις ζήσει αρκετά χρόνια στην μυθική γη της Αιγύπτου κι έχεις συναντήσει αυτά τα μοναδικά ζώα παντού. Απ’ τους αμμόλοφους της ατέλειωτης Σαχάρας, μ’ εκείνο το αγέροχο αργό βάδισμά τους, ως τις Πυραμίδες της Γκίζας, να περιμένουν υπομονετικά τους τουρίστες για έναν περίπατο στην Ιστορία!

Στο τέλος τα παιδιά δραματοποίησαν, διασκέδασαν, χόρεψαν και ζωγράφισαν το παραμύθι.

IMG_5259

IMG_5268IMG_5264και μερικές από τις ζωγραφιές που βραβεύτηκαν:IMG_5295IMG_5296IMG_5293IMG_5289IMG_5285IMG_5302IMG_5282

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας σας ευχόμαστε να είναι το βιβλίο σας  Κ α λ ο τ ά ξ ι δ ο ! ! !

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων