“Το δέντρο που έδινε”

Τον Φεβρουάριο παρακολουθήσαμε το μουσικό παραμύθι «Το δέντρο που έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν σε θεατρική διασκευή ,στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

Λίγα λόγια για το έργο…
Κάποτε ήταν μια μηλιά, που αγαπούσε ένα αγοράκι. Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια στα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της και η μηλιά χαιρόταν που είχε ένα φίλο. Μα το αγόρι όσο μεγάλωνε τόσα περισσότερα ζητούσε από το δέντρο και το δέντρο έδινε αδιάκοπα. Το αγόρι έφευγε και επέστρεφε, μα η μηλιά έμενε ευτυχισμένη για τον φίλο της. Ώσπου τα χρόνια πέρασαν και γέρος πια το αγόρι επέστρεψε, πιο σοφός, πιο απλός μα βρήκε μόνο ένα…

Ο σκοπός αυτής της πρωτότυπης θεατρικής διασκευής, είναι να θίξει με απλά λόγια την έννοια της φιλίας και της αγάπης. Έννοιες που έχουν φθαρεί, ξεχαστεί ή και παρεξηγηθεί στις μέρες μας. Σκοπός είναι ,κάθε παιδί να αντιληφθεί και να κατανοήσει περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσει την παιδική ευαισθησία, καθώς μεγαλώνει όπως και πόσο σημαντικό είναι να δίνει αγάπη χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς ανταλλάγματα. Τα μηνύματα του έργου πέρασαν αβίαστα και ευχάριστα με χιούμορ, με ζωντανή πρωτότυπη μουσική επί σκηνής . Περάσαμε όμορφα, συγκινηθήκαμε ,σκεφτήκαμε………………..

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Β2

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων