Επίσκεψη στο ¨Σπίτι της Βεργίνας¨

Μαθητές κι εκπαιδευτικοί από τα δύο Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, μαζί με τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Νίκο Τσαλικίδη και τη Σχολική Σύμβουλο κα Ελισάβετ Τάρη, επισκεφτήκαμε την Τετάρτη 22-02-2017 το «Σπίτι της Βεργίνας».

Πρόκειται για ένα πλήρως οργανωμένο οίκημα, το οποίο είναι καινούργιο και άριστα εξοπλισμένο και κατάλληλο να φιλοξενεί έως 20 παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο.
Βασικές αρχές της λειτουργίας του είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών ώστε να παραδοθούν στην κοινωνία ως αυτάρκεις και υγιείς ενήλικες, η διασφάλιση κλίματος στο «Σπίτι» συνθηκών αγάπης, ασφάλειας και ηρεμίας, η κάλυψη των αναγκών των παιδιών –ιδίως στα θέματα ψυχικής υγείας- κατά τρόπο πλήρη και επιστημονικό, η άρση των συνεπειών της απόρριψης, της εγκατάλειψης, της κακοποίησης που βίωσε το παιδί και η απελευθέρωση της προσωπικότητάς του.

Με πρωτοβουλία, λοιπόν, των εκπαιδευτικών και των μαθητών των δύο δημοτικών σχολείων συγκεντρώσαμε τρόφιμα, φρούτα, παιχνίδια, ρούχα, είδη καθαριότητας και κλινοσκεπάσματα..
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η πρωτοβουλία των σχολείων μας βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους γονείς, δημότες, τοπικές επιχειρήσεις και απέδειξε στην πράξη την αγάπη και την ευαισθητοποίηση για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον παραπάνω χώρο, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά κακοποιημένα, παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας. Τους ευχαριστούμε καθέναν ξεχωριστά για τις προσφορές τους.
Παράλληλα οι μαθητές μας πήραν κι έδωσαν με την κίνησή τους αυτή ένα μάθημα ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης .
Δεν ξεχνούμε να ευχαριστήσουμε θερμά, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους, τους:
• Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας
• ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΦΟΙ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗ Σκύδρα
• ΣΟΛΑΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Εμπορεία ψιλικών ειδών Έδεσσα
• Mr DONUTS, Νούσιας Αντώνιος, Λαζοχώρι Βέροια
• ΞΕΞΑΣΠΡΟ, Εταιρεία Καθαριστικών, Γιαννιτσά
• ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ, Χατζηγιάννης Χρήστος Έδεσσα
• ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ Ο ΠΑΛΟΥΣΚΑΣ, Καρυπίδης Θεόδωρος, Αρσένι
• MEDIFRESH – ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ KAI ΣΙΑ ΑΕ

Οι μαθητές και οι εκπ/κοί των 1ου & 2ου Δημοτικών Σχολείων Σκύδρας

4251

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων