Μια όμορφη γιορτή στο σχολείο μας…

DSCN0015

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες της 3ης Δεκεμβρίου οργανώθηκε στο σχολείο μας μια γιορτή με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ατόμων με ειδικές ανάγκες η « Αλληλεγγύη» . Στόχος ήταν η επαφή, η γνωριμία και οι κοινές δράσεις των ατόμων με αναπηρία με τους μαθητές της Ε1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Η γιορτή μας αποτελούνταν από δύο μέρη. Στην αρχή υπήρξε διαπροσωπική γνωριμία μεταξύ των μαθητών και των ατόμων με αναπηρία, έπειτα ακολούθησε ξενάγηση των προσκεκλημένων μας από τους μαθητές στο προαύλιο του σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Στο δεύτερο μέρος οργανώθηκε μια δραστηριότητα ζωγραφικής όπου όλοι ζωγράφισαν, έκοψαν και κόλλησαν τις ζωγραφιές τους σε ένα κοινό κολάζ. Ο καθένας έκανε ό,τι μπορούσε σύμφωνα με τις ικανότητές τους και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Το κλίμα συνεργασίας που δημιουργήθηκε, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια ήταν ό,τι είχαμε ονειρευτεί για την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος , παίξαμε το παιχνίδι «μουσικές καρέκλες» με τα παιδιά να τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Κατά την αποχώρηση του Συλλόγου, οι μαθητές της Ε1 χάρισαν κάρτες με ευχές χριστουγεννιάτικες και κεράσματα ανανεώνοντας το ραντεβού μας για μια συνάντηση χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Έτσι απλώς γιατί το θέλουμε…..

DSCN0004

Ζωγραφίσαμε και κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικο κολάζ..

DSCN0003

Το κολάζ μας αναρτήθηκε σε τοίχο μέσα στο σχολείο μαςDSCN0017

Παίξαμε μουσικές καρέκλες και τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα..

DSCN0014

Δώσαμε ραντεβού ξανά!!!!

DSCN0016

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων